Päivän hyvät ja huonot

Lentoaskeleita

Kummista aloitetaan? Minun blogini ei yleensä ole mikään päivänpoliittinen, mutta tänään olen tuntenut niin suurta häpeää tästä ajasta ja yhteiskunnasta jossa elämme, että minun on ihan pakko sanoa: mitä hemmettiä. Ihanko totta juuri meidän aikamme täytyy jäädä tulevaisuuden hissantunneille sellaiseksi tylsäksi ja ahdasmielisyydessään junnaavaksi ja täten ihmisyyttä polkevaksi aikakaudeksi? On vaan tosi noloa, että tulevaisuuden kouluissa oppilaille opetetaan, kuinka 2014-vuonna elettiin muuten "modernissa yhteiskunnassa", mutta jonka päättäjät pitivät homoutta virheenä, joka esti rakastuneita ihmisiä solmimasta avioliittoa. Onneksi nyt voidaan vielä suunnata kaikki toiveet syksyyn, mutta tällaiset uutiset vaan vetävät mielen niin matalaksi ja toivottomaksi. On ihan sanaton olo, mutta onneksi Ella F. kiteytti asiat loistavasti tekstissään, lukekaapas.

Voisin vielä jatkaa samalla linjalla, sillä katsoin sitten pojan päikkäreillä Areenasta dokumenttiprojekti Albiinojahdin. Ja koska juuri nyt tekisi vähän kaiken suhteen laittaa kädet korville, puristaa silmät kiinni ja lallatella lallallalllaa, aion siirtyä kepämpiin aiheisiin, johonkin josta minulla on päinvastaisesti hurjan hyvä mieli.

Juttelin eilen ystäväni kanssa bloggaamisesta ja hän ohi mennen sanoi joskus selaavansa blogini kommentteja ja tulevansa niistä tosi iloiselle mielelle. Yhdessä ihmeteltiin sitä, miten ihania tyyppejä tänne kommentoi. Ihan oikeesti, jos kirjoitan synttärisuunnitelmistani poikani tuleviin juhliin, niin pian satelee mahtavia ideoita jätskikioskeista ja sirkustempuista, Emmi huikkaa omista juhlistaan ylijääneistä paperipilleistä ja Kath sanoo, kuinka mielellään olisi leiponut meille kakun jos asuisi lähempänä. Niin ja tuo synttäripostaus ihan vaan yhtenä esimerkkinä. Tämä blogi onnistuu tehtävässään "omana arjen henkireikänäni" aivan loistavasti ja mitä suurin syy siihen on niin mukavat kommentit ja huiput lukijat niiden takana. Ihan hassua, miten täällä pelottavassa anonyymin kommentoinnin mahdollistamassa nettimaailmassa tänne onkaan osunut niin mukava lukijajoukko. Enkä vain sano tätä ollakseni mielinkielin, vaan olen aidosti sitä mieltä. 

Pomppiakseni vielä enemmän aiheissa, haluan nyt hehkuttaa sitä, että olemme löytäneet pitkästä aikaa pyöräilyn helppouden ja hauskuuden. Tämän mahdollisti meille anopilta erään markkinatapahtuman kautta seikkaillut turvaistuin. Testattiin tätä yhteispyöräilyä tänään, enkä tiedä kumpi oli siitä enemmän innoissaan, poika vai minä. Meidän liikkumissäde kotoa päivisin piteni nyt taas todella huomattavasti, jippii! Loppuviikosta suuntaan vielä itsekin pyöräilykypäräostoksille, ennen kuin aletaan sen enempää fillaroimaan.

Entä mitä teille kuuluu tänään? 

Kommentit

Silkkitassu

Olo on aika masentunut, kaikin puolin. Ehkä yöunet auttavat. 

Ihanan pirteä tuo kuvasi! Heti kiinnittyy katse ihanaan rusettiin!

Elina U.
Lentoaskeleita

Jos nyt jotain lohduttavaa tästä kaikesta haluaa hakea, niin ihmisten reaktiot tähän ovat olleet sen verran järkyttyneitä, että se kertoo onneksi vain siitä kuinka nuo tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat ovat selkeä surullinen vähemmistö. Toivottavasti yöunet auttoivat!

Ja kiitos kovasti, tuo rusettipipo piristi minuakin olemassaolollaan. Se on nimittäin talvikäyttöön liian kylmä, joten siirsin sen kevät-syysasustelaatikkoon, mutta no, näköjään se menee myös kesäasusteena villapaidan kaverina. :D

Phocis (Ei varmistettu)

Mua on ahdistanut koko päivän tää lakialoiteasia.
Itkin siitä blogiin, yleisin miehelle lenkillä ja kihisen edelleen.

Ottaa niin päähän, ettei porukka tajua asian olevan jo perustuslaillisella tasolla päätetty:

"Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/06/25/siipi-ja-mieli-maassa/

Phocis (Ei varmistettu)

*ulisin

Elina U.
Lentoaskeleita

NIINPÄ! Mikähän kohta tuosta on nyt epäselvää? Mä olen vaan niin tyrmistynyt, että eilen argumenttini olivat lopulta vaan jo sellaista ihan älytöntä ja lamaantunutta mäenvaantajua-hokemaa. Mutta kun en oikeasti vaan mitenkään ymmärrä, miten meillä voi istua tuollaista sukupuolirasismia omaavia päättäjiä lakivaliokunnassa. Toivottavasti seuraavissa (missä vaan) vaaleissa äänestysprosentti on korkea.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mä oon jo niin hävittänyt sanani koko lakialoitteen suhteen. Tuijotan vaan tyhmänä ja vihaisena, enkä saa mitään järkevää suustani, aina kun jossain viitataankiin siihen typerään äänestykseen. Uh.

Pisteet pyöräilykypärälle! Kypäränatsi täällä jo katteli, että aijaijai... :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Sama! Tulee sellainen aivan epäuskoinen olo, ettei ihmetykseltä ja surullisuudelta vaan löydy sanoja. :(

Ja tosiaan kypäräkaupoille aion suunnata ennen kuin aletaan enemmän pyöräilemään! :) Olen pitkittänyt tätä ostosta ihan liian pitkään ja pyörä on ollut käyttämättä sen vuoksi, kun heräsin viime keväänä siihen kuinka hölmöä on pyöräillä ilman kypärää. Nyt on hyvä syy lähteä kypäräostoksille kun pikkumies niin kovasti halajaa pyöräreissuille! :)

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Jep, ei lisättävää tuohon päivänpoliittiseen. Huoh! :/

Eipä ihme, että kommentit ovat ihania, sillä sinulla on todellinen hyvän mielen blogi. Itsekin olen aktiivinen sydämien kliksuttelija, vaikka liian harvoin kommentoinkaan. Ehkäpä kesälomalla vuorovaikutus taas lisääntyy. 
 

... Eli hyvää kuuluu, yksi päivä kesälomaan. :)

Elina U.
Lentoaskeleita

No taas luen täällä hymyillen näitä kommentteja, on kyllä onni saada tänne noin ihania lukijoita!<3 Ja siellä on nyt kesäloma alkanut, wuhuu! Paljon aurinkoisia ja letkeitä päiviä sinne!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Joo sama, ärsyttää kaikki päivän poliittiset lukiouudistusesityksestä lakialoitteen kautta sote-uudistukseen! Ihmiset on samanarvoisia kaikki (paitsi jos satut olemaan esim. homo, pikkupaikkakunnalta ja/tai hyvällä lykyllä vielä pohjoiselta sellaiselta tai sitten joku vähemmistön edustaja, esim. saamelainen).

Elina U.
Lentoaskeleita

Tuo on niin totta! Että tasa-arvo toteutuu silloin, kun olet etnistä valtaväestöä, asut suurissa kaupungeissa tai niiden yhteydessä, hetero ja muutenkin kaikki asiat olisi oltava kunnossa. :( 

Kao Kao

Mä oon opettanut miestä kommunikoimaan. :) Mä saan tässä samalla kärsivällisyyskoulutusta. Hih.

Elina U.
Lentoaskeleita

No kuulostaa sitten ihan win-win-tilanteelta! ;) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.