Cambridge

Englannissa yliopistojen kevätlukukausi alkaa tammikuun alkupuolella ja päättyy maaliskuun lopussa. Tämän jälkeen alkaa lukuaika tentteihin ja kirjallisiin töihin valmistumisen. Helmikuun puolivälissä meillä oli ”Reading Week”, joka on tarkoitettu paitsi itsenäiseen lukemiseen, myös lomailuun ja rentoutumiseen. Monet opiskelijat lähtevät Keski-Euroopan maihin, mutta itse päädyin tekemään päiväretkiä lähikaupunkeihin. Oxford ja Cambridge ovat ikonisia kaupunkeja paitsi kuuluisien yliopistojensa vuoksi, myös kauniiden rakennusten ja tunnelmansa takia.

Päätimme ystäväni Annan kanssa varata junaliput Cambridgeen, koska Oxfordissa olin jo pariin otteeseen käynyt, mutta Cambridgessa en vielä kertaakaan. Junamatka kesti hieman yli tunnin. Cambridgen asemalta kävelee noin 15-20 minuuttia historialliseen keskustaan, jossa on vaikka ja mitä nähtävää. Kaupunki muistuttaa todella paljon Oxfordia, joskin tuntui ainakin minusta huomattavan paljon rauhallisemmalta ja pienemmältä.

Cambridge on täynnä idyllisiä kujia historiallisten rakennusten kupeessa. Meille sattui valitettavan sateinen päivä, joten kuvat eivät anna oikeutta sille, miten kauniilta rakennukset oikeasti näyttivät. Käytimme paljon aikaa kävelemiseen ja ihmettelyyn ilman sen suurempaa reittisuunnitelmaa. Tiesimme etukäteen haluavamme tehdä kolme asiaa:

 1. Käydä The Fitzwilliams-museossa
 2. Nähdä King’s College Cambridge ja käydä sen Evensongissa
 3. Afternoon Tea @ Fitzbillies

Enpä tullut edes ajatelleeksi, että Cambridge on todellakin täynnä ihania pieniä kivijalkamyymälöitä. Erityisen ihania olivat kirjakaupat. Kävimme myös Cambridge University Press:in kirjakaupassa. Sääli, ettemme kumpikaan olleet varautuneet etsimään kurssikirjallisuuttamme kaupasta. Täällä kurssikirjoja ei ole aina helppo löytää yliopiston kirjastosta ja joskus niitä ei ole siellä lainkaan. Amazonista voi toki aina tilata, mutta halvemmaksi olisi tullut ostaa kirjat suoraan kustantajan myymälästä. Kirjahulluna olisin voinut selata näiden kauppojen valikoimaa vaikka kuinka kauan! 😍

Jos olet Cambridgessa tai Oxfordissa käymässä, kannattaa mennä käymään jossakin Collegessa. Ne ovat valtavan kauniita ja omaavat ainutlaatuisen historian. Tuntuu käsittämättömältä, että opiskelijat asuvat ja opiskelevat tässä miljöössä. Cambridgessa oli todella hiljaista Oxfordiin ja etenkin Lontooseen verrattuna. Tuntui ihanalta nähdä oravia puistoissa ja kuulla lintujen laulavan.

Matkan varrelta löysimme tämän pienen ja suloisen kappelin. Sen ovet olivat auki ja kappelissa oli meidän lisäksemme vain orava. Kappeli ja sen ympäristö oli niin englantilaisen näköinen kuin kuvitella saattaa. Koko Cambridge on täynnä ihania vanhoja rakennuksia, joissa on valtavasti tunnelmaa.

Kävimme Afternoon Tea:lla Fitzbillies-nimisessä kahvila/leipomossa lähellä Fitzwilliams-museota (joka on muuten vierailun arvoinen!). Valitsimme menusta iltapäiväteen kahdelle ja nautimme sconseista , brownieista ja macaronseista. Oli hyvää! Ostettiin leipomon puolelta myös englantilaiset ”Chelsea Bun”- leivokset, jotka muistuttavat vähän meidän korvapuusteja. Niiden sisällä on myös rusinoita. Tämä olikin ensimmäinen kunnollinen Afternoon Tea- kokemus ja hintakin taisi olla varsin kohtuullinen.

King’s College on upea ja sen kappeli todella kaunis! Jos haluat kuunnella yhden huippukuoron laulua, kannattaa tulla King’s Collegen Evensongiin. Palvelus kestää noin 40 minuuttia ja sen aikana saa vain kuunnella upeaa musiikkia ja nauttia tunnelmasta. Sisäänpääsy ei tuolloin maksa mitään. Suosittelen todella lämpimästi!

Jos vertaan Oxfordia ja Cambridgea keskenään, pidän Oxfordista enemmän. Cambridge on silti valtavan hieno ja vierailemisen arvoinen. Tänne kannattaa todellakin tulla päiväksi vierailemaan ja nauttimaan kaupungin mahdollisuuksista. Cambridgessa olisi ollut huomattavasti enemmän nähtävää kuin ehdimme nyt kiertää. Hyvä niin, sillä aion tulla tänne vielä uudestaan.

Hieman kyllä ihaillen kadehdin niitä, jotka saavat opiskella täällä lääketiedettä… Mahtaa olla haastavaa ja antoisaa! Sainpahan taas lisää opiskelumotivaatiota pääsykokeita ajatellen. 😄 Oletko sinä käynyt Cambridgessa tai Oxfordissa? Kummasta pidit enemmän?

Terkuin,

Lontoon mimmi

kulttuuri matkat suosittelen museot-ja-nayttelyt
Kommentit (2)
 1. Hurmaavalta vaikuttaa! Ja ihana kappeliorava. 😊 En ole kummassakaan paikassa käynyt, mutta uskon, että ne olisivat just mun paikkojani. 😍

  1. Lontoon mimmi
   12.3.2023, 19:55

   Ehdottomasti kannattaa vierailla sekä Cambridgessa että Oxfordissa jos vain tulee sopiva mahdollisuus eteen! 😍 Cambridgessa on ilmeisesti myös mahdollista kevät-kesäisin kulkea jokea pitkin soutuveneellä. Siten pääsee ilmeisesti näkemään kaupunkia todella kivasti. Oxfordissa viihtyy hyvin useammankin päivän, mutta Cambridgeen riittää mielestäni vallan mainiosti päiväretki. ☺️ Suosittelen lämpimästi 👍🏻

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *