Kinkku-aurajuustopiirakka

Lupasin tämän postauksen suolaisista piirakoista reseptit. Tänään kinkku-aurajuustopiirakka ja huomenna tomaatti-fetapiirakka 🙂

Tein kinkku-aurapiirakan pääasiassa reseptivihkoni vanhan ohjeen mukaan, mutta korvasin osan raaka-aineista jo valmiiksi kaapista löytyvillä.

 

KINKKU1.jpg

 

 Kinkku-aurajuustopiirakka:

POHJA:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)

3 rkl vettä

1/3 tl suolaa

Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina piirakkavuokaan (25 x 4 cm) ja laita n. tunniksi jääkaappiin. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista uunissa 200 C n. 5 min.

 

TÄYTE:

Kourallinen silputtua purjoa (tai oman maun mukaan)

n. 200 g kinkkusuikaleita (savupalvi)

150 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)

2 dl ruokakermaa 

200g kermaviiliä tai creme fraicea

3 kananmunaa

1/2 pussia Aurajuusto-murua

Aromisuolaa

Mustapippuria

Persiljaa

 

Pese, halkaise ja silppua purjo. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää purjosilppu ja kääntele öljyssä, kunnes pehmenee ja maku mietonee. Mausta kevyesti aromisuolalla ja mustapippurilla.

Levitä kinkkusuikaleet ja purjosilppu piirakkapohjan päälle.

Sekoita ruokakerma, kermaviili, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Lisää hieman aromisuolaa ja mustapippuria. Kaada seos vuokaan.

Lisää lopuksi aurajuustomurua ja persiljaa oman maun mukaan.

Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30-35 min. Piirakan voi siirtää viimeiseksi 5-10 minuutiksi ylemmälle ritilätasolle, jotta pinta saa kauniin värin.

 

KINKKU3.jpg

 

Piirakkaan sopisi muuten älyttömän hyvin vielä paprika, mutta tiesin osan vieraista olevan allergisia, niin jätin sen pois.

 

KINKKU4.jpg

 

Vinkki: Mielestäni suolaiset piirakat ovat parhaita vasta seuraavana päivänä. Laitan piirakan jäähdyttyä jääkaappiin yön yli (folio päälle) ja lämmitän seuraavana päivänä uunissa muutaman minuutin ajan ennen tarjoamista.

-Lilli

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.