Aamusmoothien uudet kujeet/ Morning smoothie 2.0

Viikonloppuaamut ovat omiaan ruokien suunnitteluun. Kun ei ole kiire nousta ylös sängystä eikä ulkona ole pimeää enää, mielikuvitus lähtee lentoon samalla kun saa peiton alla silitellä esikoisen niskavilloja tai sivellä rakkaan aviomiehen korvannipukoita unen ja valveen rajamailla. 

image.jpg

 

 

Tämä aamusmoothie sisältää pakastettua luomumansikkaa ja laitoin sen sisältä koverrettuun ananakseen. Annos on iso, mutta se onkin siksi tosi hyvä. 

4 hlö

3 banaania

n. 300g pakastettua luomumansikkaa

1 avokado

1 passionhedelmä (eli Maracudja niiko meilläpäi ruukataan sanua)

puolikas raaka punajuuri

0,5-1 dl vettä

Halkaise ananas kahtia ja leikkaa lehtiruusuke myös kahtia. Leikkaa hedelmäveitsellä ananaksen hedelmälihaan muutama pysty- sekä vaakaviilto, kuin piirtäisit veitsellä risti-nollan ruudut. Varo leikkaamasta pohjaa auki ja jätä reunat paksuksi jotta ananas pysyy kasassa.. Voit vähän kääntää veistä hedelmälihassa, jotta kupera muoto syntyy. Nyt leikkaa syntyneet kuutiot ja koverra lusikalla hedelmälihaa irti. Kohta sinulla on kaunis astia valmiina mansikkapirtelölle.

Laita blenderiin ensin 0,5 dl vettä, sitten banaanit sekä muut ainekset, mutta vasta viimeiseksi jäiset mansikat. Blendaa kermaiseksi ja lisää vettä tarvittaessa. Kaada paksuhko smoothie ananakseen, koristele haluamallasi tavalla ja syö lusikalla auringosta nauttien. Bon appetit!

10690027_10152625350641400_7234897689367529897_n.jpg

//

Weekend mornings are a great time to create colorful foods to awake the senses. So this morning I wanted to make a strawberry smoothie inside a fruit. So here we go! 

Serves 4 people, but it’s so delicious, no complaining. 

3 bananas

300 grams of frozen organic strawberries

1 beautifully ripe avokado

1 passion fruit (or as we call it in my family Maracudja)

1 half of a uncooked beetroot

50 ml- 100 ml water

Turn the pineapple on its side and slice horizontally, trying as much as possible to go right down the middle of the crown. With a sharp knife, cut around the perimeter of the fruit, leaving a little bit of a rim around the edge for support. Make vertical slices, then horizontal slices, then use a big spoon to dig the pineapple chunks out. There you go!

Now put 50 ml of water first into your high speed blender. Then add the bananas and the rest of the stuff and the frozen yummy strawberries last. Blend until it’s creamy and beautiful, add a hint of water if your blender is tired and then pour the rich smoothie into your pineapple bowl. Decorate it the way you love, sit in the sunshine and in-joy this fresh smoothie! Bon appetit!

11036346_10152625352701400_2512858923100299695_n.jpg

suhteet oma-elama liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
 1. Mä niin heti rakastuin sun blogiin!

  Ja havahduin mm. tajuamaan, että kyllä se ulkonäkö on puoliruokaa kotioloissakin.. Miksi ihmeessä roiskasen ruuan lautaselle kauheessa kiireessä, kun kerran oon jo nähnyt sen vaivan, että sen teen. Täältä saaduilla inspiksillä saan ainakin tyttären ruokailutottumuksia korjattua helposti:) Kun sais viel miehenkin luopuun esim. juustolla ja salsalla kyllästetystä aamupalamunakkaasta..

  1. Oi ihana kun käväisit lukemassa! 

   Mulle on tärkeetä se, että ruoka alkaa maistumaan suussa jo ennen maistamista. Se onnistuu sillä, että visuaalinen ärsyke on mahdollisimman hekumallinen. 🙂 Mä jatkan noita lapsille suunnattuja vinkkejä, taitaa tulla yksi raakakakkuohjekin loppuviikosta ja selkeästi on tilausta myös enempi aamupaloille! Tilauksenne on kuultu! 🙂

   Suvituuli

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *