Lepoa painopeiton alla.

Yhteistyössä Senso-rexin kanssa, tuote saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

 

Uni, lepo, ja turva, mitkään niistä eivät ole minulle helppoja asioita. Kuitenkin jokapäiväisessä elämässä olisi tärkeää saada levättyä kunnolla, jotta jaksaa hetkestä toiseen. Sairauteni ja olotilani aiheuttavat vaikeuksia niin monella eri saralla, että moniin tilanteisiin olen tarvinnut erilaisia apukeinoja. Monissa hetkissä on kuitenkin helppoa, mikäli apu on lähellä. Yksi tällainen erilaisiin tilanteisiin soveltuva asia, joka auttaa eri tavoin, on painopeitto. 

 

OI000139~2.jpg

 

Mutta mikä painopeitto sitten oikeastaan on?

Painopeiton toiminta perustuu kevyeen painalluksen tunteeseen keholla stimuloiden lihaksissa olevia reseptoreita. Se tehostaa kehon melatoniinin tuotantoa, joka puolestaan auttaa nukahtamaan nopeammin. Peitto stimuloi myös serotoniinin, eli niin sanotun onnellisuushormoonin, erittymistä. Tämän ominaisuuden ansiosta peitto lievittää stressi- ja jännitystiloja. Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että peitto vähentää kehon stressihormonin, eli kortisolin, tuotantoa.

 

Vuosien varrella olen kokeillut erilaisia painopeittoja eri paikoissa eri tilanteisiin. Kokeilemalla olen oppinut millainen peitto on juuri minulle soveltuvin: pieniä painoja tasaisesti jaoteltuina koko peiton alueelle. En ole kokenut isoja palloja kovin miellyttäviksi painoiksi, en verkkopainoja, en ketjuja. Miksi sitten pienet painot? Ne jakaantuvat tasaisesti, mutta niitä ei tunne peiton läpi. Senso-rexin painopeitoissa painona käytetään lasisia ja silikonisia mikrokuulia, paino on olemassa, mutta niin tasaisena ettei niitä huomaa.

Pienet mikrokuulat takaavat paitsi tasaisen painon, myös hygienisyyden. Tätä peittoa voi pestä tavallisessa pesukoneessa, jolloin puhdistus on helppoa. Ajattelin aiemmin, että olisin tehnyt painopeiton itse, käyttäen makaronia tai kuivattuja herneitä painona. Hygienisesti puhdistetun peiton sijaan olisin saanut nostaa pesukoneestani makaronilaatikkoa, tai hernekeittoa. Hmm… Ei kovin houkuttanut.

 

OI000135~2.jpg

 

Painopeittoja on useampia eri painoisia, joten alkuun saattaa vaikuttaa hankalalta päättää, mikä paino olisi juuri itselleen sopivin. Yhtenä ohjenuorana voi pitää sitä, että peitto olisi noin 10% oman kehon painosta. Mutta tärkeintä on se, että peiton alla makaavan tulee pystyä itse siirtämään peitto pois päältään. Vangiksi peiton alle ei siis saa jäädä. Käytän itse 10kg painoista peittoa, jonka olen kokenut juuri sopivaksi. Vaikka peitto saattaa tuntua todella raskaalta, varsinkin sen suuren koon takia, ei se ole sitä päälle vedettynä. Paino jakaantuu niin tasaisesti ja pehmeästi, ettei olo sen alla ole raskas. Itselläni on sänky seinän vieressä, joten asettelen painopeittoni aina seinää vasten niin, että saan sen helposti vedettyä päälleni. 

 

Olen kokenut painopeitosta hyötyä monissa eri tilanteissa. Jalkojeni turvotukset lievenevät nopeammin, mikäli vedän peiton niiden päälle. Koen oloni helpommaksi, mikäli kykenen kokemaan kehoni äärirajoja paremmin, ja juuri tähän painopeitto on erinomainen. Huomasin aiemmin, että aina nukkumaan mennessäni vedin peittoni tiukasti ympärilleni, niin ettei missään kohdin ollut ilmaa. Paniikki- tai dissosiaatiokohtausten olen koennut helpottavan nopeammin, mikäli olen kohtauslääkkeen oton jälkeen vetänyt painopeiton päälleni. Kun tunnen ja ymmärrän paremmin missä olen ja miten, on helpompi pysyä siinä hetkessä juuri silloin. Niin, painopeitosta on paljon hyötyä moniin eri tilanteisiin ja itselleen soveltuvia käyttötarkoituksia löytää kokeilemalla. 

 

OI000127~2.jpg

 

Valitsin itselleni Senso-rexin valikoimasta peiton, jossa on plyysinen päällys. Päällinen on hieman eri tuntuinen eri puoliltaan, joka tuo miellyttävyyttä käyttöön. Peiton saa pysymään oikealla kohdallaan päälisessä pienten sidontanauhojen avulla, mutta peiton voi laittaa myös minkä tahansa pussilakanan sisään. 

 

Olen nyt käyttänyt aktiivisesti kyseistä painopeittoa yli kuukauden, enkä voisi olla tyytyväisempi. Juuri matkalla ollessani huomasin, kuinka oikein kaipasin painopeiton tuomaa tasaista miellyttävää painetta. Kuten aiemminkin sanoin, ei tasaisesti jakautuva paino tunnu itsestään painavalta, vaan kehon päällä levätessä tuo se ennemminkin turvallisuutta. Painopeittoja onkin joskus verrattu halaukseen, enkä ihmettele.

 

IMG_20190111_182442_005.jpg

 

Senso-rex haluaa tarjota Lusikoita kiitos. blogin lukijoille -10% alennuksen. Voit hyödyntää alennuksen käyttämällä tilauksessasi alennuskoodia:

Lusikoitakiitos

 

 

hyvinvointi terveys mieli hyva-olo
Kommentit (2)
  1. Painopeitto Diy | Iltalehti.fi Uutiset
    23.6.2020, 08:24

    […] Lepoa painopeiton alla. – Lusikoita kiitos. | Lily – Olen kokenut painopeitosta hyötyä monissa eri tilanteissa. Jalkojeni turvotukset lievenevät nopeammin, mikäli vedän peiton niiden päälle. Koen oloni helpommaksi, mikäli kykenen kokemaan kehoni äärirajoja paremmin, ja juuri tähän painopeitto on erinomainen. […]

  2. Kiitos tästä. 

    Olen jo jonkin aikaa pohtinut painopeiton hankkmista. Ehkä joku päivä…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *