Matkalla Kuubaan

kuuban matkatavaroita

 

Suomalaiskansallisen perinteen mukaisesti kesälomani alkoi juhannuksesta. Vielä torstaina lähettelin ihmisille sähköposteja ja yritin saada kaikki töissä mahdollisimman hyvään kuosiin, jotta asiat edistyisivät edes hieman myös lomani aikana. Nyt juhannuksena olenkin sitten yrittänyt toipua pienestä kesäflunssasta ja heitellä tavaroita rinkkaan.

Olen pian lähdössä matkalle Kuubaan. Perillä olisi tarkoitus palloilla jonkin aikaa Havannassa, mutta lähteä sen jälkeen vähän tutkimusmatkalle sen ulkopuolelle. Reissun viimeiset päivät on varattu rantaelämälle Varaderosissa, joka on erityisalue Kuuban muutoin kommunistisessa järjestelmässä. Varaderos on ihan rehellisen kaupallinen turistipaikka.

Yritin etsiskellä reissua varten kuubalaista kirjallisuutta matkalukemiseksi, mutta sellaista ei tunnu juuri olevan. Pakkasin mukaan Ernest Hemingwayn Kirjavan sataman, joka sijoittuu osin Kuubaan, ja kuubalais-yhdysvaltalaisen Cecilia Samartinin Nora & Alician. Se on kertomus kahdesta ystävyksestä ja elämästä 1950-luvun Kuubassa. Eiköhän näillä ainakin hetken pärjää.

Olen ajastanut reissun ajaksi teille vähän luettavaa. Luulisin, että wifi-yhteydet ovat Kuubassa harvassa, joten kaikki reagointi tulee tapahtumaan viiveellä. Adiós amigos, nauttikaa kesäpäivistä!

Kommentit (7)
 1. Oi, ihanaa reissua!

 2. Pari viime hetken vinkkiä: käytä paljon käsidesiä ja/tai desinfioivia käsipyyhkeitä, pakkaa mukaan kaikki lääkkeet ja pesuaineet mitä voit kuvitella tarvitsevasi, ota mukaan paljon nenäliinoja (vessoissa ei todennäköisesti ole paperia) ja jos käyt keikoilla tai klubeilla, sujauta taskuun korvatulpat. Ja ehdottomasti kaikkein tärkein vinkki: nauti!

  1. Taina – Maaginen realismi
   26.6.2016, 11:26

   Loistavia vinkkejä. Kiitos!

   Olen varannut matkaan kaikenlaisia lääkkeitä, mutta käsidesiä ja nenäliinoja täytyykin vielä käydä hakemassa. Olisi kurja viettää osa reissusta vatsataudissa tms.

   1. Juu, vatsatauti olisi kurja juttu. Mä olen onnistunut säästymään kaikilta mahavaivoilta Kuubassa molemmilla reissuillani, enkä ole vältellyt muuta kuin katuruokaa (siis kioskien sämpylöitä tms. ja kärryistä saatavaa jäätelöä). Eli ei siellä välttämättä mitään tule.

    Vielä yksi juttu: Erityisesti Havannassa turisteja yritetään huijata mm. takseissa ja kaupoissa. Taksi Jose Martin lentokentältä Havannan keskustaan maksaa 25 CUCia. Rahaa saa vaihdettua lentokentän rahanvaihtopisteessä ja kannattaa ehdottomasti laskea rahat ja tarkistaa kuitista, että summat täsmäävät. Myös rahanvaihtopisteessä saatetaan vetää välistä. Elintasokuilu tavallisten kuubalaisten ja länsimaalaisten välissä on valtava.

    1. Taina – Maaginen realismi
     27.6.2016, 06:43

     Välistä vetäminen on varmaan inhimillistä. Suomen mittakaavassa keskituloinen kustannustoimittaja on Kuuban standardeilla varsinainen kroisos. Olen saanut sellaisen mielikuvan, että Kuuba on suhteellisen turvallinen maa, mutta järjen käyttö on toki suotavaa.

     Pitääkin kiinnittää reissussa vähän huomioita noihin vaihtorahoihin. Suomessa en yleensä koskaan katso, mitä kaupassa tulee takaisin.  😛

     1. On turvallinen maa, mutta järjen käyttö on tosiaan suotavaa ja elintasokuilun muistaminen myös. Ihmiset kadulla ovat ystävällisiä ja avuliaita, vaikka pääsääntöisesti englanninkielentaito on vähäistä. Mahtava reissu sulle tulee! (Mä tässä pohdin jo ensi kesää ja sitä, olisiko mitenkään mahdollista lähteä taas Havannaan…)

      1. Taina – Maaginen realismi
       27.6.2016, 16:31

       Kiitos!

       Kannattaa aloittaa haaveilu ajoissa. Luin juuri jostain lehdestä, että tutkimusten mukaan pelkällä loman suunnittelulla on myönteisiä vaikutuksia jaksamiseen. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *