Eksynyt Nevermoorin kujille

Olen ihastunut Nevermoorin kaupunkiin. Se on ällistyttävä, ihana, vaarallinen ja mahdoton. Luin Jessica Townsendin kirjoittaman Nevermoor -sarjan ensimmäisen osan vasta muutama kuukausi sitten, ja varasin välittömästi myös kirjan jatko-osan kirjastosta.

Meinioseppä: Morriganin kutsumus -kirja kertoo Morrigan Korpista, joka on päässyt ihmeellisen Meineikkaan seuran jäseneksi ja koulutettavaksi. Kirja on sarjan toinen osa, ja suosittelen erittäin vahvasti lukemaan ensin kirjasarjan ensimmäisen osan ”Morriganin koetukset”, sillä muuten olet hukassa.

 

 

 

 

Kirjan maailma on suorastaan hykerryttävä, ja itselleni kirjan juoni ja päähenkilön ongelmat olivatkin vain täytettä Nevermoorin ihmeiden keskellä. Kirjan päähenkilö on vasta 12 -vuotias, mutta kirjassa on riittävästi tasoja ja moniulotteisuutta niin, ettei vanhempikaan lukija kyllästy.

Parasta kirjassa: Nevermoorin kaupunki ja ihmeellinen hotelli Deukalion, siellä haluaisin todella vierailla.

Ärsytyksen aihe: ”Meineikas Seura” – miten voikaan ärsyttää niin paljon nämä hauskat sanaleikki -suomennokset.

Bonus: Milloin ilmestyy spin off -kirjasarja Morriganin suojelijan Jupiter Pohjoisen seikkailuista. Ja aikuisten osastolle kiitos.

Suosittelen: Fantasian ystäville

Epäilijöille: Nevermoor -sarja sopii myös niille, jotka haluaisivat kokeilla fantasiaa, mutta pelkäävät joutuvansa keskelle vakavamielistä haltija-kääpiö-soturi-miekka patsastelua.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *