Arkiruokaa: 2 x helppo & kevyt keitto

Arkena ei aina ehdi käyttää tuntia tai kahta ruuanlaittoon. Haluankin jakaa kaksi helppoa, nopeaa ja terveellistä keittoreseptiä.

 

Meillä syötiin kotona tosi vähän keittoja. Ja silloin kun syötiin niin se oli aina nakki- tai jauhelihakeittoa. En ehkä sen takia ole juurikaan itse tehnyt keittoja kotoa muuton jälkeen. Nyt olen kuitenkin löytänyt keitot uudestaan ja niitä tulee nyt syötyä viikoittain. Tässä pari hyvää ja nopeaa keittoreseptiä, toisessa käytin pakastekeittoa (en juurikaan käytä pakasteruokia, mutta tämä on poikkeus) ja toinen on kokonaan itse tehty.

Tämä on pinaattikeittoon addiktoituneen ystäväni inspiroima hyvä esimerkki nopeasta arkiruuasta. Olen käyttänyt tässä pakastealtaan valmiskeittoa ja lisännyt siihen vain itse makua (jos jollain on aikaa tehdä keitto alusta alkaen itse niin aina parempi):

 

Pinaattikeitto Koskenlaskijalla (2 hlö):

1 pkt (400g )    Apetit pinaattikeitto (pakastealtaasta)

1/2 pkt             Koskenlaskija voimakas

1 tl                   Frantsilan Aurinkovoima-viherjauhetta

1 kpl                Keitetty kananmuna

1/2                  Avokado

                       Ripaus merisuolaa

 

– Lämmitä keittoa, kunnes kiehahtaa

– Murenna joukkoon Koskenlaskijaa ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut

– Lisää Aurinkovoimaa ja sekoita

– Kaada lautaselle ja paloittele avokado keiton joukkoon.

– Tarjoa kananmunan siivujen kanssa (päälle ripaus merisuolaa)

 BLOGI PINAATTI.jpg 

BLOGI PINAATTI 2.jpg

BLOGI PINAATTI VALMIS.JPG

 

Tässä taas resepti tulisemman ruuan ystäville, tämä on gluteeniton ja maidoton (jos jättää fetajuuston pois):

Lempeän tulinen bataatti-inkiväärikeitto (2hlö):

2 keskikokoista bataattia

2 dl kaurakermaa, chilillä maustettu

1 dl kookoskermaa (tai kaurakermaa, jos ei pidä kookoksen mausta)

3 cm tuoretta inkivääriä

1/2 tl valkosipulitahnaa

1 tl merisuolaa

1 tl kurkumaa

1 rkl oliiviöljyä

Ripaus mustapippuria

Fetajuustoa (esim. Olympus, aito kreikkalainen)

Basilikaa koristeluun

 

– Pilko bataatit n. 1 cm siivuiksi

– Keitä siivuja n. 15 min, kunnes ovat pehmeitä

– Laita keitetyt bataattisiivut blenderiin ja lisää sinne myös muut ainesosat fetaa ja basilikaa lukuunottamatta

– Blendaa, kunnes massa on tasaista

– Kaada lautaselle ja murenna päälle (runsaasti) fetaa

– Koristele muutamalla basilikanlehdellä

BLOGI BATAATTI 5.jpg

BLOGI BATAATTI 2.jpg 

BLOGI BATAATTI 3.jpg

BLOGI BATAATTI 4.jpg

BLOGI BATAATTI1.jpg

 

Fact: Inkiväärillä on terveysvaikutuksia. Se on tehokas kivunlievittäjä sekä tulehduksenpoistaja. Siinä on reilusti tulehdusta leivittäviä yhdisteitä (COX-2 estäjiä), jotka ehkäisevät kehossa kipua tuottavan entsyymin toimintaa. Inkivääriä ei edes tarvitse syödä mahdottomia määriä, jotta sen parantavat vaikutukset alkavat.

 

Nämä keitot ovat yllättävän täyttäviä! En koskaan tyydy tylsään valmiiseen ohjeeseen paketin kyljessä tai reseptissä, vaan muokkaa niitä oman maun mukaan. Pinaattikeiton tekee heti ruokaisammaksi avokado ja makua lisää viher-maustejauhe sekä sulatejuusto. Bataattikeiton tulisuus taas saa aikaan tunteen kylläisyydestä ja laittaa rasvankin palamaan kehossa! Keitossa on yhdistetty monia eri makuja, mutta ainakin omasta mielestäni ne sopivat yhteen ja täydentävät toisiaan.

 

Laittakaa ihmeessä keitot testiin!

Hyvää ruokahalua! :)

 

-Lilies

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.