Täältä tulee vuoden rom-com

Meillä on Lilyn Annan kanssa näköjään käynnissä kisa nimeltä kumpi ehtii arvostella romanttiset jenkkikomediat ensiksi. Heh. Minä kirin kärkeen Kate Reddyn kera, mutta nyt Anna tasoitti tilanteen. Kutkuttavaa, eikö? Ai ei?

Mutta kuitenkin! Eilen näkemäni New Year’s Eve on hömppäleffain aatelia kaikessa banaaliudessaan, pateettisuudessaan ja korniudessaan. Raameissa on jotain tuttua: laaja ja huippunimekäs ensemble-casting (en jaksa edes luetella, ketkä ovat mukana: kaikki Robert de Nirosta Hilary Swankiin, Katherine Heiglista Jon Bon Joviin ja Michelle Pfeifferista Ashton Kutcheriin), triljoona risteävää tarinaa, joiden yhteisenä nimittäjänä tietysti rakkaus. Love, Actuallyn raikkauteen ei tietenkään päästä, mutta on tämä parempi kuin samojen tekijöiden aiempi, Valentine’s Day (johon viitataan muuten tosi epähauskasti lopputekstien aikana).

newyears.

Hyvää: ilmakuvia New Yorkista, muutama yllätys, ihanaa paisuttelua ja fiilistelyä, kuumia suudelmia, vauvoja, pari hauskaa repliikkiä, melkeinhän tässä alkoi itsekin kiinnostua jännittävämmistä uudenvuodensuunnitelmista kuin ”jonkun tuttavapariskunnan luokse ja sipsejä”.

Huonoa: Muutama musiikkiesitys räjäytti myötähäpeämittarin pirstaleiksi (vaikka eihän uv-leffaa voisi tehdä ilman Auld Lang Synea). Katherine Heigl on vitun ärsyttävä. Jon Bon Jovi on vitun ärsyttävä. Ashton Kutcher vasta ärsyttävä onkin (mutta jotenkin kuuma, apua, en kestä, miesmakuni on rikki!).

Pikkuspoileri: tässäkin on elokuva, jossa saa nähdä hulppeisiin korkoihin sonnustautuneen Sarah Jessica Parkerin leikkimässä hömpsyä prinsessaa ja purjehtimalla kurpitsavaunuilla prinssinsä luo. Mikäpä siinä.

 

Annetaan auliisti 3,5 tähteä. Lajityyppinsä parhaimmistoa. Suuri ja söpö. Rääyin kuin vastasyntynyt. Kuten huomaatte, chick lit -vihani ei korreloi mitenkään elokuvamakuni kanssa. Rom-com FTW.

Kommentit (2)
  1. Tjoo, joku ko. leffan epäuskottavimmat kohtaukset top 10 vois olla paikallaan. Kohderyhmä vaan ois melko rajattu.

  2. Anna Karhunen
    8.12.2011, 13:40

    Hehee! Lilyn toimitus ja Laurafree, romcomikkojen asialla. Ihku leffa, mutta ehkä Bon Jovin hahmoakin epäuskottavampaa oli se, että Times Squaren ytimee pääsi noin vaan luikerreltua tungoksessa *siinä ja siinä* kohtauksessa. Nimim. Helsingin metron ihmismeressäkin tekee tiukkaa päästä oikealla pysäkillä ovelle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *