Juhannus kartanolinnassa

Lilies & Life

Yhteistyössä: Mustion Linna

 

Vietimme juhannuksen Uudellamaalla Mustion Linnassa. Reissu oli yllätys avomiehelleni 30-vuotispäivän (ja meidän suhteen 3-v. päivän) kunniaksi. Olin alunperin varannut meille omakustanteisesti majoituksen yhdeksi yöksi. Meidän piti testata linnan ravintolaa blogiyhteistyönä, mutta Mustion Linna tarjosikin meille illallisen lisäksi myös yöpymisen sekä opastetun kierroksen kartanolinnan päärakennuksessa. Loppujen lopuksi vierailusta tuli kolmepäiväinen, mikä oli todella hyvä, sillä tekemistä riitti. Kaksipäiväinen reissu olisi ollut liian lyhyt!

Saavuimme Mustion Linnaan torstaina 21.6. Oli pilvinen päivä, mutta se ei haitannut. Veimme tavarat huoneeseemme, joka sijaitsi Edelfelt -rakennuksessa eli linnan "länsisiivessä". Ihastuimme huoneeseen täysin. Vaikutuksen tekivät huonekorkeus sekä valoisuus. Tunnelma oli jotain mitä en ollut ennen kokenut. Rakennuksen historian ja ylellisyyden pystyi tuntemaan. Huokaisin helpotuksesta, kun avomieheni oli erittäin otettu yllätyksestä. Hän oli luullut, että vietämme juhannuksen jossakin mökkikylässä! Huoneessa meitä odotti tilaamani Svarta Sekt -kuohuviini, joka on Mustion Linnan nimikkoviini.

 

 

Kolmeen päivään mahtui paljon (mutta sopivasti) tekemistä. Ensimmäisenä iltana lähinnä hämmästelimme upeaa huonettamme, tutustuimme hieman linnan alueeseen ja kävimme kevyellä illallisella linnan ravintolassa.

Juhannusaattona pääsimme aamupalan jälkeen tutustumaan oppaan johdolla päärakennukseen, johon ei ole lupaa mennä omatoimisesti. Rakennus oli sisältä vähintään yhtä upea kuin ulkoa. Saimme kattavan johdatuksen paikan historiaan ja kuulimme mielenkiintoisia tarinoita. Opas oli todella sydämellinen ja tiesi mistä puhui! Hän oli työskennellyt Mustion Linnassa yli 20 vuotta.

 

 

Linnakierroksen jälkeen lähdimme ajelemaan Fiskarsin kylään, joka sijaitsee n. 25 km päässä Mustion linnasta. Kylässä ja ruukin alueella vierähti pari tuntia rakennuksia ihastellen ja matkamuistoja etsien.

Jatkoimme matkaa vielä hieman pidemmälle; Raaseporin kivilinnalle. Olin varannut avomiehelleni kajakin tunniksi, mutta se piti valitettavasti perua kolean ja sateisen sään takia. Raaseporin linnan edustalla oli käynnissä perinteiset juhannusjuhlat. Söimme Linnanvoudin tuvassa maittavan kalalounaan, minkä jälkeen tutustuimme rauniolinnaan.

 

 

Illansuussa palasimme takaisin Mustion Linnalle. Meillä oli pöytävaraus Ravintola Linnankrouvissa klo 20.00. Pääsimme nauttimaan neljän ruokalajin illallisen, joka oli aivan taivaallisen herkullinen. Palvelu oli ensiluokkaista ja asiantuntevaa. Linnankrouvista tulossa oma postaus lähipäivinä!

 

 

Juhannuspäivänä oli ihana herätä auringonpaisteeseen! Aloitimme päivän jälleen aamiaisella, jonka jälkeen meitä odotti etukäteen varaamani rantasauna lämmitettynä. Rakastan aamusaunaa <3 Se on niin virkistävä tapa aloittaa päivä.

Saunan jälkeen kiertelimme linnan puistossa, joka oli täynnä nähtävää; erilaisia rakennuksia, upeita patsaita sekä erikoisia puita kaunista jokimaisemaa unohtamatta.

Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä kahvilla Linnankrouvissa, tällä kertaa sää salli ulkokahvit kauniilla terassilla.

 

// We spent our Midsummer in Svartå Manor. The historical manor was absolutely breathtaking and the area surrounding it was gorgeous. I loved our room in Edelfelt - the charming annexe of the manor. The restaurant was one of the finest I've ever visited and the food was too delicious. I sincerely recommend visiting Svartå Manor. It is located in Mustio (Raasepori) between Turku and Helsinki.

 

 

Meidän juhannus oli aivan täydellinen. Ihastuimme Mustion Linnaan totaalisesti. Kiitos vielä, että saimme vierailla! <3

Lähiaikoina on tulossa vielä lisää postauksia Mustion Linnasta. Kerron ainakin alueen historiasta, yöpymismahdollisuuksista sekä kokemuksemme Ravintola Linnankrouvista!

-Lilli

 

 

Mustion Linna tarjosi yöpymiset, linnakierroksen sekä neljän ruokalajin illallisen

Avomieheni toimi henkilökohtaisena kuvaajana

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Teillä taisi olle upeimmat puitteet juhannuksena kuin muulla "rahvaalla" :D. Kirjoitin tahalleen rahvaalla, koska linnan herrasväki näytti olevan liikkeellä :)

Kaunista, kaunista ja varmasti nautittava elämys!

Lilies
Lilies & Life

Nyt oli kyllä upeimmat puitteet juhannuksena tähän mennessä! Olisi voinut jäädä asumaan sinne <3

Ihmisillä oli parasta päällä, onneksi pakattiin itsekin tarpeeksi juhlavaa asua mukaan :)  

Oli ikimuistoinen kokemus! 

Ruusunen (Ei varmistettu)

Upeita kuvia. Oot niin kaunis!

Lilies
Lilies & Life

Kiitos paljon!! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, ihanaa että sulla on näitä kotimaanmatkailujuttuja! Sovit muuten kartanon kalustoon :D

Lilies
Lilies & Life

Kiva kuulla! Tämä kesä painottuu tosiaan kotimaanmatkailuun :) Hih, kiitti :D 

siiriri (Ei varmistettu)

Kenen valmistajan tuo alimman kuvan mekko on?? &lt;3

Lilies
Lilies & Life

Se on Desigualin! :) 

Kirsikka W.

Onpa teillä ollut kiva juhannus! Mun isoäitini asuu Karjaalla, ja mökki meillä on Antskogissa, joten reissuja ollaan koko elämän ajan tehty myös Mustion linnaan, Fiskarsiin ja Raaseporin linnalle :) Ovat kaikki ihan ehdottomasti käväisemisen arvoisia paikkoja, vaikka itse en nyt muutamaan vuoteen olekaan päässyt sielläpäin käymään.

 

p.s. Näytät näissä kuvissa ihan erityisen hehkuvalta ja kauniilta!

Lilies
Lilies & Life

Oli todella <3 Jokainen noista paikoista ylitti täysin odotukset, varsinkin Mustion Linna :) Fiskarsin kylä oli hurmaava maalaiskylä, jossa viihtyisi pidempäänkin! 

Voi apua kiitos, ihanasti sanottu!

Nettanen

Olipa kiva lukea juttu "tutusta" paikasta, koska tosiaan kotipaikkakunnaltani Lohjalta tehtiin usein kesäteatterimatka tuonne Mustion linnalle ja mäkin oon syönyt tuolla heidän ravintolassaan joskus :) Aivan ihana tuo linnan puisto erityisesti <3 Täytyisi kyllä joskus mennä tuonne ihan yöksi, kun mun mies ei sit taas oo koskaan ollut tuolla ja tykätään just tuollaisista vanhoista ja tunnelmallisista paikoista :)

Lilies
Lilies & Life

Kiva kuulla :) Linna, puisto ja ravintola oli kaikki niin ihania! Suosittelen todellakin yöpymistä, parasta oli juurikin historiallinen tunnelma <3

Kommentoi