Luonteenpiirteitä

Lilies & Life

 

 

Olen viime päivinä miettinyt omia luonteenpiirteitäni. Olen vastannut kahteen videohaastatteluun ja niitä ennen olen listaillut ominaisuuksiani paperille. 

Istun pöydän vieressä ja edessäni on paperi ja kynä. Pää on tyhjä. Hetkinen, kuka mä olen? Millainen mä olen? Miten mä suhtaudun asioihin? Miten mä käyttäydyn? Mitkä monista luonteenpiirteistä haluan kertoa mahdolliselle työnantajalle?

Varsinkaan työhakemuksissa ei kannata käyttää perusadjektiiveja, kuten iloinen, ahkera, rehellinen, kohtelias, sosiaalinen tai fiksu. Nämä sopivat kuvaamaan monia ihmisiä, eivätkä erotu joukosta. On pitänyt miettiä paljon syvemmälle.

 

Tällaisia sanoja ilmestyi paperille:

- vahva
- rohkea
itsenäinen
- positiivinen
onnellinen
- sopeutuvainen
- joustava
- sisukas
- avoin
- terävä
- spontaani
- määrätietoinen
- elämänmyönteinen
- asiakaspalveluhenkinen
- taiteellinen
- musikaalinen
- energinen
- tasapainoinen
- empaattinen
- huomaavainen
- naisellinen
- seksuaalinen
- tunteellinen
- herkkä
- avarakatseinen
- temperamenttinen
- perfektionisti
- hitaasti lämpeävä
- tapaturma-altis
- malttamaton
- stressiherkkä
- overthinker
- hyväuskoinen
- itsepäinen
- tunteeton
- turhamainen
- pessimisti
- sweet but psycho (just kiddin. (not.))

Kuten huomaa, innostuin miettimään luonteeni ominaisuuksia paljon laajemmin kuin vain työhaastattelua varten. Olen eron jälkeen pikkuhiljaa tutustunut itseeni uudestaan ja yritän rakentaa vahvaa minäkuvaa. Listasin loppuun myös sellasia "huonoja puoliani", joita esiintyy ajoittain (joskus päivittäin).

Jotkut piirteet saattavat kuulostaa ristiriitaisilta. Ihmisen luonteesta tulee kuitenkin erilaisia asioita pintaan eri tilanteissa. Tämän takia esimerkiksi positiivisuus ja ajoittainen pessimistisyys eivät sulje toisiaan pois. Ja avoin, rohkea ihminen voi myös samalla olla hitaasti lämpeävä. Myös toiset ihmiset tuovat meissä esiin eri puolia, eikä toisaalta joillekin halua näyttää kaikkea itsestään. Yksi tuttu saattaisi kuvailla minua ihan eri sanoin kuin toinen. Uskon kuitenkin, että lähes kaikki läheiseni (varsinkin ystävät) ovat hyvin pitkälti samoilla linjoilla kanssani tämän postauksen adjektiiveista. 

Pidän joitakin listaamistani ominaisuuksista synnynnäisinä ja osaa sellaisina asioina, joita voi kehittää/muuttaa. Elämä muokkaa meitä jatkuvasti. Ihmissuhteista jää kannettavaksi painolastia ja erilaiset kokemukset vahvistavat hyvää tai huonoa käytöstä. Välillä sitä herää huomaamaan, että pysyvänä pidetty "luonteenpiirre" olikin vain sitkeä tapa. Haitallisia toimintamalleja voi (kovalla työllä) muuttaa siinä missä positiivisia puolia voi vahvistaa.

 

// I've been thinking about my characteristics lately, mostly because of two job interviews. I've also felt a strong need to clarify my self-image after the break-up. I would say I'm strong, courageous, independent, positive, adaptive, open, sharp, spontaneous, determined, musical, empathic, feminine, sexual and sensitive. But also temperamental, perfectionist, overthinker, impatient, stubborn, pessimist and sometimes cold. I think different people bring out different sides of us, so one personality trait doesn't rule out the other, even though they might seem adversarial.

 

Mun mielestä ihan jokaisen olisi hyvä laittaa paperille ylös aina välillä omia ominaisuuksiaan. Oikeesti pohtia kuka sä oot, millaisia luonteenpiirteitä omaat. Pahinta tässä elämässä olisi se, että unohtaisit itsesi.

Taidan jatkaa tätä itsetutkiskelua täällä bloginkin puolella, te kun olette toivoneet henkilökohtaisia juttuja.

Olisi tosi mielenkiintoista kuulla miten te näette minut blogin/somen perusteella?

-Lilli

 

Kommentit

Ruusunenn (Ei varmistettu)

Selviytyjäluonne, aito ja hauska. Motivoit muita. Ihanaa tuo "onnellinen" listassasi!

Lilies
Lilies & Life

Eikä, olipa ihana kommentti! Kiitos <3

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

On hyvä ollakin sweet but psycho - liputan tälle ;-)<3

Näen sinut kauniina ihmisenä, jolla kauniita asioita jaettavana. Siksi sua olenkin alkanut seuraamaan ensin täällä blogimaailmassa, ja myöhemmin instassa. Olet ihana nainen <3!

Lilies
Lilies & Life

Hih ;) <3

Voi Vilhelmiina, kiitos! Aivan ihana oot <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsevarma ja Seksikäs. Lisää pohdintoja vaan kehiin!

Lilies
Lilies & Life

Kiitos! Niitä tulee kyllä :) 

Torey
Näissä neliöissä

Mä koen olevani sekä rohkea, että arka. Puhun monista asioista rohkeasti, mutta kärsin paniikkihäiriöstä joka tekee musta myös aran ja pelokkaan. Olen vahva, pyöritän pääasiassa meidän arkea yksin. Mutta samalla olen stressiherkkä ja ahdistun herkästi. Eli tosiaan ihmisessä voi olla vastakohtia! Eri puolet tulee esiin eri tilanteissa! 

Kammoan vieraita, sekä ihmisjoukkoja tällä hetkellä. Mutta omassa, turvallisessa porukassa olen hyvinkin sosiaalinen ja esille tunkeva. :D

Lilies
Lilies & Life

Kyllä, ihmisessä voi olla vastakohtia! Mäkin koen olevani rohkea, mutta tietyissä tilanteissa oon kyllä arka. Kuulostaa osittain tutulta myös tuo viimeinen juttu mitä kirjoitit! 

kks

Minä olen kans monessa asiassa vastakohtien ihminen. :)

Sinusta saa tämän blogin perusteella sellaisen kuvan, että tunnut elävän rohkeasti ja rehellisesti itsesi näköistä elämää, tai ainakin tavoittelevan sitä. Arvostan, ja siksi varmaan luenkin. :)

Lilies
Lilies & Life

Hyvä tietää, etten ole ainoa "ristiriitainen" ihminen :D

Kiitos hurjan paljon, oli niin upeasti sanottu <33

Kommentoi