Tuoksu kuin vanha kirja

immortal perfumes

 

Rakastan sitä tunnetta, kun käsiinsä saa painotuoreen kirjan ja sitä päräilee käsissään. Tuoreella kirjalla on aivan oma (liimasidosten) tuoksunsa. Uuden kirjan tuoksun päihittää vain vanhan kirjan tuoksu. Siihen liittyy jotain rauhoittavaa. Vanhan kirjan tuoksusta palaavat mieleen lapsuusmuistot kirjastosta ja kaikki kirjojen kanssa vietetyt hetket. Siinä on jotain pysähtynyttä, kuin katselisi peilityyntä järven pintaa.

Kun kuulin, että on olemassa vanhojen kirjojen tuoksuinen hajuvesi, sellaisen tilaamista ei tarvinut kahta kertaa miettiä. Immortal Perfumes -nimisen yrityksen tekemä Dead Writers -tuoksu on vanhojen kirjojen innoittama, ja siinä on muun muassa vaniliaa, myskiä ja mustaa teetä. Immortal Perfumes on seattlelainen yhden naisen yritys, joka toimi vielä elokuuhun saakka nimellä Sweet Tea Apothecary. Sen kaikki tuotteet tehdään käsin Seatlessa.

Vanhojen kirjojen tuoksun lisäksi yritys valmistaa eri kirjailijoiden tuoksuja. Omansa ovat saaneet esimerkiksi Sylvia Plath, Ernest Hemingway ja Jack Kerouac. Vaikkapa Hemingway tuoksuu tupakalta, bergamotilta ja samppanjalta. Sylvia Plath taas on sekoitus mustaherukkaa, viikunaa ja mustaa teetä. En ehkä tahtoisi tuoksua Ernest Hemingwaylta mutta Sylvia Plathilta – no miksipä ei. Tulee siitä vähän oma säväyksensä tavalliseen arkipäivään.

 

immortal perfumes

Kommentit (2)
  1. Ooooooo, tahdon Kerouacin Dharmapummit-hajuveden 😀 <3

    1. Taina – Maaginen realismi
      1.9.2016, 17:08

      Kukapa ei tahtoisi tuoksua dharmapummilta! 😀 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *