Lapsi puutarhassa – uhka vai mahdollisuus? UHKA!

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Lapsi, tosiaan. Uhka vai mahdollisuus puutarhassa. Kuinka nopeesti on kasvatettavissa rikkaruohot kitkevä, viljelylaatikon katseleva apulaispuutarhuri? 

5-vuotias (poika) on jo aika kätevä apuri. Vettä! Jeee!! Isoja työkaluja! Tuplajee!!! (Tänään 5-vuotias innostui vetelemään voikukkia voikukkaraudalla ((paparazzi otti kuvan trampoliinin alta – missä paljastuu myös pahasti kärsinyt nurmikkomme!!)) ilmeisesti tarpeeksi testosteronilta haiskahtavaa hommaa) 5-vuotias osaa myös hakea perennan keskelle eksyneen sählypallon pois varovasti, eikä syö kaikkea eteensä tulevaa. TOISIN KUIN…

1-vuotias! Esikoisen kanssa kitkettiin rikkaruohoja (”vedä noi, joilla on kolmion muotoiset lehdet”, ohjeistin). Ja kas, orj… apulaiseni teki työtä käskettyä. Mutta sitä en huomannut, että takana kulki 1-vuotias hahmo, joka ilmeisesti halusi tehdä samaa. Tosin tilanne oli se, että hän eteni helmililjalta toiselle, nyppi lehtiä ja nappaili sinisiä kukkia suuhun. (Myöhemmin luin, että se pirun hyasinttikukka on myrkyllinen!!! Argh! Tosin tieto oli mulle hyvä muistutus siitä, ettei Wikipedian tietoon ole luottaminen — myrkytystietokeskuksen kasviluettelossa helmililja on yksiselitteisesti myrkytön).

Seuraavana päivänä 1-vuotias hämäsi mua sen ikäisten katalimmalla tempulla: ”olen ihan hiljaa, ni mutsi ei huomaa”. Ja kas, niinhän löysin tomaatintaimenen lattialta! Rakkaani!!! 1-vuotias autuaasti tarjosi apuaan multien siivouksessa ja huitoi kokkareita pitkin nurkkia – sen mitä niiden syömiseltä ehti! 

semmosia ne ovat. Mun muruset. En vaihtais. vaikka 1-vuotias kiipesikin viljelylaatikkoon retiisin, salaatin ja porkkanan taimien päälle. 

 

Kommentit (2)
  1. Uh, tuskin muistan aikoja, vaikka meidän lapset eivät kasveja syöneetkään, muuten kyllä kasvit saivat kyytiä. Tänä keväänä poistin vihdoin harjateräksistä taivutetut jalkapallolta suojaavat esteet kukkapenkkien reunoilta. Teillä ei sitten kannata ukonhattua kasvattaa, sillä se tappaa pieninäkin annoksina. Onneksi nuo koristekasvit varmaan pääsääntöisesti maistuvat niin pahoilta, että tuskin niitä montaa kertaa viitsii maistaa. Ja yhdessä hujauksessa ne lapset ovat rippikoulussa ja käyvät kotona vain kääntymässä 🙂

    1. Hui! Enpä tiennytkään, että ukonhattu on noin myrkyllinen! Siitä nimittäin haaveilen ja jo pistin yhteen nurkkaan, mut näyttää sinne kuolleen. Täytyypä käydä varmistamassa! Muutenkin hyvä huomio, et voisin vähän tsekata kasveja myös sillä silmällä, et mitkä oikeesti ei oo kovin harmittomia syöpötellä.

      fudisesteet myös hyvä idis, oletan! Pääsääntönä mulla nimittäin se, et kukkspenkkiin pitää saada astua, eikä minkään horsman tule tulla esteeksi, jos lapset haluaa telmiä tai vaikka pelata fudista. 

      kaukaiselta tuntuu rippikouluajat, mutta pakkohan se on uskoa, et yllättävän nopeasti se aika kuluu. Voi nyyh.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *