8kk mittarissa

Meidän pieni Artsi on jo kahdeksan kuukautta vanha. Pienen kanssa arki ja viikonloppu ovat aivan samanlaisia ja päivät vaan menee normi rutiineissa. Näinä päivinä taas havahtuu kuinka nopeasti ne vaan kasvaa. Vastahan olimme 6kk neuvolassa ja huomenna mennään 8kk lääkäriin. Tällainen on meidän päivä Archerin kanssa:

5.30-6.30 Herätys.

Kyllä, olemme ainoastaan kerran heränneet seitsemän jälkeen. Poitsulla on niin kiire leikkimään <3

7.00-8.30 Aamupala&Päikkärit.

Puuro on vissiin alkanut jo tuleen korvista, joten nyt smoothie on the no1. Melkein kaikki päikkärit nukutaan ulkona, mutta jos äiti on laiska nukutaan ekat sisällä, ja tietenkin vaunuissa kun oma sänky ei kelpaa.

poikavauva

10.00 Välipala&Leikitään.

Tämä kaveri voisi syödä marjoja ja hedelmiä purkki tolkulla. Vanhempien makeanhimo on siis hyvin periytynyt. Nyt osataan istua jo itse ja konttausasento on hallussa, joten ei kauan niin saadaan leikkiä piilosta. Nyt jo kuitenkin mennään ryömien kovaa, että toista ei paljon yksin uskalla jättää.

12.00-13.00 Lounasaika.

Kun on herätty toisilta päikkäreiltä, on lounaan vuoro. Oikea ruoka ei oikein tunnu välillä menevän alas, joten on pistettävä teatteri pystyyn että edes pari lusikallista menisi sisään. Luonaan jälkeen oteaan vielä yhdet päikkärit

poikavauva

14.00-16.00 Leikkiminen&Pidetään äiti ja isi kiireisenä.

Normaalisti tähän aikaan joko lähdemme asioille tai teemme jotain muuta perheen kesken. Jos taas on aivan tavallinen päivä, yritämme tehdä arkisia asioita samalla vahtien poikaa. Välillä yhdistelmä on vaikea, kun on pentukin jaloissa. Kun vetää pariin kertaan syvään henkeä, se todellakin auttaa

17.00-19.00 Iltatoimet.

Näihin aikoihin alkaa jo Artsi väsyyn ja aloitamme iltarutiinit. Normaalisti syötämme puuroa, mutta niinkuin jo mainitsin se on alkanut nyt tökkimään. Saatamme antaa ihan tavallista ruokaa tai sitten jotain kevyempää. Iltapalan jälkeen on kylpy. Ja voi kuinka toinen voikaan pitää kylpemisestä noin paljon. Vaikka kuinka väsyttäis mutta kun päästään veteen nousee hymy huulille. Me vanhemmat saamme myös siinä samalla melkein kylvyn samassa, kun roiske lentää kunnolla. Muutaman kerran olemme jo olleet saunassakin ja ei hän aikaan näytä sitä vihaavan.

20.00-20.30 Nukkumaan.

Milloin poika nukahtaa tietysti vaihtelee, mutta normaalisti se on näihin aikoihin välillä jopa aikaisemmin. Yleensä hän nukahtaa tosi hyvin omaan sänkyyn, mutta nyt näyttäisi olevan tulossa lisää hampaita. Tuntuu pahalta katsoa kuinka toisella on kipuja, mutta onneksi noinkin pienelle pystyy antamaan särkylääkettä.

poikavauva

Tällainen on meillä arki. Tietenkään koskaan ei voi tietää mitä huominen tuo ja kun poika kokoajan kehittyy hirmuista vauhtia muuttuu päivätkin sen myötä. Odotan niin paljon että päästään kohta ulos leikkimään. Olemme suunnitellut ostavamme pienen uima-altaan, jossa voi olla kuumempina kesäpäivinä. Tästä Suomen kesästä kun ei koskaan tiedä, mutta toivotaan ainakin lämpöistä. Hyvää manantaita kaikille!

 

-Eveliina

 

Seuraa blogiani helposti facebookissa.

 

Kommentit (2)
  1. Voih! Meillä ”vasta” 2,5 kk vanha esikoinen ja nyt on jo tuntunut, että aika menee tosi nopeaan. Tosi harmi mutta silti kuitenkin toivoo saavansa seurata lapsen kasvua ja kehitystä – niin ristiriitaista 😀

    1. Hieman venähti vastata, mutta niin totta! Olen moneen kertaan sanonut,että voi kuinka toivon että Archer oppii sitä ja tätä jotta arki helpottuu. Ja kun ne kasvaa niin haluais että aika vaan pysähtyisi..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *