Mitä siemenpussi kertoo?

image.jpeg

Mitä siemenpussi kertoo? Se on täynnä kaikenlaista pikkupränttiä. Mut mitä nää kaikki merkinnät oikein tarkoittaa – ja mistä ihmeestä jengi osaa nää lukea?

Esimerkiksi tää Plantagenin köynnöskrassin siemenpussi. Aloitetaan ylärivistä (nää on siis mun tulkintoja, ei mitään ekstakteja totuuksia – pliis korjatkaa jos ja kun olen väärässä).

Käden kuva: kylvöaika. Tätä voi pistää multiin huhtikuusta kesäkuulle (IV-VI).

Nuolineliö ja senttimetrit: EN TIEDÄ! Tässä luvut ovat 70-20 cm. 

Kukan kuva ja päivät: veikkaisin, että logo kertoo kuinka monta päivää kylvämisem jälkeen kasvi kukkii. Oisko?

Aurinko ja pilvi: sopii puolivarjoon

Aurinko: kestää myös täyttä aurinkoa 

Pussin alareunassa kerrotaan, että kasvi on yksivuotinen eli se delaa syksyn tullen. Mutta mitä tarkoittaa nuoli ja sen vieressä luku 30 cm. Tuleeko kasvista 30 cm korkea? (Aika erikoinen köynnös) Miten tää luku suhteutuu ylärivissä olevaan lukuun 70-20 cm? 

Ihan alimmille riveillä kerrotaan mihin mennessä siemenet kannattaa käyttää ennen kuin itäminen huononee (ennen 2018). Itävyyskin kerrotaan. Se on tässä 82% mikä lienee aika hyvä. 

Mutta siis: mitä noi luvut ja nuolet tarkoittaa? Liittyykö ne jotenkin kasvin kokoon vai siihen miten paljon siemeniä voi tietylle alueelle laittaa vai mitä ne kertoo? Jos joku osaa valaista puupääpuutarhuria, olis kiva!

Kommentit (2)
  1. Ja krassien siemenet kannattaa liottaa vedessä yön yli niin itävät nopeammin 🙂 

  2. Mä en ole satavarma, mutta toi nuoli-lukujuttu saattaa kertoa, kuinka paljon on rivien väli 70 cm ja kasvien väli rivissä 20 cm. Ja niistä voi päätellä, että kasvi valmiina vie tuon verran tilaa 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *