Näin se homma etenee – mun puutarhassa kukitaan!

Krookuksia ei lasketa. Tai no, niukasti. Mutta nyt alkaa oikeesti kuoriutua kukkia esiin. Vähänkö siistiä! Tää on mun eka kevät omassa puutarhassa! Ja mä oon koko ajan, et WAU! 

Hiipuukohan tää lapsellinen fiilistely joskus vai kierränkö mä tästä lähtien joka vuosi toukokuusta lähtien monta kierrosta omien kukkapenkkieni luona ihan vaan äimistelemässä, että NE KUKKII!

Viime syksynä kylvin hirveessä sateessa tulppaaneja maahan. Ja nyt ne onneksi on noussut sieltä. Ensin ihan vähän, sit semmosia kurttusia lehtiä, joiden välistä kurkistaa nuppu (just semmonen kiinteä pompula kuin puutulppaaneissa on), joka sitten ihan tosta vaan aukeaa. Nyt mulla on auki eturivin lyhyimmät kellertävät tulppaanit, lyhtypylvään ympärillä olevan isot keltaiset tulppaanit (ne oli kylvetty tähän jo ennen meidän muuttoa – kuinkakohan monta vuotta ne sieltä puskee muuten ylös?), helmililjat (siniset ja vaaleanpunaiset), narsissit (tai oikeestaan narsissi – koska vasta 1on auki), klemmantis (tää on vähän huijausta, koska ostin ne viime viikolla Plantagenista) ja rusokirsikkaankin alkaa pukata kukkaa. Takametsästä on kukkapenkkiin ilmestynyt valkovuokkokin. Tervetuloa, sanon hänelle.

Näin se homma etenee! Mitkä teillä jo kukkii?

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 

Kommentit (4)
 1. Näyttääpä ihanalta! Mä en tiedä hyvin kukkien nimiä, mutta valko- ja sinivuokkojen lisäsi tuolta on noussut jotain keltaoranssia & sinistä. Heräävä luonto tekee mut super onnelliseksi päivittäin!

  1. Marjorie, mulla just sama! Välillä ihan sydän läkähtyy, kun mullasta puskee uutta elämää ja kun se vielä muuttuu kukaksi. Kauhee klisee toi kasvun ihme, mut just semmosta se on! Ihan mahtavaa! Hyviä kevätfiilistelyjä sinne!

 2. Kyllä kierrät 🙂 En ole koskaan tiennyt, että helmililjoja on vaaleanpunaisia, ostitko niiden sipulit itse ja jos niin mistä? Tampereen pohjoispuolella harjun kupeessa tasamaalla ei toivettakaan vielä helmililjojen kukinnasta, eikä vielä tulppaaneista eikä narsisseistakaan. Mutta idänsinililjat eli skillat, valkovuokot, imikät ja kevätkaihonkukka kukkivat nyt. Krookukset ja lumikellot alkavat olla jo förbi. Tuo valkoinen kärhö eli se clematis on myös ihana! Pitäisköhän toivoa sellainen äitienpäiväkukaksi, kun paikkakin olisi valmiina.

  1. Kiitos viestistä! Saitko valkoisen kärhön äitienpäivälahjaksi? Olis muuten tosi hyvä idis aina pyydellä kasveja itelle lahjaksi!

   En tiennytkään, että vaaleanpunainen helmililja on jotenkin harvinainen. Ihan Prismasta ostin viime syksynä ja tuikkasin maahan. 

   Tää tilusten kiertäminen on aivan mahtavaa puuhaa! Tänäänkin auennut vaikka mitä – tulppaaneja toisensa perään. Jee!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *