PALMA DE MALLORCA

Lilies & Life

 

Aiemmin tällä viikolla kirjoitin Mallorcan matkakokemuksistani syksyltä 2013. Mallorca on ihastuttava ja monipuolinen saari, jonka pääkaupunki Palma de Mallorca on monitahoinen, historiaa henkivä miljoonakaupunki. Palma sijaitsee saaren eteläosassa. "Kotikylästämme" Sa Comasta oli parin tunnin bussimatka Palmaan.

 

 

Tunnelma muuttui ihan täysin, kun päästiin perille. Iso kaupunki, enemmän ihmisiä, rakennukset korkeampia. Palma de Mallorcassa asuu melkein miljoona ihmistä ja turistit vielä siihen päälle.

Ihmisten paljous ei silti haitannut juurikaan, koska kenelläkään ei tuntunut olevan kiire minnekään. Vastaan käveli paljon hymyileviä, leppoisia ihmisiä. Kadut olivat yllättävän siistejä ja kahviloihin mahtui aina istumaan.

Palmassa yhdistyy hienosti vanha ja uusi. Historialliset maamerkit ja modernit liikkeet luovat täydellisen kokonaisuuden.

 

 

Palma de Mallorcassa ja Barcelonassa on mielestäni vähän samanlainen fiilis. Kadut ja rakennukset muistuttavat välillä hyvin paljon toisiaan. Monet kutsuvatkin Palmaa "uudeksi Barcelonaksi." Palma tosiaan on vähän kuin Barcelona pienemmässä koossa ja juuri se onkin parempi puoli Palmassa; ihmismassat eivät ole niin valtavia kuin Barcelonassa. Myös etäisyydet ovat lyhyempiä, vaikka kävelyä tulee kyllä Palmassakin useita kilometrejä. Koin, että Palmassa on myös paljon turvallisempaa, eikä olan yli tarvi kurkkia läheskään niin taajaan kuin Barcelonan La Ramblalla.

 Mielestäni Palma on hyvä vaihtoehto pitkälle viikonlopulle Barcelonan sijaan.

 

 

Palmasta jäi mieleen erityisesti Paseo Maritimo -rantabulevardi ja satama (täynnä hulppeita veneitä ja risteilijöitä), hyvät ravintolat, Passeig des Born -bulevardi (paras ostoskatu) ja Hard Rock Café.

 

 

Kuuluisin nähtävyys on tietysti valtava katedraali La Seu. Kirkko on valmistunut vuonna 1601, 400 vuoden rakentamisen jälkeen. Rakennuksen pituus on 121 m  ja leveys 55 m. Katedraalin pinta-ala 7000 m² ja sisällä goottilaiset pylväät kohoavat 30 metrin korkeuteen. La Seun ruusuikkuna on Euroopan goottilaisten katedraalien suurin.

Katedraali vaurioitui pahoin vuoden 1850 maanjäristyksessä. Useat arkkitehdit saapuivat paikalle suunnittelemaan jälleenrakennusta 1900-luvun alussa. Yksi heistä oli Antonio Gaudi, jonka kädenjälki näkyy katedraalissa (jälleen tulee mieleen Barcelona.)

 

 

Näkemättä jäi vielä monia nähtävyyksiä, kuten Bellverin linna ja museot. Palma City Sightseeing -bussi on yksi vaihtoehto saavuttaa mäen päällä seisova 700 vuotta vanha kuninkaanlinna. Bellverin pyörölinna on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä. Mäeltä on kuulemma uskomattomat näkymät Palmanlahdelle.

 

 

Vierailen varmasti uudestaan Palma de Mallorcassa, kun matkustan joskus Mallorcalle toisen kerran. Voin suositella Palmaa shoppailijalle, historiaa rakastavalle, hyvää kahvilaa etsivälle ja miksei ihan kenelle tahansa. Palma on hyvä päiväretkikohde ja myös oiva paikka viettää pidennetty viikonloppu. Tylsää ei ainakaan tule!

 

// During our vacation in Majorca we visited the capital of Majorca and the Balearic islands; Palma de Mallorca. It's a many-sided metropolis, often referred to as "the new Barcelona". It actually reminded me of Barcelona a little bit. The highlights of Palma were the pretentious boulevards, port of Palma, Hard Rock Cafe, the cathedral La Seu and fancy restaurants. I didn't have a chance to visit the Castle of Bellver or many other sightseeings and museums, but that means I have something to look forward to in the future! I'm definitely going to travel to Majorca (and Palma) again!

 

Onko Palma de Mallorca tuttu paikka?

-Lilies

Kommentit

katariiiina (Ei varmistettu)

Olisi mielenkiintoista vertailla Palmaa ja Barcelonaa. Jälkimmäisessä kävin viime keväänä, mutten tykännyt. Tai ehkä se tungos ahdisti. Palma kuulostaa erittäin hyvältä (melkein paremmalta) vaihtoehdolta! Osaatko sanoa onko Palman lähellä (hyviä) rantoja?

Lilies
Lilies & Life

Mua ahdisti myös hiukan Barcelonassa. Palma on hyvä, pienempi vaihtoehto :) 

Itse en käynyt rannalla Palman vierailulla, mutta on siinä ainakin Playa de Palma ja melko lähellä Cala Major ja Palma Novan/Magalufin rannat!

Seesi (Ei varmistettu)

Löysinpä täydelliseen väliin sun mallorca-postaukset, varattiin miehen kanssa matka kesäkuun alkuun! :)

Lilies
Lilies & Life

Ihan mahtavaa! Onnistunutta ja lämmintä matkaa teille jo etukäteen! :) 

Yhtä sirkusta!

Tuttuja kuvia, ainakin osa :) Katedraali oli aika hieno sisältäkin. Tykkään palmasta. Palma Novasta oli tuollainen puolen tunnin matka Palmaan. joskus ehkä menen Palmaan viikoksi....ehkä :)

Lilies
Lilies & Life

Katedraali oli mahtava näky sekä sisältä että ulkoa :) Palma on kyllä kiva kaupunki, tykkään myös!

Kommentoi