Kuusi vuotta.

image_3.jpeg

 

6 vuotta sitten olin juuri ollut yksinäni kolmen viikon interraililla. Se matka oli ehkäpä ikimuistoisin. Tapasin monia mielenkiintoisia henkilöitä, tein itselleni uusia asioita ja tulin monta kokemusta rikkaampana takaisin. Tunsin olevani vapaa. Sitten, muutama päivä reissulta palaamiseni jälkeen, sormieni kynnet muuttuivat tulipunaisiksi. Kynnet lähtivät repeytymään liuskaleina kärjistä pala palalta irti. Se oli ensimmäinen oire sairastumisestani. Kolmen vuoden päästä siitä selvisi että minulla on erittäin vaikea molemmin puoleinen TOS-syndrooma (Thoracic Outlet Syndrome), joka kehitti myös CRPS:n (Complex Regional Pain Syndrome) käsiini. Nuo diagnoosit muuttivat paljon maailmaani, eivätkä ne ole diagnoosiluettelon ainoat.

image_4.jpeg

Minun on pitänyt luopua niin monista asioista, tehdä isoja muutoksia elämääni ja täytynyt selviytyä kaikesta. Olen menettänyt paitsi kahdet opinnot, kaksi työpaikkaa, unelma-ammatin, iloa ja onnellisuutta, osan sosiaalisesta elämästäni, itsenäisyyttä, mutta myös kaksi luuta kehostani. 

image_2.jpeg Kesäkuussa seisoin tässä, Sveitsissä. En ehkä ole kykenevä matkustelemaan niin kuin ennen, ja matka oli erilaisempi kuin ehkä haluaisin, mutta siinä minä olin. Yrittäen vain keskittyä hengittämiseen ja siinä olemiseen, juuri siellä, juuri silloin. Just breathe.

suhteet oma-elama terveys
Kommentit (2)
 1. Hei,

  Kiitos hienosta blogistasi. Olen seuraillut jo pidemmän aikaa, mutta nyt (lääkis)opiskeluissa tuli vastaan CRPS ja kiinnostuin kertaamaan tarinaasi.

  Mielenkiinnosta kyselen, että selvisikö sinulla CRPS:n laukaisevaa tekijää kuten esimerkiksi rannevamma?

  Ymmärrän toki, että et kaikkia sairauden aspekteja avaa täällä, mutta en nyt pikaisella kertailuilla löytänyt, että oletkohan asiasta maininnut. Ymmärrän siis jos et vastaa.

  Kaikkea hyvää sulle! 🙂

  Terveisin Elina

  P.S. Yritin laittaa tähän ihan tavallisen gmail-mailiosoitteeni, mutta jostain syystä Lily väittää että se on invalid, vaikka maili on ihan normaalisti käytössä. Missähän lie vika? Kommentoin siis nyt valitettavan anonyyminä.

  1. Hei Elina!

   voisitko laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen:

   lusikoitakiitos (a) gmail.com

   kerron sinulle mielelläni lisää, joten voin sähköpostitse vastata hieman yksityiskohtaisemmin. Mikäli et sattunut näkemään Inhimillisen tekijän jaksoa, jossa olin puhumassa kivusta, on se nähtävissä Areenassa. Siinä tulee mainittua lyhyesti mistä kaikki alkoi.

    

   Hienoa kuulla, että opiskeluissanne on tullut CRPS vastaan!

   Anna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *