Juhannuksen pelastaneet minipavlovat

marenkileivos

Vietimme juhannusaattoa perheeni kanssa. Pari tuntia ennen lähtöä sain tietää, että jälkkäri oli unohtunut kauppalistasta ja minun piti korjata tilanne. Mietin mitä hyvää saisin aikaan pikaisella aikataululla.

Piti keksiä takuuvarma jälkkäri, joka maistuisi kaikille, olisi nopea tehdä ja johon löytyisi mahdollisimman paljon aineksia jo kotoa, sillä en ehtinyt enää käydä isossa ruokakaupassa. Toki olisin voinut hakea vaikka jäätelöpaketin, mutta halusin juhannuksena panostaa enemmän.

Suosikkijälkkäreihini kuuluvat perinteinen englantilainen Eton Mess sekä klassikkoherkku pavlova, jotka toimivat jälkkärin inspiraationa.

Olin täysin sattumalta juuri pari päivää aiemmin bongannut S-marketista valmiit, pienet suklaamarenkipohjat, joita olin hamstrannut muutaman paketin kaappiin – juuri tällaisia tilanteita varten!

Meiltä sattui jääkaapista löytymään myös Valion kinuskikreemi-purkki, jonka olin myös ostanut kaupasta ihan puhtaasta mielenkiinnosta vain muutama päivä aiemmin. Sekin tuli käyttöön nopeammin kuin olin ajatellut. Meiltä löytyi valmiiksi myös banaania sekä Digestive-keksejä. Kävin ostamassa vain vispikermaa ja marjoja.

 

Kesäiset minipavlovat (18 kpl)

 

  • Valmiita BB Busch-suklaamarenkipohjia 3 pkt
  • 1-2 banaania
  • 1 prk Valio kinuskikreemiä 
  • 3 dl vispikermaa
  • Pensasmustikoita/vadelmia/mansikoita/punaherukoita
  • Muutama Digestive-keksi

Muussaa tai leikkaa banaanit siivuiksi. Asettele marenkipohjien keskelle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita lopuksi joukkoon kinuskikreemi. Annostele marenkipohjien päälle (1 reilu rkl/leivos).

Lisää kokonaiset tai pilkotut marjat leivosten päälle.

Murenna Digestive-keksit käsin/lusikalla/tehosekoittimessa. Ripottele lopuksi keksimurua leivosten päälle.

Tarjoa leivokset 15-60 min sisällä täyttämisestä. Säilytys jääkaapissa.

 

VINKKI: Herkuista saa gluteenittomia jättämällä keksimurun pois tai käyttämällä gluteenittomia keksejä. Laktoosittomia leivoksista saa vain tekemällä marenkipohjat itse (valmiit sisältävät maitoa) ja käyttämällä laktoositonta vispikermaa.

lilies blogi

minpavlova

Näitä leivoksia voi varioida miten tahansa, esim. jättämällä kermavaahdon pois ja käyttämällä pelkkää kinuskikreemiä tai lisäämällä kermavaahdon joukkoon kuningatartuorejuustoa kinuskikreemin sijaan. Marjat voi vaihtaa (happamiin) hedelmiin ja leivosten päälle voi lisätä syötäviä kukkia.

Mikäli jälkkärin tekee suunnitellusti eikä parin tunnin varoitusajalla, ehtii marenkipohjat tehdä itse. Itse tehty on aina itse tehty! Ruokakaupasta löytämäni pohjat olivat kuitenkin yllättävän hyviä ja kätevän kokoisia. Olen aiempina juhannuksina tehnyt perinteisiä isoja pavlova-kakkuja, mutta mitoittaminen on  ollut hankalampaa kuin yksittäisten pienten leivosten.

minipavlova

Yksinkertaiset minipavlovat olivat hitti, tarjotin tyhjeni juhannusaattona silmänräpäyksessä.
Näistä jäi meille vakkari kesäherkku 😍

-Lilli

 

IG: @lilli_anneli 

 BLOG’S FACEBOOK PAGE 

koti ruoka-ja-juoma tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *