Presidentti joka ei lue kirjoja

donald trump art of the deal

 

Useimmat Yhdysvaltain presidentit ovat kertoneet säännöllisesti lukemistaan kirjoista ja pitäneet lukemista rakkaana harrastuksenaan. Omien sanojensa mukaan Donald Trump ei lue kirjoja, sillä hänellä ei ole siihen aikaa. Kysyttäessä Trump on maininnut lempikirjoikseen Erich Maria Remarquen Länsirintamalta ei mitään uutta ja hänen oman kirjansa The Art of Deal, joka sisältää osittain hänen muistelmiaan ja osittain business-vinkkejä.

Donald Trump on kertonut The Washington Post -lehdelle tekevänsä päätöksiä aiempien tietojensa ja maalaisjärjen perusteella. Hän ei ole sitä tyyppiä, joka jaksaisi lukea ja perehtyä asioiden yksityiskohtiin. Toivon, että noustessaan presidentiksi Trump jättäytyisi sivummalle päätöksenteosta ja keskittyisi julkisuudessa paistattelemiseen. Parasta olisi, jos asioihin perhetyneet ja kenties hieman kirjojakin lukeneet virkamiehet saisivat paljon käytännön valtaa.

Lukeminen ei tee autuaaksi tai muuta ketään hyväksi presidentiksi, se on silti kätevä tapa hankkia tietoa ja perehtyä asioihin.

 

Kirjailijat Donald Trumpia vastaan

kulttuuri kirjat uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (3)
 1. Lukemisen yksi hyödyistä: empatia, olisi erittäin tovottavaa valkoiselta mies presidentiltä, joka ei ole kohdannut elämässään syrjintää. Lisäksi lukuisten erilaistenelämien ”näkeminen” on yksi lukemisen rikkauksista ja auttaa muodostamaan uusia ajatuksia

  1. Taina – Maaginen realismi
   11.11.2016, 06:35

   Empatia on ominaisuus, jota ei liiemmin ole Trumpiin liitetty. Kyky asettua toisen asemaan olisi presidentiltä oikein toivottavaa. Ainakin vaalikampanjan aikana on lähinnä solvattu vuorotellen kaikkia paitsi valkoisia miehiä.

   Katselin äsken YouTubesta Trumpin vaalimainoksia. Ne ovat oikeastaan aika hauskoja jolleivät olisi niin kauheita:

   https://www.youtube.com/watch?v=bXZI1VwWFAI

   1. Jos punaviheristö/ jenkkien vasemmistoliberaalit/ SJW-porukka ei niin paljon vihaisi valkoista heteromiestä, että puolustelevat muslimiradikaalien mielipuolisia tekojakin kunhan sillä saa valkoista heteromiestä loukattua, niin tätä ei olisi ikinä tapahtunut.

    Olen itse tavallinen kantasuomalainen mies, ja heterokin vielä. Pyörin noin suunnilleen välin 2000-2010 punavihreissä porukoissa, tunsin mm. ihmisiä jotka nyt ovat kunnallispoliitikoita. Miksi en enää ole tekemisissä heidän kanssaan? Miksi en enää äänestä ollenkaan, tai jos äänestän, niin yritän valita vähiten pahan ehdokkaan, esimerkiksi piraattipuolueesta tai keskustasta?

    Koska se viha mitä punavihreät SJW:t kokevat minua kohtaan on aivan käsittämätöntä. Minulla ei ole yhtään mitään. Tuntemillani samanikäisillä naisilla on käytännössä kaikilla asiat paremmin. Miten punavihreiden mielestä minä olen vienyt leivän suusta joltain naiselta tai pakolaiselta tai homolta, kun minulla ei todellisuudessa ole mitään.

    Mutta se minun tilanteestani. Sanoisin, että samantyyppisiä kokemuksia on varmasti monilla kantaväestöön kuuluvilla miehillä ympäri maailmaa. On tietenkin tyhmää, että tällaiset miehet nyt joukolla äänestivät sikarikkaan hullun USA:n presidentiksi. En tiedä luuleeko kukaan heistä, että Trump oikeasti puolustaisi heitä. Vaan ehkä sittenkin kannattaisi jokaisen punavihreän naisen miettiä, että miksi näin kävi.

    Kuinka paljon voi painaa lokaan kantaväestöön kuuluvaa, ei-millään-tavalla etuoikeutettua miestä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *