Mitä sain tietää meduusoista – haikean kaunis kuvaus lopullisuudesta

Välillä kirjastossa tai kirjakaupassa käydessä kannattaa tutkia myös lasten- ja nuortenosaston hyllyjä. Sieltä saattaa löytää yllättäviä helmiä, joita suosittelen ihan kaiken ikäisille. Tämä kirja tarttui käteeni aivan sattumalta, lähinnä luultavasti erikoisen nimensä ansiosta. On ihana tunne kun on valinnut luettavan kirjan aivan sattumanvaraisten seikkojen kautta, ja sitten lukiessa huomaa, että kirja oli aivan nappivalinta.

Ali Benjamin kirjoittaman ”Mitä sain tietää meduusoista” kirjan päähenkilö on 12 -vuotias Suzy, joka on menettänyt parhaan (ja ainoan) ystävänsä. Tarina avautuu kauniisti, ja nautin tarinan tunnelmasta ja haikeudesta. Kuoleman lopullisuuden tajuaminen voi olla musertava tunne, mutta kirjan loppu on mielestäni valoisa ja kaunis.

Parasta kirjassa: kirjan tunnelma ja Suzyn kiinnostus meduusoihin. Haluaisin itsekin päästä joskus ihailemaan livenä näitä merten aaveita.

Pahinta kirjassa: Luultavasti tarvitset nenäliinoja.

Bonus: Opin paljon uusia mielenkiintoisia faktoja, joilla voi päteä yllättävissä tilanteissa. Aika monet faktat liittyivät meduusoihin.

Suosittelen: Nuorille. Vanhoille. Niille, joita kuolema on koskettanut. Meduusojen ystäville. Erilaisille.

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *