Aloitus

”Päätin tehdä sen. Aloittaa blogin henkilökohtaisimmasta aiheesta, jota ajatella saattaa.”

Tuollainen teksti löytyi luonnoksena. Ilmeisesti enempää en ole uskaltanut aiemmin kirjoittaa. Ajatukseni oli aluksi, että aloitan blogin silloin, koska olin juuri tilannut ison paketin ovulaatiotestejä sekä lämpömittarin aamulämpöjen mittailua varten. Rekisteröidyin muun muassa Fertility Friend-sivustolle (FF), jota olenkin sittemmin päivittäin käyttänyt.

Nyt tuosta on aikaa noin kuukausi. Aamulämmöt on seikkailleet 36.5 ja 37.1 asteen välillä melko satunnaisesti. FF sai kuitenkin lämmöistäni käyrän ja sen avulla arvioidun ovulaation ajan määritettyä. Pitäisi mittailla säännöllisemmin, mutta miten? Heräänkö joka aamu 5:00 mittaamaan sitä, kun tiedän, että satunnaisesti joudun heräämään jo niin aikaisin? En minä tiedä. Ovulaatiotikut eivät ole osoittaneet ovulaatiota lainkaan. Nyt arvioituun kuukautisten alkamiseen on 8 päivää. En tiedä, jatkanko vielä tänään tikuttelua. Ehkä. En. En osaa päättää. Taidan olla 13 tikkua käyttänyt jo. Toisaalta harmittaa ”tuhlata” tikkuja, mutta toisaalta on kai oma mielenrauhani sen arvoista.

Olen yrittänyt seurailla muitakin FF:iin kirjattavia asioita, kuten kohdunkaulanlimaa (Cervical fluid tai CM) ja kehoni tuntemuksia, mutta loogista jatkumoa ei CM-listauksenikaan ole tuottanut. Olen alkanut pohtia, että ovuloinko lainkaan; toisaalta melko säännöllinen kierto minulla on aina ollut. Kurjuudekseni en ole merkinnyt useinkaan kuukautisiani ylös, joten olen ollut vielä muutaman kierron päivämäärien varassa. Kierrot ovat vaihdelleet nyt 31 ja 37 päivän välillä, joten melko mahdotonta ovulaation ajoitus pelkästään laskemalla on.

Tarkoitukseni oli tehdä alkuun syvällisempi viesti menneistä vuosista, mutta koska olen oppinut viime viikkoina paljon uutta, alkanut seurailemaan kehoani sekä miettinyt näitä ”teknisempiä” seikkoja niin paljon, että minun on näköjään pakko saada nämä asiat ensin ulos. Kukaan läheinen ei ole vastaavassa tilanteessa, ja mieskään ei loputtomasti jaksa ovulaatiohöpötyksiäni, joten kirjoitan tähän. Jospa se vähän auttaisi.

Kuten tekstistäni voi päätellä, olen aika kärsimätön asioiden suhteen. Pitäisi hieman rauhoittua ja laskea rimaa, sillä ajatukseni oli, että aamulämmöt menevät heti sujuvasti käyrällä, ovulaatio löytyy tikulla heti ensimmäisestä kierrosta jne. Mutta olen ymmärtänyt, että niinkin ihmisille käy! Ja jotkut tulevat raskaaksi yhdestä kerrasta… Sen voisin vielä lisätä, että olen muuttanut elintapojanikin PeSu:n ohjeistusten mukaan (vähemmän kahvia, paljon foolihappoa ja muuta tärkeää vitamiinia ja hivenainetta, ei papaijaa tai inkivääriä jne. tupakointi ja alkoholi onneksi ovat loppuneet jo aiemmin, lääkityksiä olen vähentänyt järjellisesti…), mutta liikuntaa pitää vielä lisätä ja pudottaa hieman painoa. Ja lisää seksiä, joka tosin ei tällä hetkellä ole minusta kiinni, vaikka toki voin varmasti toisen halukkuuteenkin jossain määrin vaikuttaa…

Tällaisia tällä erää. Paljon lisääkin sanottavaa on, mutta niistä pikku hiljaa enemmän. Vieno toive edelleen lähtee yläkertaan, että nyt jo sisälläni solut kovaa vauhtia jakautuisivat. FF tosin kertoo masentavaa faktaa: ”Intercourse Timing: Score: Low”. :/ Vaan kuten sanottu, se yksikin kerta joskus riittää. Rakas lapseni, tule jo! Äiti ei jaksaisi enää odottaa yhtään vuotta. *huokaus ja kyynel*

 

Kommentit (4)
  1. Blogistani löytyy sinulle haaste :).

    1. Kiitos Tindeka!! Jotenkin tuntui hassulta, että ekaan viestiin tuli jo kommentti ja vielä haastekin, saatikka, että blogisi sivubannerissa näkyi tämä nimi 🙂 Kiitos ja mukavaa syksyä sulle!

      1. Se kertoo vain siitä, että jokainen uusi odotuksen odotuksen blogi on odotettu ja kaivattu, näitä ei ole koskaan liikaa :). Mukavaa syksyä sullekin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *