Ravintolasuositus: Popot, Lahti
Olin viime viikolla kolmen päivän koulutusreissulla Lahdessa.
Söimme illallista molempina iltoina Café & Bistro Popot:ssa. Luulin ensin, että nimi tulee ranskankielestä, kunnes kuulin, että se tarkoittaa kenkiä, popoja. Ravintolan tilalla oli ennen toiminut kenkäkauppa yli 100 vuoden ajan. Mittavan remontin jälkeen siitä muokattiin ravintola n. vuosi sitten. Paikka oli kyllä tosi viihtyisä ja tunnelmallinen!
Bistro Popot tarjoaa lounasta ja trendikästä street foodia sekä pöydässä jaettavaa ruokaa rennolla otteella. Menussa on myös vegaanisia vaihtoehtoja. Popot:lla on vaikuttava valikoima viinejä sekä muita juomia, kuten oluita.
Ensimmäisenä iltana otimme alkupaloiksi tarjoilijan suosituksesta antipasto-laudan, joka oli täydellinen ryhmälle. Se sisälsi miniversion kaikista listan alkupaloista. Suosikikseni nousivat kylmäsavulohi sekä valkopapukeitto pekonilla.
Pääruuaksi valitsin voissa haudutettua kuhaa pinaattimuhennoksella ja tillipuikuloilla. En ole syönyt kuhaa montaakaan kertaa, mutta vaikea kuvitella, että tulisin koskaan maistamaan parempaa kuin Lahdessa. Maut täydensivät toisiaan – annos oli todella tarkkaan harkittu. Tuli sellainen fiilis, kuin olisi syönyt merta! Annos oli myös yllättävän iso ja täyttävä.
Työkaverini valitsi pääruuaksi glaseerattua naudan poskea punajuuripyreellä. Annos näytti kieltämättä hyvältä ja meinasi iskeä pieni annoskateus, mutta toisaalta ei tehnyt yhtään mieli punaista lihaa. Kukaan meistä ei jaksanut ottaa jälkkäriä ekana iltana.
Palasimme Popotiin jälleen illalliselle seuraavana iltana. Ruuat oli helppo valita, kun listaan oli tutustunut jo edellisenä päivänä.
Otin alkuruuaksi kylmäsavulohen ja sen kylkeen tarjoiltiin hiivatonta vaaleaa leipää sekä kirnuvoita.
Pääruuaksi valitsin työkaverini kanssa tällä kertaa (vähän tylsästi) hampurilaisen ranskalaisilla. Hamppariateria oli ISO ja todella maukas. Siis yksi parhaimmista hampurilaisista ever. Pihvi oli juuri sopivasti kypsennetty ja hampurilaisen välissä maut sopivat täydellisesti yhteen. Kumpikaan meistä ei tosin jaksanut kuin hieman yli puolet annoksesta… olisi siis pitänyt ottaa annos puoliksi.
Jälkkärit oli ilmoitettu etukäteen kokin työtä helpottamaan, sillä meitä oli isompi ryhmä tuona iltana. Olin valinnut vadelmajuustokakun vadelmakomponentilla. Se tarjoiltiin pienessä kulhossa, mikä oli mukavan erilaista. Kakku oli ihanan suussasulava.
Popotin viinimestari oli huikea. Saimme maistella ihania viinejä joka käänteessä. Alkupalojen kanssa joimme ensimmäisenä iltana proseccoa ja toisena iltana valkoviiniä. Kuhan kanssa sain myös valkkaria ja hampurilaisen kanssa taas punkkua (sopi muuten tosi hyvin). Ainoa, josta en välittänyt oli toisen illan makea jälkiruokaviini. Se oli way too sweet mun makuun, joten kollega toisesta kaupungista joi sen.
Popot on todella suosittu paikka. Viinimestarikin kertoi, että he ovat olleet yllättyneitä huimasta suosiosta avaamisen jälkeen. Tiistai- ja keskiviikkoiltana ravintolassa oli meidän ryhmän lisäksi muutamia pöytiä täynnä, mutta viikonloppuisin ja joskus jopa lounasaikaan saattaa joutua jonottamaan pöytää. Tästä syystä se kannattaakin varata varmuuden vuoksi etukäteen.
En yhtään ihmettele, miksi meidän firman aluejohtajakin kehui ravintolaa Lahden parhaaksi ja halusi viedä meidät syömään juuri sinne – kahdesti!
Aluejohtaja käski (siis oikeesti käski) jokaisen käydä alakerrassa ravintolan wc-tiloissa, sillä ne olisivat kuulemma näkemisen arvoiset. Hän oli oikeassa! Harvoin voi sanoa wc-tilojen olevan viihtyisät tai söpöt, mutta tuolla ne kyllä olivat.
”Ruokanautintoja rennolla otteella hyvien viinien kera”
Suosittelen! <3
-Lilli
*Illalliset nautittu firman piikkiin