Kaurilan Sauna – toimivaa luonnonkosmetiikkaa ja arjen luksusta

*sisältää mainoslinkkejä

En muista näin kylmää joulukuuta sitten lapsuuden! Lounais-Suomen viime viikon lähes -20 asteen pakkaset tulivat yllätyksenä. Meillä on poltettu takassa puita lähes päivittäin ja lämmitelty saunassa tavallista useammin.

Saunomisella sanotaan olevan terveysvaikutuksia sen lisäksi, että se rentouttaa. Olen ennen tykännyt kuumista löylyistä ja pystynyt olemaan saunassa pitkään, mutta nykyään tilanne on eri. Jostakin syystä viihdyn nykyään enintään 55-60 asteen löylyissä. Tykkään hengitellä syvään matalassa lämpötilassa ja fiilistellä saunatuoksuja. Ostin juuri jouluksi glögi ja pipari-saunatuoksut.

Saunapäivät ovat minulle samalla kauneudenhoito- ja hemmottelupäiviä. Laitan yleensä tehohoidon vaikuttamaan hiuksiin saunomisen ajaksi ja tykkään myös kuoria ihoa saunassa tai sen jälkeen. Nämä teen siis kerran viikossa, vaikka joinakin viikkoina kävisin saunassa useammin.

Olen käyttänyt pari kertaa ihon kuorimiseen Kaurilan saunan kuorivaa hiekkasaippuaa*, joka jättää ihon ihanan puhtaan tuntuiseksi liikaa hankaamatta. Saippua on tuoksuton. Kuorivan saippuan jälkeen levitän vielä saunahunajaa* kasvonaamioksi, dekolteelle ja käsille. Hunaja pehmentää ihoa ja lisää saunomisnautintoa.

Saunan jälkeen kuorittu iho on hyvä kosteuttaa. Käytän vain luontaisia kosteusvoiteita. Tuntuu, että talvella iho kaipaa extrakosteutusta ja tarvitsee rasvaisempaa koostumusta. Monikäyttöinen luomu sheavoi* on ihanteellinen, vitamiinirikas kasvo- ja kosteusvoide kaikenikäisille. Se sopii myös herkkäihoisille ja vegaaneille. Sheavoita voi käyttää kosteusvoiteen lisäksi hiusten ja päänahan hoitoon, huulivoiteena sekä ihon suojaamisen pakkasella. Kaurilan Saunan sheavoi on puhdistamatonta, joten siinä on mukana kaikki luonnollisen hoitavat ominaisuudet. Koostumus on hyvin levittyvä ja pakkaus erittäin riittoisa.

Sheavoi on erinomainen myös kuiville jaloille. Tosin kasviöljyjä sisältävä täsmätuote lempeä laventeli jalkavoide* pehmentää jalkojen ihoa syvästi kosteuttaen – ehkä vielä paremmin kuin sheavoi. Lisäksi koostumus sisältää ruokasoodaa, joka on luonnollinen hajunpoistaja ja pitää jalat raikkaina. Miellyttävä, mieto laventelin tuoksu tuo levollisuutta kiireisen päivän päätteeksi. Pehmentää hyvin kovettumia, testattu on.

kaurilan sauna

Ihastuin Kaurilan saunan valikoimassa erityisesti pieneen pitsikynttilään*, joka toimii nyt tunnelmanluojana olohuoneessa. Käsityönä tehty kynttilä palaa tasaisella ja suurella liekillä. Palaessaan se muodostaa ihanan herkän pitsireunuksen. Kynttilä on valmistettu oliivipohjaisesta ekosteariinista.

VINKKI: Pitsikynttilä on aivan ihana ja persoonallinen lahjavinkki! Siitä löytyy myös isompi koko*. Kaikki ekologiset lahjat Kaurilan saunan verkkokaupasta*

Tuotteet on pakattu ihanasti ja tekivät ainakin minuun vaikutuksen, kun avasin paketin 🖤

Tuotteet ehtivät jouluksi, jos tilauksen tekee viimeistään 19.12.! Kaikki joulukuussa ostetut käyttämättömät tuotteet voi vaihtaa/palauttaa veloituksetta vuoden loppuun mennessä (ei koske alusvaatteita eikä kosmetiikkaa).

lilies blogi

Kaurilan Sauna Oy on kotimainen luonnonkosmetiikan ja kynttilöiden valmistaja sekä hamam-tuotteiden maahantuoja. Kaurilan Saunan oma luonnonkosmetiikkasarja on FI-Natura sertifioitu ja sisältää yli 100 tuotetta. Suomalaista saunaa rakastavan perheyrityksen tarina alkoi jo vuonna 2009.

Ekologisuus ja eettisyys ovat yritykselle tärkeitä arvoja.

Yrityksellä on saunatuotteita tarjoava verkkokauppa sekä kivijalkamyymälä Helsingin Munkkiniemessä. Valikoimista löytyy omien nimikkotuotteiden lisäksi yli 100 brändiä ja yli 2000 tuotetta luonnonkosmetiikasta  ekologisiin kodin puhdistusaineisiin.

Toimivaa luonnonkosmetiikkaa ja arjen luksusta

JOULUARVONTA

Instagramissa @lilli_anneli on arvonta joulun kunniaksi!

Arvon yhdessä Kaurilan saunan kanssa 80 euron arvoisen lahjakortin heidän verkkokauppaansa ✨

Arvonta päättyy 23.12.21.

-Lilli

Koti Sisustus Iho Suosittelen

Tropea – Italian kaunein kylä

lilies blogi

Lomailimme lokakuun alussa avomieheni kanssa Italiassa. Kyseessä oli minulle ensimmäinen matka Italiaan. Matkakohteemme oli Etelä-Italiassa sijaitseva Calabrian maakunta ja pieni Tropean kaupunki.

Osaa Tyrrhenanmeren rantaviivasta kutsutaan nimellä Costa Degli Dei eli Jumalten rannikko. Tropea on osa tätä jumalaista rannikkoa. Näkymät vanhan kaupungin kallionkielekkeeltä merelle olivat lähes epätodelliset. Meri oli kirkas ja siitä erottui kymmeniä turkoosin sävyjä. Tuijotin ja kuvasin maisemaa ties kuinka kauan.

tropea italiatropea italia

Tyrrhenanmerestä nousevan kalliojyrkänteen päälle rakennettua Tropean kaupunkia kutsutaan Tyrrhenanmeren helmeksi. Tropea valittiin Italian kauneimmaksi kyläksi vuonna 2021. Se voitti Borgo dei Borghi 2021 -listauksen. Tropea on yksi kauneimmista ja romanttisimmista paikoista, jossa olen koskaan käynyt.

santa maria dell'isola

Meren rannalla kukkulan päällä sijaitsee Santa Maria dell’Isola -luostari, joka lienee Tropean kuvatuin nähtävyys. Kiipesimme kukkulalle, josta avautui hienot näkymät rantaan ja Tropean vanhaan kaupungiin. Selkeällä säällä näkyi myös naapurisaari Sisiliaan saakka. Tulivuori Strombolin siluetti siinsi vaikuttavana horisontissa.

ITALIALAISTA MAASEUTUA

Tropea ei ole turistialuetta vaan aitoa italialaista maaseutua. Matkailu on vasta lapsenkengissä. Koronatilannekin on tehnyt tehtävänsä matkailun kehitykselle. Italian maaseudulla englantia puhutaan huonosti eli italiaa tulee osata edes joitakin sanoja ja peruslauseita, jotta pärjää. Olen lukenut italiaa lukiossa 8 kurssia, joten sain ihan huolella palautella mieleeni lukioaikaisia oppeja. Onni oli Google Kääntäjä!

Tropeasta ei löydy kymmeniä hotelleja eikä isoja ulkomaalaisomisteisia resortteja. Suurin osa kaupungin hotelleista on  pieniä ja paikallisten perheiden ylläpitämiä. B&B-majoituspaikkoja näkymiä kaupungin laitamilla myös muutamia.

valentourmichelizia tropea resort

Majoituimme Valentour Cooee Michelizia Tropea Resortissa, jonka paikallinen luokitus on 4 tähteä.  Valentour on italialaisomisteinen yritys ja matkanjärjestäjä, joka omistaa useita hotelleja ja mm. busseja Calabrian alueella. Valentour pyrkii edistämään Calabrian matkailua. Pääosin meidän hotelli oli hyvä, mutta standard-huoneessamme oli pienoinen homeongelma ja tappelua ilmastoinnin kanssa. Vaihdoimme huoneen tasokkaampaan kahden yön jälkeen, mikä pelasti lomamme. Aamupala oli tosi kattava ja henkilökunta mukava. Hotelli oli siisti. Allasalue oli parasta.

Matkailun kehittymättömyys alueella näkyi myös siinä, ettei paikallisliikennettä ollut – ei busseja eikä takseja. Muutamia tuktukeja näkyi. Meidän hotelli sijaitsi kukkulan päällä. Hotelli järjesti bussikuljetuksen kaupungin keskustaan sekä alas rannalle monta kertaa päivässä (oli varattava edellisenä päivänä.) Hotellilta oli vain n. 1 kilometrin matka kaupungin keskustan ravintoloille sekä vanhaan kaupunkiin, mutta kävelyteitä ei ollut. Jouduimme kävelemään autotiellä liikenteen joukossa, mihin kuitenkin tottui yllättävän nopeasti. Paikalliset autoilijat olivat tottuneet kävelijöihin.

Käytimme hotellin bussikuljetusta monesti. Rantapäivänä olin kuljetuksesta erityisen kiitollinen, koska kävellen edestakainen matka rannalle olisi ollut lähes mahdoton korkeuserojen ja teiden kunnon vuoksi. Kallioisuuden takia tuli noustua lukematon määrä portaita ja ylämäkeä viikon aikana.

Vuokrasimme auton pariksi päiväksi, jotta pääsimme näkemään lähikyliä. Kapeat, jyrkät ja huonokuntoiset vuoristotiet olivat paikoitellen vähän liian jänniä. Heikompaa olisi hirvittänyt. Itsehän istuin välillä silmät kiinni ja huusin.

RUOKA

lilies blogi

Tyypillisesti italialaisen kulttuurin mukaan päivä aloitetaan  todella kevyellä aamiaisella, yleensä vain kahvilla ja sen kaveriksi napataan ehkä croissant. Lounasaikaan syödään kunnon brunch. Siestan aikaan litkitään cappuccinoa tai espressoa. Muiden Välimeren maiden tapaan Italiassakin vietetään siestaa. Tropeassa kaikki liikkeet olivat kiinni ainakin 13-17 välillä ja paikalliset chillailivat rannalla tai nauttivat päivästä kahvilassa. Ravintolat aukesivat illalla aikaisintaan klo 18 tai 19. Runsas illallinen syödään Italiassa tyypillisesti myöhään illalla, klo 20-21 eteenpäin.

Tässä iski meille aika paha kulttuurishokki. Huomasin miten tottunut oma kroppani on runsaaseen aamiaiseen klo 7, kevyehköön lounaaseen klo 11, kahvitaukoon klo 14, päivälliseen klo 17-18 ja pieneen iltapalaan klo 20. Rutiinit menivät aivan sekaisin Italiassa!

Luin ennen matkaa, että Calabria on kulinaristinen taivas. Tämä pitää varmasti paikkansa… niille, jotka syövät mereneläviä. Niitä nimittäin oli tarjolla kaikissa mahdollisissa muodoissa. Meistä kumpikaan ei ole merenelävien tai minkään nilviäisten ystävä, joten välillä oli haastava löytää sopivia lounasvaihtoehtoja ja illallisravintoloita.

Söimme pari kertaa paikallista pikaruokaa eli käytännössä tortillaa tomaatilla ja mozzarellalla tai grillattua leipää. Salaattia löysin pariin otteeseen lounaslistoilta. Pizzaa söimme jonkin verran ja toki pastoja. Päädyin syömään tähän mennessä tulisimman pizzani koskaan. Täytteenä oli mm. paikallista mausteista ’nduja-makkaratahnaa ja chilipaprikaa, jota luulin pepperoniksi (menu oli italiaksi.)

Yhtenä iltana kävimme Ristorante Picanha-pihviravintolassa, joka oli saanut todella hyvät arvostelut TripAdvisorissa. Se oli kyllä ehdottomasti elämäni paras pihviannos! Toinen ehdoton suosikkini oli jäätelöbaari Gelateria Mimmo. Siis se Kinder bueno- ja Oreo-jäätelö… Näiden kahden paikan vuoksi voisin palata Tropeaan.

cipolla di tropea

Tropea on kuuluisa punasipulistaan, josta valmistetaan jopa jäätelöä. Cipolla Rossa tai ainutlaatuinen, makea  Cipolla di Tropea on maultaan miedompaa kuin suomalainen punasipuli. Meidän oli tarkoitus ostaa kotiin pussillinen Cipolla di Tropeaa, mutta olimmekin ostaneet vahingossa Cipolla Rossaa, joka ei eronnut merkittävästi suomalaisesta punasipulista. Mikä pettymys! Tropealaisista kahviloista sai myös kuuluisaa pizzolaista tartufoa, hasselpähkinäkuorrutettua jäätelökakkua.

SÄÄ

Kyttäsin sääennusteita silmä kovana ennen matkaa. Pelkäsin, että koko viikon sataa, sillä oltiinhan jo lokakuun puolella ja Italia sijaitsee pohjoisemmassa kuin alkuperäinen lomakohteemme Kreetan saari. Meidän onneksemme loman ensimmäiset 4 päivää olivat lämpimiä ja aurinkoisia. Lämpötila oli kuumimmillaan +28 C.

Pari päivää oli hieman viileämpää ja pilvistä. Kahtena iltana ukkosti, salamoi ja satoi ihan kunnolla. Viimeinen päivä oli melko sateinen. Katsoimme, että  meidän lomaa seuraava viikko näytti jo ennusteiden mukaan aika karmealta säiden suhteen. Jos matkustan Etelä-Italiaan tulevaisuudessa, valitsen ajankohdaksi loppukesän tai alkusyksyn.

KORONAN VAIKUTUS

lilies blogi

Oli mahtavaa päästä 2,5 vuoden tauon jälkeen lomamatkalle ulkomaille. Koronarajoitukset luonnollisesti vaikuttivat matkaan. Calabriassa ja etenkin Tropeassa koronatilanne oli varsin rauhallinen. Italialaiset tuntuivat ottavan koronarajoitukset sekä -suositukset vakavasti. Moni varmasti muistaa miten Italiasta tuli Euroopan pahin koronapesäke keväällä 2020. Vastaavaan tilanteeseen he eivät halunneet enää joutua.

Vastailin Instagramissa (@lilli_anneli) matkan jälkeen kysymyksiin korona-ajan matkustamiseen liittyen. Tässä tiivistettynä pääkohdat:

  • maskipakko lentokentillä ja lentojen ajan
  • PLF-lomake (Passenger locator form) tulee täyttää ennen matkan alkua
  • EU:n koronatodistus (=rokotustodistus) näytettävä lentokentillä, myös Suomen päässä palatessa
  • Italiassa maskipakko sisätiloissa (hotellit, kaupat, ravintoloiden sisätilat, bussit jne.)
  • Italiassa ravintolaan pääsi sisälle syömään jos oli Green Pass eli meidän tapauksessa rokotustodistukset (myös negatiivinen koronatestitulos tai todistus sairastetusta koronasta olisi käynyt, kuten lentokentälläkin)

Oletko käynyt Italiassa? Onko Calabrian maakunta tuttu?

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM

Kulttuuri Matkat