Varhaiskaalisalaatti – ihana kevään merkki

kaalib.jpg

Varhaiskaalisalaatti on mitä ihanin kevään merkki. Unkarilaiset kaalit mahdollistavat kesäkeittiökauden avaamisen niin varhain, että itse kuljen vielä toppatakissa. Mutta eipä aikaakaan, ehkäpä jo aivan kohta, hyllyt täyttyvät myös kotimaisista kaaleista.

Löysin reseptin aikoinaan Hanna Gullichsenin Chicling -blogista. Blogit ja niiden nimet ovat vaihtuneet, mutta varhaiskaalisalaatti on ja pysyy. Tällä voisi elää vaikka koko kevään. Eikun – tällä eletään koko kevät. Niin se on.

Kaalisalaatti riittää hiukopalaksi aivan itsekseenkin. Tällä kertaa ollaan niin kovin nälkäisiä, että salaatin seurana syödään myös kanapullia ja lanttutikkuja. Seuraksi sopisi myös esimerkiksi paistettu kuha tai lohi.

kaali2b.jpg

Näin se tehdään:

varhaiskaali
1 prk kermaviiliä
1/2 punttia tilliä
Dijon-sinappia 1 rkl tai niin, että maistuu hyvältä
sitruunamehua 2 rkl tai niin, että maistuu hyvältä
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa

Keitä kananmunat. Poista kaalista uloimmat lehdet ja silppua se sitten hakkelukseksi (kanta joutaa roskiin).

Sekoita kermaviiliin hienoksi hakattu tilli, sinappi, sitruunamehu ja haarukalla muussatut kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kaalisilppuun ja tsekkaa maku. Lisää vielä tarvittaessa sitruunamehua, sinappia tai mausteita.

Hyvät ihmiset, tehkää nyt tätä ja täyttykää elinvoimalla!
Niin kovin tärkeänä neuvoo,
-Pernilla-

Uutta: Seuraa blogiani nyt myös Bloglovinin avulla!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys