Piparia vai pullaa, miksei piparipullaa.

image_51.jpeg

 

Viime aikoina avustajan kanssa ollaan leivottu aika paljon, niin myös tänäänkin. Lähivuosina on eri paikoissa näkynyt paljon pullaa, missä ollut päällä piparitaikinaa. Päätettiin siis tänään tehdä sellaista, mutta hieman eri tavoin. Piparkakkutaikina ostettiin kaupasta valmiina, mutta pullataikina tehtiin Kinuskikissan ohjeella (http://www.kinuskikissa.fi/pullataikina/). 

 

Pullataikinan kohottua jaettiin taikina kahtia. Kaulittiin taikina tasaiseksi, ja siirrettiin siihen päälle suurin piirtein saman kokoinen kaulittu ohut piparkakkutaikinalevy. Rullattiin levy ja viipaloitiin n.4cm levyisiksi paloiksi. Kananmunalla voitelu ja uuniin. Paiston jälkeen heiteltiin päälle valmista sokerikuorrutetta ja hieman raesokereita. Oi nam.

image_50.jpeg

 

Sen verran kivoja näistä tuli, että viikon päästä ajateltiin tehdä samanmoisia, mutta hieman paksummalla kuorrutteella. Piparkakkutaikinan hieman rapeampi tekstuuri tuo kivaa yllättävyyttä noihin kierteisiin. 

Muutaman pullan laitoin taas avustajan matkaan perheelleen iltakahveille vietäväksi, osan pakastan. Tosin ne eivät taida pysyä pakkasessa kovin pitkään… Vaan löytävät tiensä lautaselleni. 

 

Kommentit (2)
 1. Oo, vähän niinkun joulukorvapuusteja! Vitsi kuin hieno idea!!

  1. Joo, juuri näin! Mutta vielä helpompia. Piparkakkutaikina kannattaa kaulita leivinpaperin päällä, ja kääntää sittten koko leivinpaperi kaulitun pullataikinapuolikkaan päälle, ja vetästä sitten vain leivinpaperi päältä pois. 

    

   Piparkakkutaikina on hyvää jätskiannoksissa, niin että pitää hamstrata valmista vähän jääkaappiin. 

   Isommista pipareista saa tehtyä myös hyvin puffet jätskejä. Kolmen kaverin jäätelö mainosti ideaa, ja heidän korvapuustijäätelö sopiikin niihin tosi hyvin, sekä myös kardemumma-mustikka. Kahden ison ja hieman raaemman piparkakun väliin jäätelöä iso pallo, ja pakkaseen. 

   [[{”fid”:”684356″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”2448″,”width”:”2448″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *