Pilvimunat, uusi viikonlopun suosikkiaamiainen – joko olet kokeillut?
Cloud eggs eli pilvimunat. Kokeilin Instagramin vallannutta viimeisintä aamiaistrendiä. Ohje on yksinkertainen ja helppo, tosin lisäsin näihin itse juustoa ja pekonia maun ja ruokaisuuden takia. Siksi viikonloppuaamujen herkku, sillä valmistukseen kului n. puoli tuntia ja käytän sen ajan arkiaamuina mieluummin nukkumiseen!
Tarvitset:
4 kananmunaa
4 siivua pekonia
Palan parmesaanijuustoa ( niin paljon kuin itse haluat)
Suolaa ja pippuria
Näin minä tein:
1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
2. Raasta juusto.
3. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paista kevyesti.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset (keltuaisten tulisi säilyä ehjänä)
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mausta suolalla (ja ripauksella pippuria)
4. Lusikoi valkuaisvaahto uunipellille pilvien muotoisiksi kasoiksi, mutta jätä keskelle kolo keltuaisia varten.
5. Paista uunissa n. 5-7 min, kunnes pinta on hieman ruskistunut.
6. Ota pelti ulos, lisää koloon pekoninpalat ja juusto sekä lopuksi keltuainen. Paista vielä hetki. Jos haluat keltuaisen jäävän juoksevaksi, pari minuuttia riittää.
7. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi paahtoleivän päällä!
Lisävinkkejä:
–Voit myös lisätä juuston ja pekonin valkuaisvaahtoon ennen uuniin laittamista!
-Välttääksesi valmiiden munien lässähtämisen: vatkaa valkuaiset oikeasti kovaksi vaahdoksi ja siinä vaiheessa kun otat pellin pois uunista lisätäksesi keltuaiset, toimi NOPEASTI!
– Mikäli et tykkää juoksevista keltuaisista (kuten minä), anna munien olla uunissa keltuaisen lisäämisen jälkeen vielä ainakin 5 min.
– Minulle riitti hyvin 2 kpl, jotta tulin täyteen eli 4 munaa on sopiva määrä kahdelle henkilölle.
Kokeilkaa ihmeessä! Virkistävää vaihtelua paistetun/keitetyn kananmunan tilalle. Näitä teen toistenkin :)
-Lilies