Suklaatikut next level/ Chocolate snap sticks

22309_10152631142906400_5002455654428444965_n.jpg

Minulta tilattiin ystävän 40-vuotisjuhliin kaksi raakakakkua. Tuuletin hetken ja aloin heti ideoimaan reseptiikkaa. Halusin tehdä jotain uutta ja valmistella kakut hyvissä ajoin. Olen nauttinut siitä, etten enää tee niin paljon tilauskakkuja. Nyt on aikaa olla luova, kehitellä reseptiikkaa ja julkaista sitä sen sijaan, että teen ja kuskaan kymmeniä raakakakkuja sekä muita raakajälkkäritilauksia viikossa, mitä tein tasan vuosi sitten.

Lähdin eilen siis tekemään toista syntsäkakkua jonka pohjaa tulikin yllättäen tuplamäärä. Mietin, että mitäs minä teen tällä ”ylijäämällä” ja sitten tulikin mieleen jo muutamia viikkoja mielessä pyörinyt idea; suklaatikut! Jes! Tuunailin ja maustoin pohjan muovattavammaksi. 

Siitähän se idea sitten lähti.

10257684_10152631143011400_8784952536685716329_n.jpg

11076182_10152631143041400_2899612822744555298_n.jpg

Raakasuklaatikut n. 10 kpl

2 dl mantelia

1 dl hasselpähkinää

15 pehmeää taatelia (poista kivet)

2 tl vaniljajauhetta

3 rkl raakakaakaojauhetta

0,5 tl hienoa kardemummajauhetta

2,5 rkl maapähkinävoita

2 rkl hasselpähkinätahnaa

5 rkl sulaa neitsytkookosöljyä

Jauha mantelit ja hasselpähkinät muruksi monitoimikoneessa. Lisää taatelit. Pistä kierroksia sen verran, että tahmeahko massa alkaa muodostua. Lisää mausteet, raakakaakaojauhe. Pyöräytä pari kertaa. Koneen pyöriessä kaada koneen täyttöputkesta (onhan monitoimikoneessasi pitkulainen syöttöputki, jos ei ole, älä avaa kantta pliis) sula kookosöljy. Kun massa on hetken ajan pyörinyt koneessa, huomaat miten se muuttuu ihanaksi muovailuvahaksi. 

Kaada massa kulhoon ja ala työstämään pitkiä tikkuja. Painele massaa pitkulaiseksi. Laita ne foliolla vuorattuun alustaan (leikkuulauta on hyvä) ja leikkaa veisellä päät tasaiseksi. Jähmetä valmiit tikut pakkasessa sen aikaa, kun valmistat suklaan.

Suklaa

50 g kaakaomassaa

70g kookospalmusokeroitu kaakaomassaa

50g kaakaovoita

2 tl gmo-vapaata soijalesitiiniä

(1 rlk hunaja/kookospalmunektari/vaahterasiirappi jos haluat vielä makeampaa suklaata)

Raasta kaakaot veitsellä, laita mahdollisimman leveään astiaan (jotta tikut mahtuvat sinne dipattavaksi) ja sulata vesihauteessa nestemäiseksi. Dippaa jäiset tikut sulaan suklaaseen haarukan avulla ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Pakasta hetken ajan ja dippaa vielä toisen kerran. 

10491070_10152631142756400_6667620296638796022_n.jpg

 

//

Yesterday I was making a cake for my friends 40th birthday party. I made a bit too much of the base, so I started to create something that had been dancing in my brain for a while now (yes, I do have recipes dancing in my brain). Raw chocolate snap sticks. Oh mama make it rain baby. Let’s do this.

Raw chocolate snap sticks makes 10

2 dl almonds

1 dl hazelnut

15 soft gooey dates (pitted)

2 teaspoons vanilla powder

0,5 teaspoons fine cardamom powder

3 tablespoons raw cacao powder

2,5 tablespoons peanut butter

2 tablespoons hazen nut butter

5 tablespoons liquid coconut oil

To make the filling process the nuts in your food processor until they are like a rough flour, add the dates, pulse and then add the nut butters and powders. Pulse a bit more and then add the liquid coconut oil. Let it spin until it all sticks together in a lump. Pour the mass in to a bowl and start to mold long sticks. If you have been working at a cigar factory your field of expertise might come handy at this point. Put the sticks in to a cutting board that is covered with aluminum foil, cut the ends straight and refrigerate.

Chocolate

50 grams cacao mass

70g coconut palm sugar coated cacao mass

50g cacao butter

2 teaspoons gmo-free soy lechitin

(1 tablespoon honey/coconut nectar/maple syrup if needed)

Grate the cacao with a knife and put the grated cacaos into a flat dish and melt the cacao slowly. Dip the frozen sticks into the liquid chocolate two times putting them back to the freezer after the first dip. Like the finns do with the ice water swimming; first to the sauna, then to the frozen lake (I scream at this point), sauna, frozen lake, sauna, frozen lake. They say that you experience a euphoric state when you do this. Dip dip baby. I’m not a big fan of ridiculously cold water so I stick with what I know best. That is, today, raw chocolate sticks. 

10568891_10152631142931400_7100350786613787543_n.jpg

Put these into your mouth and say HELLO MY FRIEND.

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. Löysin palstasi juuri! Tosi mielenkiintoisia ja herkullisen oloisia reseptejä. Nam, kiitos. Näitä lisää! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *