Puhtaat lakanat.

Kyllä. Tämä on blogipostaus puhtaista lakanoista, ja niiden ihanuudesta. Ei oikeastaan mistään muusta. Tervetuloa siis ihmettelemään, ja ehkä myös ihastelemaan puhtaiden lakanoiden maailmaa.

 

image_81.jpeg

 

Vaihdan lakanat sänkyyni usein, joka kerta tähän liittyvät myös samat rituaalit. Kun vaihdan lakanat, teen sen useimmiten sinä päivänä, kun minulla on ollut lymfaterapia. Lymfaterapia tuo kehooni hieman kevyempää oloa, joten haluan ottaa tästä kaiken irti. Lakanoiden vaihto ei ole ainoa, mikä kuuluu siihen kokonaisuuteen. Ennen puhtaiden lakanoiden väliin pujahtamista käyn suihkussa, pesen hiukseni. Puen päälleni puhtaan pyjaman. Haluan sukeltaa sänkyyni mahdollisimman puhtaana, ja raikkaana. 

 

image.jpeg

 

Arjen luksus on minulle tärkeää. Ne pienet jutut joilla voi saada aikaan mielihyvää, ja iloa. Joistain näistä asioista muodostuu erittäin tärkeitä. On myös ihanaa, kun on ihmisiä jotka ymmärtävät niiden merkityksen. Pieni asia voi olla suurta. 

Henkilökohtaisen avustajani kanssa pyrimme usein katsomaan, että hänen työvuoronsa ajoittuisivat lymfapäivinä iltaan, jolloin hän voi auttaa minua tässä projektissa nimeltä puhtaat lakanat. Hän vaihtaa lakanat sänkyyni, pesee hiukseni, ja vie koirani iltalenkille, jotta minun ei tarvitsisi enää peseytymisen jälkeen märillä hiuksilla lähteä ulos, vaan voisin pujahtaa pyjamaan. Valmistautumaan yöhön.

 

image.jpeg

 

Vaikka tämä on yksi asioista, joista nautin kovasti, tuo se myös harmia. Ahdistuneisuuteni yksi hallintakeinoista on pakko-oireisen häiriön tyyppinen oireilu. Mitä se tässä kohdin minulle tarkoittaa? Mikäli vaihdan sänkyyni lakanat, en yksinkertaisesti vain voi hypätä lakanoiden väliin ilman suihkussa käymistä ja vaihtamatta puhdasta pyjamaa ylleni. Vaikka olisin kuinka väsynyt, puhki, ja tiedän kuinka rankkaa yksin suihkussa käyminen minulle on, en vain voi jättää kaikkia askeleita tekemättä.

Silti, suurimman osan ajasta puhtaat lakanat tuovat suurta mielihyvää, luksusta siihen tavalliseen arkeen.

 

image.jpeg

 

Vaikka univaikeuteni ovat erittäin hankalat, ei sänky ole silti mikään vihollinen. Ihanat lakanat sekä miellyttävät pyjamat tuovat hymyn kasvoille. Niinä iltoina kun vuoteessa ovat puhtaat lakanat oikein odottamassa, kutsuvat ne luokseen.

 

image.jpeg

 

Koska musiikki on minulle erittäin tärkeää, ja soittolistoja löytyy moniin eri tunnelmiin, löytyy puhelimestani myös ”sleep” soittolista. Tämän soittolistan soidessa olen nukkunut sairaalaosastoilla, mutta se soi myös kotona usein iltaisin.

 

Sleep

Woodkid – Boat song

Woodkid – Baltimore’s fireflies

the XX – Angels

Sufjan Stevens – To be alone with you

Sufjan Stevens – For the widows in paradise

Of monsters and men – Yellow light

Ludovico Einaudi – The earth prelude

Kate Havnevik – Grace

Jose González – Heartbeats

James Blunt – Carry you home

Imogen Heap – Hide and seek

How to dress well – Cold nites

David Gray – Forgetting

Bon Jouni – Please don’t fuck me up

Bat for Lashes – Laura

Sia – Breathe me

Lucy Schwartz – Feeling of being

A great big world – Say something

James Newton Howard – The hanging tree

Ryuichi Sakamoto – Bibo no aozora

Kommentit (1)
  1. Täällä kans yksi puhtaiden lakanoiden fiilistelijä, ei ole mitään parempaa kuin illalla mennä nukkumaan raikkaalta tuoksuviin lakanoihin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *