Röyhkeä julki-imettäjä täällä moi

Lentoaskeleita

Olen seurannut huvittuneena viime aikoina julki-imetyskeskustelua sosiaalisessa mediassa (kannattaa lukea esimerkiksi Kristaliinan loistava postaus aiheesta, olen niin samaa mieltä!). Kauhea haloo asiasta, jota ihmiset eivät ihan oikeasti yleensä edes huomaa. Lähes kaikki kohua hämmästelleet ovat todenneet samaa: "En ole koskaan nähnyt kenenkään paljastelevan tissejään tahallaan, vaan homma hoidetaan huomaamattomasti huivien ja harsojen avulla". Minäkään en edes muista kiinnittäneeni koskaan yhteenkään imettäjään huomiota julkisella paikalla, sillä tapahtuma yleensä suoritetaan tekemättä asiasta sen suurempaa haloota. Kuitenkin tämän julki-imetyksen vastustajien joukosta löytyy aina ne muutamat traumatisoituneet tyypit, jotka vannovat nähneensä näitä paljastelijaäitejä, joiden he toivoisivat jäävän kotiin "huutavien ipanoidensa kanssa" (vai oliko se peräti kellariin?).

Niin, kaikki ihmettelevät, että missä nämä homssuiset paljastelijaäidit lymyilevät, kun kukaan (yleensä omalla nimellään) keskustelevista ei ole tuntunut näihin törmäävän. No, eilisen jälkeen minä nostan käteni pystyyn, minä olen nyt todennäköisesti se tyyppi joka traumatisoi todennäköisesti ainakin muutaman imetyskauhistelijan -ja vastustajan, vaikka yleensä julkisilla paikoilla kikkailen paitojen ja harsojen kanssa siinä missä muutkin. Kävimme eilen pikkutyttömme kanssa taas lääkärissä, sillä juuri kun ehdin jo iloita nuhan helpottaneen, tulikin hänelle lisäksi yskä ja hengityskin tuntui vaivalloisemmalta. Lääkäri totesi, että meidän olisi viisainta lähteä suoraan Taysiin. Olin asiasta niin järkyttynyt ja huolissani tytöstä, että pasmani sekoittuivat täysin. Niinpä imetin hermostuneena lääkäriasemalla ja huomasin vasta hissin peilistä, että olin hengaillut paita auki ja imetystopin luukku lerpattaen odotusaulassa mieheni asioidessa maksupisteessä. Liivinsuojus pilkotti tyylikkäästi siinä keskellä. Mahtavaa. Sentään kaikkea ei näkynyt, mutta enää en ihmettele miksi muutamat katsoivat minua vähän hämmentyneenä.

Niinpä minä vein koko homman vielä ihan uudelle tasolle: peittelemätön imettäjä, joka ei peitä itseään edes imetyksen jälkeen!

Miksi minä olen aina se jolle sattuu näitä? 

Pääsimme muuten onneksi kotiin yöksi, nyt höyryhengitellään ja yritetään pysyä tyynenä.

#äitionvähänväsynyt

Kommentit

Amma
Why you little!!

Voi apua! Tää menee musta kuitenkin samaan sarjaan hameenhelma-jäi-sukkahousujen-vyötärölle-kiinni-paljastelujen kanssa -ei sitä todellakaan tahallaan tee! Musta vaan on todella ihmeellistä, että asiasta ei voida sanoa, kyllä mä mielummin itse kuulisin tollasesta asiasta kolmen sekunnin entä kolmen minuutin jälkeen. Mä oon just se outo hiippari, joka käy sanomassa siitä hameenhelmasta, vessapaperista kengänpohjassa, avonaisesta housunvetskarista yms. ihan silleen diskreetisti, että tyypit pääsee korjaaman asian ennekuin KAIKKI huomaa. Voin kertoa, että tätäkään ei niin arvosteta, mutta hei, mä toivon, et mulle tultais sanoon ja siks itse toimin näin.

Elina U.
Lentoaskeleita

Olen niin samaa mieltä! Täsmällisen muistikuvani mukaan joku sanoi jossain haastattelussa hyvin, että "älä luota koskaan kehenkään joka antaa sinun kulkea basilika hampaissasi" ja se on mielestäni tosi osuvasti sanottu. Itsekin sanon suoraan tuntemattomillekin mainitsemistasi jutuista, sillä todellakin toivon, että itsellenikin sanottaisiin. Nytkin olisin arvostanut tuota elettä jos ei keltään muulta niin edes mieheltäni, mutta hän on varmaan niin tottunut imetyspaljasteluuni meillä kotona ja oli itsekin vähän hermostunut vauvan voinnista, ettei hänkään huomannut asiaa ennen kuin aloin kirota siellä hississä. :D

Olin joskus vaatemyyjänä ja silloin kerroin eräälle naiselle, että hän oli tainnut istua suklaapatukan päälle. Tuo nainen oli todella kiitollinen ja nolona, kietaisi farkkutakkinsa vyötäisille ja mietti paniikissa, että hän on kulkenut näin jo parikymmentä minuuttia, eikä kukaan ole maininnut asiasta. 

Piipo79

Nauroin ekaa kertaa blogia lukiessani ääneen! Musta ei julkeaa vaan aika symppistä. Vois tapahtua kelle vaan väsyneelle äidille!

Elina U.
Lentoaskeleita

No kyllä itseänikin jo naurattaa koko juttu, vaikka silloin harmittikin. Varsinkin kun kuvittelen iltapäivälehtien kommenttikentän seuraavat kommentit: "yksikin äiti imetti vauvaansa lääkäriasemalla ja siellä se heilui puoli tissiä paljaana vauvansa kanssa vielä imetyksen jälkeenkin liivinsuojuksia esitellen, hyi olisi jäänyt sekin kotiinsa". :D

Piipo79

Nauroin ekaa kertaa blogia lukiessani ääneen! Musta ei julkeaa vaan aika symppistä. Vois tapahtua kelle vaan väsyneelle äidille!

Kristaliina
Puutalobaby

No niin - nyt olet aiheuttanut kyllä ikuiset traumat jollekulle! :D :D

Mulle on itse asiassa kans käynyt joskus vähän vastaavasti, muistaakseni onneksi kyllä vaan tyyliin vauvaharrastusodotushuoneessa tai sukulaisseurassa. Mutta hei ehkä nämä urbaanilegendamaiset "äiti löi tissit tiskiin" -kertomukset johtuvatkin vaan siitä, että joku univelkaäiti on tokkuroinut vahingossa jossain :) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Jep, paljastelijaimettäjän myytti on nyt kyllä ratkaistu! :DD Ja veikkaan oikeesti ihan samaa kuin sinä, näin ne kauhutarinat syntyvät. :D

Mia K.
Voi taivas

:))

Toivottavasti pienellä kuitenkin helppaa! ♡

Elina U.
Lentoaskeleita

Hiukan paremmalta vaikuttaa tänään, mutta kyllä pikkuisella vaan edelleen aika tukkoinen olo tuntuu olevan. :( Pari kertaa ollaan käyty Taysissa nenäimussa, ja vaikka onkin ihan ihan kamalaa niin se onneksi helpottaa jonkin verran. Aika varpaillaan me täällä neidin vointia seurataan, nyt sormet ristsissä että alkaisi jo helpottaa.

Mia K.
Voi taivas

Aivan varmasti meneekin jo ohi.. :)! 

 

Elina U.
Lentoaskeleita

Siis ilman muuta saa ihmetellä jos siltä tuntuu, eipä siinä mitään, eikä kaikki keskustelu missään nimessä tuota "imeväisikäisten äidit kotiin"- keskustelua olekaan! Huvittuneisuuteni vaan kohdistui juurikin niihin, joiden mielestä äitien tosiaan kuuluisi lukittautua kotiin ja joiden mielestä äidit jotenkin tahallaan paljastelevat. Asiallinen ihmettely ja keskustelu ovat tosiaankin ihan jees, ja mielestäni kaikenlaiset reaktiot pyritäänkin ottamaan huomioon juurikin sillä hienovaraisella imettämisellä, eli ainakin yritetään hoitaa homma ilman haloota ja laitetaan vähän sitä harsoa ym. eteen (eli en itsekään yleensä kulje tissiluukku lerpattaen julkisilla paikoilla ;). Itsekin muistan ihmetelleeni esikoista odottaessani kun kälyni imetti poikaansa ja ihan mielenkiinnosta katselin, mietin että noinko se sitten menee. :)

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Voi ei tuota pikkuisen flunssaa. Tähän pikkuvauva-aikaan ei takuulla tuollaista murhetta kaipaisi. :/ 

Itse tunnustaudun myös julki-imettäjäksi ja vilauttelijaksi. Vein esikoisen vauva-aikana naapureiden kauhuksi roskat imetyspaidan aukot auki ja nännit sieltä pilkottaen. Ai mikä äitipää? ;D 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahah voi apua, pystyn niin kuvittelemaan elävästi tuon tilanteen! Siinä vielä varmaan oikein iloisesti tervehtii vastaantulijoita ja kummastelee hämillisiä ilmeitä. :D Tuokin voisi varmasti tapahtua kelle vaan! 

Nyt pikkuinen voi jo huomattavasti paremmin! <3 Hieman hän on vielä toipilas, mutta tosi hienosti alkanut parantua, nuha jo melkein kokonaan kadonnut, yskärohinaa vielä kyllä vähän jäljellä. 

Sanne Välinen

Mun oli nyt ihan pakko tulla kertomaan oma kokemukseni tästä julki-imettämisestä! Mä siis rehellisesti sanottuna ehkä vähän "järkytyin" tässä yks päivä kun olin asioilla sellaisessa hieman hintavassa kenkäkaupassa. Sinne tuli sitten äiti jolla oli kaksoset joista toinen makasi kopassa, mutta toinen ei. Mietin sitten että missähän toinen mahtaa olla ja kun käänsin pääni niin tää äiti ihan rempseästi imetti sitä vauvaa ilman mitään harsoja ja käveli ympäri sitä kauppaa! :D En mä tiedä järkytyinkö oikeasti vai yllätyinkö vaan että jollain on niin paljon rohkeutta, että imettää niin vapaasti, ihan missä vaan. :) Mutta nähtävästi äitejä on monenlaisia, itse en kyllä varmasti olis niinkään rohkea että julkenisin rinnat paljaana imettää vauvaani! :)

Elina U.
Lentoaskeleita

:D Ymmärrän kyllä, että tuollainen tilanne voi hämmentää. Itsekään en siis normaalisti pyri kulkemaan tissit puolipaljaana vaan laitan kyllä harson eteen mukavuuden vuoksi ja ennen kaikkea imetyksen jälkeen laitan vaatteet takaisin normaalisti. :D Voisin kuvitella, että tuossa tilanteessa on käynyt niin että kaksosten äitinä saa varmaan imettää ihan koko ajan jompaa kumpaa, että ei varmaan enää vaan jaksa tai muista miettiä homman hoitamista huomaamattomasti. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.