Hannele Lampela: Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta

hannele lampela täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta

 

Kirjoitin tammikuussa vaatekaapin siivouksestani, ja olen jatkanut projektin kimpussa näin helmikuussa. Nyt kun vaatekaappini alkaa olla siisti, pitää miettiä, mitä sinne tulisi hankkia lisää. Tapani mukaan ammensin tukea kirjastosta ja lainasin mukaani bloggari Hannele Lampelan kirjan Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta.

Kun tartuin Hannele Lampelan kirjaan, luulin, että tulisin lukemaan kirjan tyylistä ja sen löytämisestä. Varsin pian minulle valkeni, että kirja kertoo yhtä paljon täydellisestä vaatekaapista kuin otsikon jälkiosasta – tuhlaamisesta. Lampela kertoo aiemmin kuluttaneensa kaikki rahansa vaatteisiin, mutta hänellä ei siltikään ollut mitään päälle pantavaa. Hänelle tuli aika laittaa oma talous järjestykseen.

Palkkapäivänä tuhlasin rahaa surutta, mikä johti ihanaan ostohuumaan. Suuntasin aina ensin ostoksille, maksoin laskut vasta sen jälkeen enkä säästänyt rahaa lainkaan. Usein unohdin jo ostosreissullamitä olin ostanut – kaupoista kotiin tultuani oli ihanaa käydä kassit läpi, koska tekemäni ostokset olivat yllätyksiä.

Minulle kirjan antoisinta osaa oli alku, jossa Lampela kirjoittaa vaatekaapin raivaamisesta ja harkitsevaisesta ostamisesta. Kun pian tämän jälkeen aletaan kertoa kulutusluottojen välttämisestä ja tulojen ja menojen laskemisesta, harhaillaan minusta varsinaisen aiheen ohi. Aivan kirjan lopussa on jo smoothie-reseptejä ja vinkkejä hyvinvointiin, jotka eivät oikeastaan liity vaatteisiin tai edes niihin tuhlaamiseen.

Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta sai pohtimaan kirjan ja blogin kirjoittamisen eroja. Hannele Lampelan lavea lifestyle-tyyppinen kirjoittaminen on varmasti blogissa täysin luontevaa. Kirjassa pohjustamattomat siirtymät aiheesta toiseen tuntuvat kuitenkin minusta erikoisilta. Olen oppinut odottamaan kirjoilta eheitä kokonaisuuksia, jotka keskittyvät yhteen tai korkeintaan muutamaan aiheeseen.

Bloggareiden kirjoittamista kirjoista on tullut maailmalla menestyksiä, ja Suomessakin niitä on julkaistu jo kohtuullisen runsaasti. Siirtymä blogimaailmasta kirjoihin käy ehkä helpoiten ruokabloggareilta, koska resepti on resepti julkaistaan se sitten blogissa tai kirjassa. Muille bloggareille kirjan kirjoittaminen saattaa olla astetta vaikeampi tehtävä.

Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta on hyväntuulinen lifestyle-kirja, josta saa varmasti eniten irti, jos odottaa siltä pikemminkin kaverillista tunnelmointia kuin varisinaista uutta tietoa. Kirja on ulkoasultaan kaunis, ja jos itsellä on ollut tapana kuluttaa liiaksi rahaa vaatteisiin, tässä on oiva kirja herättämään uusia ajatuksia aiheesta.

 

Hannele Lampela: Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta

Gummerus 2016

99 sivua

Lainattu kirjastosta

Kommentit (6)
 1. http://www.miakuusisto.fi  sivuilta löytää tiedot uusista kursseista, joissa ollaan vähän aikaansa edellä ☆ Kannattaa kurkistaa! 

   

  Ihanaa helmikuutan♡

  1. Taina – Maaginen realismi
   27.2.2017, 17:44

   Kiinnostavia kursseja! Samoin hyvää helmikuuta!

 2. En ainakaan blogista löytänyt, mutta oletko tutustunut Anuschka Reesin Curated Closet-kirjaan? Itse olen tykännyt kirjoittajan blogista ja hankin sitten kirjankin itselleni. Siinä keskitytään enemmän juurikin oman tyylin löytämiseen, vaatekaapin raivaamiseen ja lopulta fiksuun ostamiseen laatu ja tyyli edellä. En ole vielä ihan kokonaan kirjaa lukenut, mutta muutamia hyviä vinkkejä jo kyllä hyödyntänyt. Esim. tarkan ostoslistan tekeminen (mitä tarvitsen, millaisia ominaisuuksia sillä pitää olla, mitä materiaalia jne.) on ollut avuksi ainakin mulla.

  1. Taina – Maaginen realismi
   27.2.2017, 17:43

   Joo, itse asiassa olen jossain kuullut Curated Closetista mutta en ole siihen tutustunut. Sisältö kuulostaa kuvauksesi perusteella kyllä juuri sellaiselta, mitä tahtoisin lukea. Kiitos vinkistä, täytyy hankkia kirja jostain käsiini!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *