Päiväretki Howthiin

Kuten edellisessä postauksessa mainitisinkin, meidän suunnitelmissa oli tämän miniloman aikana suunnata Dublinin pohjoispuolella sijaitsevaan pieneen kalastajakylään nimeltään Howth. Torstaiaamuna kurkkasin epäilevänä ikkunasta ulos ja kas, siellähän paistoikin aurinko täydeltä terältä! Reippaasti puettiin ulkovaatteet päälle ja suunnattiin juna-asemalle. Täältä meiltäpäin matkanteko Howthiin kesti noin 40 minuuttia ja paluulippu aikuiselle ja kahdelle lapselle (3-12 vuotiaat) maksoi 15 euroa. Lapset olivat täynnä kysymyksiä ja huomioita tietysti koko junamatkan ja matka taittui verkkaisesti. Alla olevalta videolta löytyy vähän tunnelmia meidän retkeltä.

Täytyy sanoa, että meillä oli kyllä todella onnistunut reissu! Sieltä olisi saanut ostettua tuoretta, vasta pyydettyä merenelävää vaikka koko viikon tarpeiksi ja seafood ravintoloita oli äkkiseltään laskettuna ainakin neljä heti West Pierin luona. Kuten videolla mainitsin, ravintolat olivat melko kalliita (perinteinen fish&chips näytti pyörivän 16 euron hujakoilla per annos). Howth Market Main Streetillä, West Pieriä vastapäätä on auki lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä (bank holidays). Marketilta saisi esimerkiksi ne fish&chipsit mukaan alle 10 eurolla, mikä kuulostikin oikein kivalta idealta aurinkoisena päivänä! Siellä on myös muutama kahvila ja putiikki, jotka ovat auki muinakin päivinä ja yhdestä näistä sai meidänkin seurue murua rinnan alle nopeasti ja vaivattomasti.

Käveltiin yli 10 000 askelta reissun aikana, todella reipas suoritus varsinkin tuolta reilu kolmevuotiaalta neidiltä! Kotimatkalla takaisin Dun Laoghaireen seura oli melko väsynyttä. Neiti nukahti mun viereen noin viidessä minuutissa ja seuraavan viiden minuutin kuluttua alkoi pojankin pää nuokkua. Neiti vetikin hirsiä ihan huolella, kuorsaus vaan kävi!

Suosittelen ehdottomasti vierailemaan Howthissa jos täälläpäin olette liikenteessä. Todella viehättävä pieni kylä ja Howth Headin ympäri voi tehdä lenkin, pituudeltaan reitti on 6km. Se me tehdään ensi kerralla!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *