Lauantai-illan terveisiä

Nukkumatti on taas tainnut unohtaa meidän asunnon iltakierroksellaan, sillä mieheni on nukuttanut poikaa jo tunnin. Vielä vartti sitten makuuhuoneesta kuului tinttanttallallei, joten minulla taitaa olla tässä oikein hyvä hetki tulla kirjoittamaan tänne päivän kuulumisia. 😉

Vaikka olen todella innoissani lähestyvästä muutosta, niin nyt minut on vallannut sellainen ”äkkiä kaikkiin kahviloihin ja museoihin, tehdään mahdollisimman paljon kaupunkijuttuja” -olotila. (Vaikka ne kahvilat, kaupat ja museot ovat edelleen vartin ajomatkan päässä, enkä muutenkaan nyt päivittäin missään museoissa ole rampannut.) Tämän kaupunkilaisuushuumani valtaamina lähdettiin heti aamulla Vapriikkiin. Ihasteltiin matkalla tuttua höyryveturia, joka on noussut pojan kaikkien asioiden top kymppilistan kärkeen. Tarkoitus Vapriikissa oli ehtiä tällä kertaa sinne luonnontieteellisen näyttelynkin puolelle, mutta nuo kaksi innostuivat jääkiekkonäyttelystä ja lelunäyttelystä tuntikausiksi. Juotiin kahviossa pillimehua ja kaffet, ja minä yritin näyttää edes hiukan innostuneelta muiden tuijottaessa herkeämättä jäkispeliä jättiscreeniltä. Voi Vapriikki, tänne me tullaan kyllä jatkossakin, vaikka asuttaisiinkin vähän kauempana.

img_5367.jpg

img_5374.jpg

Olen aina luullut, että Vapriikissa on valokuvaaminen kielletty. Ihmettelinkin, kun tosi monilla keikkui kamera kaulassa, ja mieheni valisti minua, että se kuva jossa välähtävän kameran päällä on rasti, tarkoittaa kiellettyä salamankäyttöä. 😀

img_5408.jpg

Olen ennenkin hehkuttanut täällä Vapriikkia, mutta teen sen taas. On meinaan niin kiva paikka kulkea lapsen kanssa, kun joka puolelta löytyy niin paljon kokeiltavaa ja ihmeteltävää, eikä pelkkää lasivitriinien taakse tuijottelua. 

Illalla valmistin sushia ensimmäistä kertaa alusta loppuun itse. Näissä hommissa konkari ystäväni opetti minulle valmistusprosessin tovi sitten, ja nyt uskaltauduin sitten kokeilemaan ihan itsekseni ilman neuvonta-apua. Olin kuulemma innoissani kuin pikkulapsi, kun sain pyöräytettyä lautasellisen ihan ok:sti! Tulihan niistä osasta hieman erikokoisia, ja keitin hiukan liian vähän riisiä, mutta oli silti aivan törkeän hyvää. Jopa ei niin sushin ystävä -mieheni kehui näpertelyjäni, joten ei voinut ihan metsään mennä!

img_5427.jpg

Laitoin pojalle hiukan sivuun rullien täytteitä omalle lautaselle, ja arvatkaa kuka halusi välttämättä omat puikot. Voi sitä keskittymisen määrää ja yritystä! <3 Ihan vielä ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin, ja sekös sitten harmitti.

img_5435.jpg

 

Samaan aikaan kun heitän hieman haikeana jäähyväisiä kaupunkielämälle, olen aivan innoissani lähenevästä muutosta. Pinterest-seinäni pääni pursuilee ideoita, tapetteja, tyylejä, fiilistä, kaikkea. Tännekin saattaa tässä kevään mittaan ilmestyä muutamia sisustusjuttuja, aihe josta en olisi tänne Lentoaskeleihin uskonut pääseväni kirjoittamaan! 🙂 Hieman houkuttelisi Tampereella vielä huomenna pyörivät Asta-messut, mutta onkohan siellä enemmänkin vain kaikkea  enemmänkin rakentamiseen kuin sisustamiseen liittyvää? Onko kukaan käynyt siellä?

Oho, nyt on ollut jo tosi pitkään hiljaista. Tässä taitaa olla käynyt nyt niin, että kaikki muut ovatkin jo unten mailla! 

Hyvää yötä! <3

Kommentit (4)
 1. Museoissa kuvaamiseen kommentti. Monessa paikassa kuvaaminen on nykyisin sallittu, mutta on museoita, joissa ei saa kuvata. Toinen juttu on sitten kuvien käyttö. Esimerkiksi Kiasmassa kuvaaminen on sallittu omaan käyttöön, mutta kuvia teoksista ei saa julkaista. Valvonta on kyllä aika hankalaa ja Kiasmasta otettuja kuvia löytyy kyllä netistä tosi paljon. Kannattaa kuitenkin selvittää museon kanta kuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen, mikäli niitä haluaa vaikkapa blogissa näyttää.

  Kiitos muuten mukavasta blogista ja onnea muuttoon! Itse muutin Tampereelta (Kalevasta) pois vajaa vuosi sitten ja kaipaan tosi paljon takaisin. 

  1. Hei kiitos, että selvensit tätä kuvaus-asiaa lisää! Minulla on tosiaan ollut aina sellainen käsitys, ettei oikein missään museossa saisi kuvata. Siksi ihan hämmennyin, kun tuolla Vapriikissa saikin kuvata (ja oli ne harhaanjohtavat kyltitkin, haha). En tullut edes ajatelleeksi tuota, että niiden kuvien käyttöön saattaisi sitten liittyä vielä rajoituksiakin. Tämä oli kyllä hyvä muistutus tulevien museoreissujen kannalta. En kyllä usein kirjoita näistä museokäynneistä tänne, mutta jos joskus jatkossa näkisin mielenkiintoisen näyttelyn, jossa ei ole kamerakieltoa, niin selvitän ehdottomasti museon kannan kuvien käyttöön. Tämä sosiaalisen median uusi aikakausi laittaa kyllä miettimään monia asioita uusiksi!

   Ja kiitos suuresti itsellesi, että lueskelet mukana! 🙂

 2. Vaikka mä muuten inhoankin muuttamista, niin kyllä mulla hitusen on ikävä tuota sisustuksen suunnittelua ja haaveilua. 🙂

  Hitsi, meidän pitäs kyllä tsekata joku kerta tuo Vapriikki, kun sinne päin mualimaa eksytään. Joskus narisen, kun mennään porukoille, eikä mukamas oo mitään tekemistä. Seuraavalla kerralla muistan ehkä tämän, joten kiitti vinkistä. 🙂

  1. No muuttaminen ei varmaan kuulu kyllä kenenkään lempipuuhiin! 😀 Yritän kuitenkin nyt uskotella, että tässä meidän kämpässä ei voi olla niin paljoa tavaraa, ettei sen siirtäisi ihan helposti… Eipä! 😀

   Suosittelen Vapriikkia kyllä lämpimästi, sinne vaan sitten seuraavalla Tampereen reissulla poitsun kanssa! 🙂 Mukavaa viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *