FIN vs AUS – miten asiat tehdään eri tavalla

Ajattelin ennen lähtöä Australiaan, että en varmaan koe mitään kulttuurishokkia. Tietysti jokaisella maalla on omat tavat ja käytännöt. Kerron muutamia juttuja mitkä on eritavalla kuin täällä kotomaassa. Sitä tajuaa aina vasta paikanpäällä miten jokin asia voi herättää suurta ihmetystä.

meri

– Kaupoissa ei ole punnitsiaa hedelmille tai muille tuotteille, vaan hinta tulee vasta kassalla. Siinä jäi aluksi hedelmät kauppaan, kunnes tajusin kuinka systeemi oikein toimii

-Ainoa leipä on paahtoleipä ja jos haluat muuta leipää pitää se hakea leipomosta. Onneksi valikoimasta löytyi muutakin kuin sitä vitivalkoista  

– Myyjät ei jätä rauhaan small talkillaan vaikka ilmoittaisit suomalaisittain nätisti että katselen vain. Siihen todetaan vain ok that’s fine ja jatketaan keskustelua. 

– Postinjakaja ei aja autolla, vaan mopolla. Postinjakaja ajeli vaan ihmisten nurtseilla ja oli vuorattu kokokeltaiseen asuun. Tietysti maaseudulla käytetään autoa.

– Roskat oli pakko lajitella kotona kolmeen eri roska-astiaan. Tiettynä päivänä viikossa kaikki laittoivat astiat odottamaan rekkaa tien varteen. Välillä se oli kunnon pujottelua kapeimmilla teillä.

forest

– Voit ostaa isoissa purkissa flavored milkiä ja jopa eri makusina. Luokittelisin sen lasten juomaksi, mutta sitä juovat kaikki. En kyllä valittanut oli sen verran hyvää!

– Tarvitseeko liikenteestä edes puhua. Ensimmäisen kerran kun mies oli kyydissä myönsi oikeasti pelänneen. En sitten tiedä oliko se kuskin taidoista kiinni. 

– Tasa- arvoisten risteyksien tilalla on liikenneympyrä. Se on tungettu aivan kaikkialle missä vaan on risteys. Ja vilkku laitetaan päälle ennen kuin mennään risteykseen. 

– Kun ukkostaa ei tarvitse ottaa laitteita irti pistorasioista. Ukkonen on muutenkin aivan erilainen. Jyrinä on paljon kovempi ja salamat välkkyy kaikkialla. Välillä tuntui että pommi tippu viereen kun ukkonen oli vielä 20 kilometrin päässä.

Canberra

Eroavaisuuksia tulisi vaikka kuinka, kun jäisi vain miettimään, mutta nämä aiheutti minussa aika suurta hämmennystä ja hilpeyttä. Onko muilla samanlaisia kokemuksia ulkomailta?

Ps. Olen todellinen formula fani ja uusi kausi alkoi viime viikonloppuna. Olin viime vuonna Melbournen kisoissa ja reissusta voit lukea täältä.

 

-Eveliina

 

Kommentit (2)
  1. Tosi kiva, että kerroit eroavaisuuksista! Osaan siis ainakin hieman varautua, jos joskus tulee Ausseissa pyörähdettyä 😉

    1. Mukava jos tykkäsit! Pieniä hauskoja eroavaisuuksia todellakin riittää vaikka ei heti uskoisi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *