Ysäritunnelmaa Ruotsin laivalla ja kirjaostoksia

pom_and_flora.jpg

 

Kävimme viikonloppuna piipahtamassa Tuhkolmassa. Olimme kavereideni kanssa suunnitelleet jotain pientä irtiottoa, ja päädyimme sitten laivalle. Silja Serenadella mikään ei ole muuttunut sitten vuoden -97. Ruotsin laivojen nostalginen tunnelma tuntuu toisinaan mukavan kotoisalta, kunhan ei eksy liian pitkäksi aikaa yökerhon puolelle. Nimimerkillä kokemusta on.

Pitkäksi venähtäneen illan jälkeen suuntasimme Tukholmassa ensimmäisenä aamupalalle. Jos joku etsii hyvää aamupalapaikkaa Tuhkolmasta, niin suosittelen lämpimästi Pom & Floraa Södermalmilla. Pikkupaikka oli tupaten täynnä, mutten yhtään ihmettele miksi. Reilulla kympillä sai maukkaan aamiaisen, johon kuului erilaisia tuoreita leipiä, juustoja ja jogurttia marjoilla ja pähkinöillä.

Onnekseni (tai onnettomuudekseni) satuimme aamupalan jälkeen kävelemään houkuttelevan näköisen kirjakaupan ohi, joten pakkohan sitä oli piipahtaa sisään. The English Bookshop myy nimensä mukaisesti vain englanninkielistä kirjallisuutta, ja sen viihtyisässä miljöössä olisi riittänyt tunneiksi tutkiskeltavaa. Södermalmilla sijaitsevalla kirjakaupalla on myös toinen toimipaikka Uppsalassa.

 

english_bookshop_1.jpg

 

The English Bookshop tilaa kirjansa suoraan Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Valikoimassa on niin uutuuspokkareita, kauniita klassikkoja kuin runojakin. Sen erikoisuuksia on muun muassa oma beat-kirjallisuudelle omistettu hyllynsä ja mukava valikoima muusikoiden elämänkertoja. Palvelukin on oikein ystävällistä.

Olen yrittänyt olla ostamatta uusia kirjoja, koska kirjahyllymme notkuu jo valmiiksi liitoksistaan. Periaatteenani on ollut, että jos ostan jotain uutta, jostain vanhasta pitää luopua. Mukaani tarttui lopulta kolme kirjaa, mutta jo kassalla yritin laskeskella, mistä vanhoista kirjoistani olisin valmis luopumaan. Sydäntä särkevää mutta välttämätöntä. En halua hukuttaa itseäni tavaroihin, en edes kirjoihin.

Tarinan mukaan professorilla, jonka luennoilla kävin opiskeluaikoina yliopistolla, on kotonaan niin paljon kirjoja, että hänen pitää toisinaan käydä lainaamassa jokin kirja kirjastosta, koska hän ei löydä sitä omasta kirjahyllystään. Hänellä on jokaisella hyllyllä kaksi riviä kirjoja, ja osa on säilötty epämääräisiin pahvilaatikoihin kirjahyllyjen eteen. Yritä siinä nyt sitten löytää jotain.

Onko muilla ongelmia notkuvien kirjahyllyjen kanssa?

 

english_bookshop_2.jpg

 

Kommentit (6)
 1. Kyllä, kirjat pursuavat yli kirjahyllyn! Silti olen sallinut itselleni sen, että kirjoja saa aina ostaa vaikka muiden tavaroiden ja vaatteiden kohdalla olen tarkka etten hanki mitään ylimääräistä. 🙂

  Kiitos tuosta kirjakauppavinkistä Tukholmassa! Myös Pariisin Shakespeare & Co:ssa on oma Beat-hyllynsä 🙂

  1. Taina – Maaginen realismi
   24.1.2016, 08:22

   Hyvä pointti! Varmasti sitä on parempi ostaa kirjoja kuin vaikka, no, kynsilakkoja (niitäkin mulla on aika paljon). Kirjojen kierrättäminen on sitten lopulta kuitenkin aika helppoa. Kirjan voi jättää vaikka vaan junaan tai antaa kaverille, ja siitä voi olla sen jälkeen vielä muille paljon iloa.

   Olen pääsiäisenä menossa Pariisiin. Täytyykin silloin piipahtaa Shakespeare & Cossa. Kiitos vinkistä! 🙂

   1. Ihanaa Pariisin reissua! 🙂

    1. Taina – Maaginen realismi
     25.1.2016, 18:19

     Kiitos! Odotan matkaa jo innolla. 🙂

 2. Todellakin on ongelmia notkuvien kirjahyllyjen kanssa. Muuton yhteydessä (kaksi vuotta sitten) karsin rankalla kädellä kirjojani, mutta quess what – taas hyllyt pursuaa. Nyt en anna itselleni lupaa ostaa ainuttakaan kirjaa, ellen heitä vähintäänkin yhtä pois. Nytpä sit luuhaan kirjastossa..

  1. Taina – Maaginen realismi
   18.1.2016, 17:06

   Muutoissa saa kyllä melkoisen kouriintuntuvan käsityksen kirjahyllystään. Arkena kirjojen paljous aiheuttaa korkeintaan pikkuharmia, mutta kun alkaa lajitella kirjoja muuttolaatikoihin, tarvittava laatikoiden määrä yllättää helposti. Kun muutettiin viimeksi kesällä, niin suurin osa laatikoista sisälsi joko keittiökamoja tai kirjoja. Vaatteetkin oli niihin verrattuna nopeasti pakattu.

   Toivottavasti sitä ei ihan hetkeen tarvitsisi muuttaa taas minnekään…

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *