Sovellus joka auttaa keskittymään

forest_1.jpg

 

Kärsin toisinaan suurista keskittymisvaikeuksista. En pysty istumaan paikollani ja lukemaan kirjaa. Saati istumaan luennolla tai koulutuksessa tuntikausia ilman, että rävellän samalla puhelimellani. Sukupolveni tauti on levoton klikkaileminen, jossa ei ole päätä eikä häntää. Sen vuoksi kirjojen lukeminenkin tuntuu monesti niin hankalalta. Olen yrittänyt tietoisesti haastaa itseäni, sillä keskittyminen on vähän kuin mikä tahansa taito: treenaamalla tulee siinä paremmaksi.

Tietoisen pinnistelyn tueksi olen löytänyt mainion sovelluksen, jonka tarkoitus on pitää ihminen erossa puhelimestaan. Forest-sovelluksessa asetetaan ensin aika, jonka tahtoo keskittyä, ja sen jälkeen kello alkaa käydä. Ajan kuluessa ruudulla kasvaa puu, ja mitä pidemmän keskittymisajan itselleen asettaa, sitä suurempi puu alkaa kasvaa. Jos puhelintaan menee näpelöimään kesken puun kasvun, tappaa puuntaimensa. Vähitellen pikkupuista kasvaa metsä. Mitä enemmän keskittyy, sitä enemmän ja sitä suurempia puita saa omaan metsäänsä.

Forestin menetelmä on vähän sama kuin kuuluisassa tomaattitekniikassa, jossa kellotetaan parikymmentä minuuttia työskelelyaikaa ja sen jälkeen lööbaillaan kymmenen minuuttia. Se, että Forestista saa itselleen virtuaalisia pikkupuita, on kuitenkin kummallisen palkitsevaa. Istuin eilen neljän tunnin yritysjuridiikan luennolla, ja onnistuin siinä ajassa saamaan jo aika mukavan metsän aikaiseksi. Puita kasvattessa tulee sellainen olo, että kyllähän sitä vielä yhden puun verran jaksaa keskittyä.

Forestin saa AppStoresta ainakin iOSille, Androidille ja Windows Phonelle. Applella sovellus maksaa pari euroa, mutta Androidilla se on ilmainen. Androidilla siinä on jotain maksullisiakin ominaisuuksia, mutta itse olen ainakin käyttänyt vain ilmaispuolta.

 

forest_2.jpg

Kommentit (6)
 1. veeraoksanen
  14.5.2016, 06:41

  Tää on kyllä mainio sovellus! Mulla ei niinkään ole näpräämisongelmaa, mutta sellainen ongelma on, että jos päivän aikana hairahdun minuutiksikin tekemään jotain muuta kuin pitäisi, niin tulee tunne, että olen haahuillut koko päivän. Ja kun tuo pitää kirjaa minuuteista, niin siinä on valkoista vihreällä, että olen oikeasti tehnyt sitä mitä pitikin.

  1. Taina – Maaginen realismi
   15.5.2016, 08:51

   Joo, eiköhän sitä noinkin pysty käyttämään. Sovelluksessa näkyy minuutilleen, kuinka kauan on pysynyt puhelimestaan erossa ja aikoja voi vertailla vaikka päiväkohtaisesti.

   Systeemi on tosi tarkka, ja olen ainakin pari kertaa onnistunut tappamaan puuni vain sillä, että olen vähän hutiloiden katsonut puhelimesta kelloa. 

 2. Applella tuo maksaa 1,99 euroa. Voi nyyh! Olisin halunnut kokeilla.

  1. Taina – Maaginen realismi
   12.5.2016, 14:58

   Pöh, voi harmi! Lisään tiedon tuosta postauksen loppuun, jottei joku muukin Apple-käyttäjä joudu pettymään. Ainakin Androidilla sovellus on ilmainen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *