Pori Jazz 2017

Lilies & Life

It´s here. Lauantaina starttasi tämän kaupungin isoin vuosittainen tapahtuma ja yksi vuoden kohokohdista: Pori Jazz -festivaali, joka järjestetään jo 52. kertaa. 

Kokemäenjoen edustalla sijaitseva rantatie Eteläranta suljetaan liikeenteeltä lähes parin viikon ajaksi ja katu muutetaan jazzkaduksi.

Jazzkadulta löytyy musiikin ja paikallisten esiintyjien lisäksi eri maiden ruoka- sekä makeiskojuja, jäätelökioskeja, hodarikärryjä, koruliikkeitä, vaateputiikkeja, käsityöputiikkeja ja kaljatelttoja sekä "hienompia" terasseja. Voit ostaa pilapiirroksen itsestäsi taitavalta taiteilijalta tai kokeilla kiivetä pyörivissä tikapuissa. Pelitelttakin löytyi aikasimpina vuosina (tämä takaisin, kiitos!)

Taavi-siltaa pitkin pääsee siirtymään Kirjurinluodon puolelle, josta löytyy viinikylä sekä konserttilavat. En ole ikinä ollut Jazzeilla missään konsertissa (yleensä rahatilanteen, töiden, seuranpuutteen tai lippujen loppuunmyynnin takia), vaikka täällä on vieraillut upeita artisteja - olisin halunnut nähdä ainakin Alicia Keysin, James Bluntin, Kylie Minoguen, Eros Ramazottin, Elton Johnin, Toton, Ricky Martinin, Hurtsin jne. Ehkä ensi vuonna (toki riippuu esiintyjistä)!

Pikkusisko <3

Tänä vuonna käväisimme siskon kanssa katsastamassa kadun jo heti perjantaina (vaikka katu aukea virallisesti vasta la). Lauantaina saimme ex tempore-idean mennä Kirjurinluodon puolelle Viinikylä goes 90's -tapahtumaan, jossa esiintyivät Dj Luukkainen ja Solid Base (niin nostalgista!!). Nyt voin sanoa käyneeni keikalla Jazzeilla :D

Tänäänkin kävin kaverin kanssa fiilistelemässä nättiä päivää ja jazztunnelmaa töiden jälkeen.

Ensi viikolla tulee varmasti käytyä kadulla vielä ainakin parina iltana. Sillon pitää ottaa ilo irti, kun Porin kokoisessa kaupungissa tapahtuu jotain! Mikäs sen mukavampaa kuin lähteä töiden jälkeen yksille tai ihan vaan katselemaan maailman menoa jazzkadulle. Yksi hyvä (ja huono) puoli on, että kadulla on aina tuttuja. Suomalaiset (lue: porilaiset) ovat silti mestareita teeskentelemään "sokeita", ettei vaan tarvi moikata - tai vielä pahempaa - jäädä vaihtamaan kuulumisia! Juuri perjantaina tuli pari tällaista tilannetta; kerran esitin itse katselevani muualle ja pari kertaa tiedän että kaukainen tuttu teki niin :'D Mutta ei se tarkoita mitään pahaa, kyllä porilaiset ymmärtää toisiaan :D

// The 52nd International Pori Jazz-festival has started! It´s the biggest summer event in Pori. Pori Jazz is: music, events, street food, candy booths, handmade jewellery, clothes, handicrafts, beer tents, fancy terraces and hot dog stands. So many familiar and new faces.

 

Jos liikut Porissa päin, tule ihmeessä tsekkaamaan jazzkatu - saatetaan jopa törmätä! Tule nykimään hihasta jos katselen muualle ;D

 

Jazzterkuin,

-Lilies 

 

FOLLOW:   FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN   BLOGILISTA   PINTEREST

Kommentit

sikkel (Ei varmistettu)

Ihana tunnelma kuvissa! Pori näyttää kauniilta kaupungilta :)

Lilies
Lilies & Life

Kiitos, kiva että tunnelma välittyy! Pori on kaunis kaupunki :)

Essi's

Tämän postauksen luettuani havahduin huomioon, ettei koskaan ole tullut käytyä Porissa! Näyttää symppikseltä kaupungilta, jossa on ehdottomasti vierailtava. Eikä Porijazzitkaan kyllä hullummalta tapahtumalta kuulosta. Josko sen saisi mahdutettua ensivuoden kesäkalenteriin :)

Lilies
Lilies & Life

Kiitos kommentista :) Porissa on paljon kauniita paikkoja, ainakin Kirjurinluoto ja Yyteri kannattaa ehdottomasti tsekata! Suosittelen tosiaan tulemaan jazzien aikaan heinäkuussa, kun täällä on tapahtumaa :)

Yhtä sirkusta!

Kun asuin Porissa, Kirjurinluodolle pääsi vain lautalla, ainoastaan sillä :) Ei ollut siltaa ollenkaan vielä!

Lilies
Lilies & Life

Oi, niinkö! Nykyään taitaa olla jo kolme siltaa :) Tai no, Taavi-silta on vain kesän ajan ja kerätään aina pois talveksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva, että kerroit enemmän pori jazzeista, olen kuullut tapahtumasta mutta olen luullut että kyse on vain konserteista. Näytät muuten kauniilta!

Lilies
Lilies & Life

Ole hyvä ja kiitos, kun kommentoit :)

Jazzit ovat isojen konserttien lisäksi myös sarja pienempiä tapahtumia sekä jazzkatu kaikkine juttuineen ja myös Suomi Areena on aina samaan aikaan, jos politiikka kiinnostaa.

Kiitos kovasti !

Ssarah (Ei varmistettu)

Hi, just arrived in Pori, gonna check out the festival this weekend! Super excited! You look lovely btw!

Kommentoi