Ah niin hyvä vegaaninen pipari”juusto”kakku – tee ja ihastu!

71010D5E-8E95-4121-A9BD-02E89E540EA6.jpeg

 

Voin taata, että ihastut tähän kakkuun! Ainakin toivon kovin niin. Mikä itselleni varmisti sen, että tästä kehittelemästäni reseptistä tuli heti ensimmäisellä yrittämällä suussani tanssivaa balettia? Heräsin yöllä kolme kertaa lusikoimaan kakkumassaa suuhuni, ja palasin sänkyyn hymy kasvoillani. 

 

FFE11F4E-4148-4028-A452-5D867BAE6806.jpeg

 

Voit valmistaa tällä ohjeella paitsi kakun, myös halutessasi piparimoussea, kunhan jätät vain pohjan sekä hyydytysaineen pois. 

Koristelumahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon, tällä kertaa itse päädyin piparien kuorruttamisen lisäksi leikkimään pakettinaruilla ja mausteilla. Tein tähtianiksista lyhyen koristenauhan, ja kiedoin kanelitankoja paketeiksi. Viimeistelin koristelun pyörittämällä valkoista ja ruskeaa pakettinarua reunojen ympäri. 

 

050BFC78-B5E8-49AE-A47D-13186BF53F5F.jpeg

 

Tarvitset kakkuun:

  • 300g pipareita + halutessasi muutaman piparin koristeluun. (Voit leipoa piparit itse, tai käyttää kaupan valmiit.)
  • 75g margariinia
  • 2prk Oatly Påmackan
  • 2prk Planti kauravispiä 
  • 1prk Alpron soijavispiä
  • 1dl sokeria
  • 1rkl vaaleaa glögiä (lopun glögin voit tarjoilla juomaksi kakun kanssa)
  • 2pussia Vegegeliä (yhdessä pahvipakkauksessa on useampi pussi)
  • 2dl vettä
  • Koristeluun käyttämäsi tarvikkeet

 

53C79ACD-8BF0-4259-A145-8F9857340599.jpeg

 

Tee näin:

  • Murskaa piparit. Voit tehdä tämän tehosekoittimessa, tai laittaa piparit pussiin ja kaulia ne hienoksi. Sattumia saa olla. 
  • Nypi 75g huoneenlämpöistä margariinia noin 3/4 piparimurskan joukkoon.
  • Rypistele leivinpaperi palloksi, jonka jälkeen suorista paperi irtopohjavuuan pohjalle. Laita reunarengas vuokaan kiinni, leikkaa ulkopuolelta ylimääräiset leivinpaperit.
  • Taputtele margariini-pipariseos vuuan pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin.

 

  • Laita kulhoon molemmat Påmackanit, sekä kauravispit.
  • Vatkaa sähkövatkaimella hetkisen aikaa kuohkeaksi.
  • Lisää kulhoon sokeri, sekä glögi. 
  • Vatkaa seosta hetkinen.
  • Lisää joukkoon loppu piparimurusta.

 

  • Vatkaa omassa kulhossaan Alpron soijavispi. Vatkaa kunnes soijavispi on jähmettynyt nestemäisestä.

 

  • Mittaa pieneen kattilaan 2dl vettä.
  • Sekoita veteen molemmat Vegegel pussit. 
  • Laita levy päälle ja kuumenna nestettä koko ajan vispaten. 
  • Kun neste kuumenee kiehuvaksi, ota kattila pois levyltä.
  • Kaada neste ohuena nauhana Påmackan seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

 

  • Nostele soijavispivaahto toisen kulhon seoksen sekaan.
  • Kääntele vaahtoa nuolijalla tasaisesti, jotta kakkumassa sekoittuu. 
  • Kumoa koko seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Tasoita nuolijalla hieman pintaa. (Vinkki! Laita pohjan päälle ensin vain puolet moussesta, levittele sitten ohut kerros pipareita moussen päälle, jonka jälkeen vasta laitat loput moussesta.)
  • Peitä kelmulla ja anna tekeytyä yön yli.

 

  • Irroita irtopohjavuuan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
  • Koristele kuten haluat ja tarjoa vaalean glögin kanssa. 

8F13722F-DEA1-413F-BE95-6EDC7C02BA86.jpeg

 

Kokeilitko reseptiä? Mitä mieltä olit?

 

Vegaanisen oreo”juusto”kakun ohjeeni löydät tästä.

 

//////////

Lusikoita kiitos. 

Facebookissa

Instagramissa

Kommentit (7)
  1. Ihana ohje myös näin vegaanien ystävälle/äidille🤗
    Tätä kohtaa mietin;
    Kun neste kuumenee kiehuvaksi, ota kattila pois levyltä.
    Jäähdytetäänkö tämä seos ennen seuraavaa vaiherra?
    Ihanaa joilun odotusta t. Joulumuori 🤶

    1. Vegegelin pakkauksessa neuvotaan sekoittamaan kuumana hyydytettävään massaan. Huomenna täälläkin kokeillaan tätä ohjetta 🙂

  2. Kiitos paljon tästä reseptistä! Keräsi kaksveen synttäreillä tänään paljon kehuja 🙂 Ripottelin päälle vielä pilkottua lakritsia, sopi oikein mukavasti jouluisiin makuihin!

    1. Oi että, olipa kiva kuulla! Onnittelut vielä sankarille myös.

      Polka karkkitangot sopisivat myös hauskaksi koristeeksi, mitä överimpi, sen parempi 😀 ajattelin itse tehdä ensi kerralla niin, että laitan kakkumassan puoliväliin kerroksen pipareita, jotka kostuvat välissä pehmeimmiksi, mutta tuovat hieman lisätekstuuria.

      1. Tuo piparinen välikerros onkin hyvä idea! Meillä oli päällä ohuita pipareita ja nyt kun olivat kaatuneet kakun päälle ja pehmenneet, toivat just kivaa tekstuuria 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *