Zumba-tunnilla

Jaksoin kun jaksoinkin eilen vääntäytyä ensimmäisen työpäivän jälkeen Zumba-tunnille.

Vieläkin hieman skeptisesti suhtaudun koko Zumbaan – puhumattakaan siitä, että käyn niillä tunneilla about kerran viikossa! 
Työkavereilleni en kyllä myöntäisi zumbassa käyväni, omasta kokemuksestani huolimatta ensimmäinen ajatus on että Zumba on sitä ostos-tv sontaa..

Mutta, mun on pakko puoltaa Zumbaa hauskaksi ja meneväksi tunniksi! Harvemmin tulee kelloa katsottua että kauanko täällä on oltu ja kauanko vielä pitää olla.

Vaan se on myös myönnettävä, että vetäjällä on väliä.
Itse olen musiikin kanssa erittäin kaikkiruokainen, joten on aika sama soiko tunnilla  Jari Sillanpäätä vai Madagaskarleffan hitit vaiko Bob Marleytä.
Itse tykkään eniten tunneista joissa sykkeita välillä myös lasketaan.

En vielä hirveästi voi lähteä vertailemaan, sillä olen ollut neljän eri vetäjän tunnilla.
Kaksi vetäjää neljästä on ottanut sarjaan välillä vähän hidastempoisempia kappaleita, joka takaa sen, että niissä nopeissa on aivan älytön draivi päällä.
Mutta jos tikkaa 55minuuttia, niin ei, en vaan jaksa. Olkoot pska kunto tai mitä vaan, mutta ei se ole enää hauskaa.

Ja joo, toki itse voi tehdä välillä rauhallisemmin, mutta en mä kykene – en mä voi tanssia tai ”tanssia” biitin ulkopuolelle. En vaan pysty enkä osaa enkä halua!

 

Sen lisäksi että vetäjä vaikuttaa tuntiin paljon musiikilla, niin myös sillä miten se tunti vedetään.
Zumba ei ole ns täydellisiä ihmisiä varten, ja tämän takia vetäjätkin saattavat olla pois H&M:n mallistosta. 
Mutta kyllä se vaan innostusta syö jos minun kokoiseni yrittää vetää Zumba-tuntia jaksamatta itse ohjelmaa läpi. Seisoo paikallaan ja osoittaa ilman suuntaan mihin pitäisi mennä. 
Kristallipallo olisi joidenkin ohjaajien tunneilla hyvä. Vaikka olen nyt reilut 2kk:tta käynyt Zumbaamassa, niin ei, en tosiaankaan osaa kaikkia eri vetäjien vetämiä biisejä ja sarjoja ulkoa, joten olisihan se ihan suotavaa että kerrotaan mitä pitää tehdä eikä oleteta että kaikki osaavat ja tietävät. Varsinkin kun oma kunto ei kestä liikkeiden näyttämistä.

 

Noh, tässä tapauksessa onneksi kesää kestää vain rajatun ajan, ja toivottavasti vakituiset vetäjät pian palaavat kesälaitumiltaan 😉

 

Tänään onkin vuorossa Sh’bam tunti, ja siitä minä niin tykkään! 

 

nimeton_0.jpg

 

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *