Nimi neiti röyhelöpyllylle

Kokosimme eilen läheisiä sukulaisia ja ystäviä kotiimme ja pidimme pienellä porukalla ristiäiset tyttärellemme. Neiti röyhelöpylly sai mielestäni maailman ihanimman nimen, joka oli meillä jo pitkään valmiina ajatuksella ”jos meille joskus syntyisi tyttö, niin tämä olisi hänen nimensä”. Ennen kastetilaisuutta (minun vielä ravatessa yläkerran ja alakerran väliä ja poukkoillessa mm. varastoon etsimään kenkiäni vieraiden istuessa jo valmiina) kierrätettiin vieraiden joukossa liitutaulua, johon jokainen sai raapustaa nimiveikkauksensa. Kummitäti arvasi oikein! 😉 Toinen nimi periytyi isoisomummultani, jonka rippisormusta kannan sormessani. Ajatella, että minulla on nyt tytär, jolle voin antaa tuon sormuksen eteenpäin perintönä. Kolmannen nimen hän sai mieheni mamman mukaan, ja joka on myös anoppini toinen nimi.

img_9234.jpg

Pappi puhui kastetilaisuudessa niin kauniisti, että seisoin kyyneleet poskillani valuen koko tilaisuuden ajan. Vilkaisu ympärille kerääntyneisiin rakkaisiin ihmisiin ja kummitätinsä sylissä nukkuvaan röyhelöpyllyyn sai minut puremaan poskeani ja tuijottamaan tiiviisti yhteen pisteeseen toimituksen ajaksi, sillä pelkäsin alkavani niiskuttaa ääneen. Edes nenäliinaa en ollut tajunnut varata, sillä olin vielä hetkeä ennen ihan coolina.

 

img_9216.jpg

Kilisteltiin mansikkasella kuohujuomalla neidin nimen kunniaksi ja syötiin sekä kahviteltiin melkein iltaan asti. Tunnelma oli välitön, rakastava ja rento, juuri sellainen mitä todella toivoin. Isoveli leikki serkkunsa kanssa välillä ulkona, välillä sisällä, ja minä vain mietin kuinka juurihan me vietimme noiden poikien ristiäisiä. Siellä ne nyt mööbelseerasivat touhukkaina alakerrassa ja kielsivät muita tulemasta ”työmaalle”, välillä saimme seurata ikkunasta parivaljakon menoa.

img_9218.jpg

Näin vielä edeltävänä yönä pahaa unta, jossa tarjottavat loppuivat kesken. Unessa vieraat availivat ärtyneinä kaappejamme etsien ruokaa ja puhisivat, etteivät ole koskaan olleet näin nälkäisinä juhlissa. 😀 Niinpä tein couscous-salaatista kuivan keittämällä hädissäni vielä kattilallisen couscousia lisää salaatin joukkoon, ettei ruoka varmasti loppuisi. Couscousin lisäksi tarjolla oli muutamaa muutakin salaattilaatua, patonkia, juustoja, vadelma-valkosuklaakakkua ja mokkapaloja. Ruokaa jäi reilusti yli, eikä kenekään tarvinnut etsiä ruuanmurusia kaapeista. 😀

 

img_9221.jpg

Neiti nukkui lähes koko bileensä kummien, isovanhempien, setien ja tätien syleissä, taisi olla juhliminen rankkaa pikkuiselle. En olisi voinut toivoa onnistuneempia ristiäisiä ja mikä parasta, enää ei tarvitse pelätä nimen lipsauttamista! 

Kommentit (2)
  1. Onnea neitokaiselle ♡ ja tietty koko perheelle 🙂

    Upeat kattaukset. 

    1. Kiitos Mia! 🙂 <3

       

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *