Ookkonää Oulussa?

Laura loves

Kiitos kysymästä, ihan kohta oon! Ja "ihankohta"lla tarkoitan toki reilua kolmea tuntia. Ihan hyvin, huomioon ottaen että matkanteko alkoi jo neljä tuntia sitten. Oulu ja New York, ajallisesti yhtä kaukana Etelä-Suomesta.

Kulkupelinä siis juna. Seitsemän tuntia - on tää aika hooceetä. Onneksi on töitä, romaania, päiväkirjaa, vesipullo ja univajetta. Sekä ihan uusia maisemia - koskaan en ole käynyt näin korkealla!

Oulussa treffaan Kaisun, tehdään töitä, luuhataan ilta hotellihuoneessa rötisköiden kanssa. Eiku rönttänöiden. Röttösten. Mitä ne nyt oli - jotain oululaisia perinneleipomuksia!

Junat, Kaisut, työt. Tämä palsta toistaa pahasti itseään.

Ensi viikoksi lupaan eksoottisempia tuulia, kebabia ja kylpylöitä: lähden miltei viikoksi juttukeikalle Istanbuliin. Aah!

Kommentit

Saara ja M (Ei varmistettu)

moi!
Taidat reissata aika paljon työn puitteissa. Tuleeko reissuilla ikävä Suloa?

laurafree
Laura loves

No kysytkin vielä! En mä siis yleensä kyllä työmatkaile yhtään näin paljon kuin viimeisen kuukauden sisällä. Yleensä reissut on yhden tai korkeintaan kahden yön juttuja, mutta ensi viikolla lähden Istanbuliin viideksi yöksi. Jännittää aivan älyttömästi, tulen hajoilemaan ikävään, yyh.

Hosuli
Hömppäblogi

Siis mitähän ihmeen perinneleipomuksia? :D T. oululainen

Niin ja kantsii joskus käydä Lapissa, siellä niitä maisemia vasta on. :)

Jolie Laide

Tarkoitatko rättänää, eli mustikkakukkoa? Se on savolainen perinneherkku :)

laurafree
Laura loves

Eiiii, kun öö. Mitä ne oli. Ne olikin Kainuusta kai. Rönttösiä! Jotain ruiskuori ja puolukkatäyte. Ehkä ne on Kuopiosta. Täällä niitä kuitenkin myydään! :D EN MINÄ TIEDÄ! Auttakkee!

Hosuli
Hömppäblogi

Ai niitä! Joo, kainuulaisia vissiin, niin muistelisin.

Vierailija (Ei varmistettu)

RÖNTTÖSET! Kuhmon ylpeys, eli Kainuusta. namnsm

sminki (Ei varmistettu)

Asun Kajaanissa. Täältä on junalla Helsinkiin juurikin tuo seitsemisen tuntia (jos ei myöhästellä). Kuljin pari vuotta sitten Helsinkiin opiskelemaan kerran, pari kuussa ja joskus tein niin, että lähdin aamulla neljältä, olin helsingissä perilllä yhdeksän tuntia ja lähdin seitsemältä takaisin kotiin. Se oli hooceetä. Yhtenä päivänä 13 tuntia junassa. Kotimatkalla Tikkurilan kohdalla oli jo niin järkyttävä hepuli ja kyllästyminen istumiseen ettei mitään järkeä. Eikä siinä kyllä mitään järkeä ollutkaan. Koko viikko oli pilalla. Olen vakaasti sitä mieltä että pääkaupunkiseutu voisi olla vähän keskemmällä Suomea. Eihän meillä Kainuusta toki pitkä matka mihinkään ole, mutta Lapista....

laurafree
Laura loves

Oi että! Mä luulin että oli aikanaan hooceetä kun kuljin Helsingissä Turusta töissä, 4h per päivä. Toi kyllä vaatii jo pinnaa. Pari vuotta sitten ei ollut wlaniakaan junissa.. Se vähän auttaa nykyään.

Ja miten ihanaa, että joku lukee näitä mun juttuja Kajaanissa! Tuntuu niin eksoottiselta ja siistiltä. Haluaisin kuulla, millaista elämä Kajaanissa on.

sminki (Ei varmistettu)

Mun mielestä taas Turku tuntuu niiiiiin eksoottiselta. Kerran oon käynyt, junalla. Konduktööri ihmetteli määränpäätä, kun meitä oli monta sinne menossa samaan aikaan. Ei kuulemma kovin usein sinnepäin täältä liikuta.

Kajaanissa on melko rauhallista ja mukavaa. Luonto on lähellä ja kaupunki on sopivan pieni. Kävellen pääsee helposti kaikkialle. Kauhean kaunista on tietysti kesät talvet. Ja täällä on parhaat tyypit. Kaukanahan sitä ollaan melkein kaikesta mutta siihenpä tottuu. Kannattaa tulla käväsemään jos joskus sattuu matkan varrelle!

Kommentoi