Suomea lohikäärmeille ja Sydämiä seireeneille

Briitta Hepo-ojan fantasiamaailma on ihastuttavan raikas ja erilainen. Kirjoissa eletään 2000-luvun Suomessa, jossa asiat ovat kuitenkin aivan toisin. Suomi on kuningaskunta, jota kurittavat talouspakotteet ja tasavaltalaisanarkistien pommi-iskut. Aatelissuvut elävät yltäkylläistä elämää kun tavallinen kansa joutuu elämään köyhyydessä. Luonnonuskonto värittää ihmisten elämää, ja taloyhtiöissä on uhripaikat pihahaltijoille.

Tarina alkaa kun kirjan päähenkilö Tim saa lahjaksi lohikäärmeen, mutta kuriton eläin karkaa. Karkumatkalla on odottamattomat seuraukset kun Tim sen johdosta tutustuu ritarisukuun kuuluvaan Lynxiin. Tarinassa on rakkautta, petosta, luokkaeroja, noituutta,surua, ja elämän arvaamattomuutta maailmassa, jossa sukusi määrittää elämäsi mahdollisuudet.

Kirjoja on markkinoitu nuorille, mutta suosittelen myös vanhemmille lukijoille. Itselläni on ollut pitkään ongelmana ettei uutta ja hyvää fantasiakirjallisuutta tunnu löytyvän. Onneksi tämä sarja helpotti hieman tätä ongelmaa. Kirjan maailmasta olisi lukenut mielellään enemmänkin, ja olin hieman pahoillani kun tarina olikin vain kaksiosainen.

 

 

 

 

 

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *