Kinkku-aurajuustopiirakka
Lupasin tämän postauksen suolaisista piirakoista reseptit. Tänään kinkku-aurajuustopiirakka ja huomenna tomaatti-fetapiirakka 🙂
Tein kinkku-aurapiirakan pääasiassa reseptivihkoni vanhan ohjeen mukaan, mutta korvasin osan raaka-aineista jo valmiiksi kaapista löytyvillä.
Kinkku-aurajuustopiirakka:
POHJA:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
3 rkl vettä
1/3 tl suolaa
Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina piirakkavuokaan (25 x 4 cm) ja laita n. tunniksi jääkaappiin. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista uunissa 200 C n. 5 min.
TÄYTE:
Kourallinen silputtua purjoa (tai oman maun mukaan)
n. 200 g kinkkusuikaleita (savupalvi)
150 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
2 dl ruokakermaa
200g kermaviiliä tai creme fraicea
3 kananmunaa
1/2 pussia Aurajuusto-murua
Aromisuolaa
Mustapippuria
Persiljaa
Pese, halkaise ja silppua purjo. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää purjosilppu ja kääntele öljyssä, kunnes pehmenee ja maku mietonee. Mausta kevyesti aromisuolalla ja mustapippurilla.
Levitä kinkkusuikaleet ja purjosilppu piirakkapohjan päälle.
Sekoita ruokakerma, kermaviili, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Lisää hieman aromisuolaa ja mustapippuria. Kaada seos vuokaan.
Lisää lopuksi aurajuustomurua ja persiljaa oman maun mukaan.
Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30-35 min. Piirakan voi siirtää viimeiseksi 5-10 minuutiksi ylemmälle ritilätasolle, jotta pinta saa kauniin värin.
Piirakkaan sopisi muuten älyttömän hyvin vielä paprika, mutta tiesin osan vieraista olevan allergisia, niin jätin sen pois.
Vinkki: Mielestäni suolaiset piirakat ovat parhaita vasta seuraavana päivänä. Laitan piirakan jäähdyttyä jääkaappiin yön yli (folio päälle) ja lämmitän seuraavana päivänä uunissa muutaman minuutin ajan ennen tarjoamista.
-Lilli