Goodio – it’s all good

Hyvinvoinnin Tavaratalo* lähetti minulle testiin muutamia Goodion ihania raakasuklaita.

Goodion raakasuklaat valmistetaan käsityönä Helsingissä. Raaka-aineet ovat luomua, villejä ja pääosin raakoja. Mahdollisuuksien mukaan pyritään käyttämään myös kotimaisia raaka-aineita, esimerkiksi mustikoita, tyrniä ja karpaloita. Makeutukseen käytetään kookospalmusokeria Sri lankalta tai Indonesiasta. Kyseessä on matalan glykeemisen indeksin omaava sokeri, joka ei nosta verensokeria niin paljon kuin tavallinen taloussokeri.

Goodion käyttämä kaakao tulee Perusta, Ecuadorista sekä Kongosta non-GMO luomutiloilta. Paahtamattomia kaakaopapuja jauhetaan perinteisellä tyylillä kivimyllyssä muiden raaka-aineiden kanssa kolmen päivän ajan. Näin pystytään säilyttämään raaka-aineiden ravintoaineet paremmin.

Jauhamisen jälkeen suklaa temperoidaan, mikä parantaa suklaan laatua ja korostaa makua. Massa kaadetaan muotteihin ja jäähdytetään.

Lopuksi raakasuklaat pakataan biohajoavaan kääreeseen ja pahvikuoreen sekä sinetöidään Goodion sinetillä.

goodio

Goodio on minulle jo ennestään tuttu. Olen maistanut muutamia makuja aiemmin, mutta nyt sain testiin maut Coffee*, Café Ubuntu, Mint* sekä ChocOat Wild Blueberry.

Näistä on vaikea nimetä selkeää suosikkia, sillä kaikki ovat herkullisia ja suussasulavia. Kahvinystävänä pitää ehkäpä silti nostaa ykköseksi maut Coffee sekä Café Ubuntu. Näistä jälkimmäinen on vahvempi. Pähkinäallergiset huomio – Coffee sisältää cashewpähkinää!

Mint on maultaan raikkaan minttuinen, kuten nimestä voi päätellä. Muistuttaa hieman Pätkistä.

ChocOat Wild Blueberry on suomalaiseen makuun sopivaa kaurasuklaata mustikalla höystettynä. Toimii vaikkapa nopeana välipalana.

goodio

Suositus jälkkäriksi, välipalaksi, leivontaan tai  herkutteluun! Kotimaista, raakaa, vegaanista, lähellä tuotettua ja ekologista suklaata voi syödä hyvällä omallatunnolla.

Oletko jo maistanut Goodion suklaata?

-Lilli

hyvinvointi testit ruoka-ja-juoma