”Oletko aina kuorinut banaanisi väärin?”

leonardo_dicaprio_photographed_by_david_lachapelle_in_1995.jpg

Sunnuntaina alkaa kesä! Pimeys, kylmyys ja ankeus ovat teoriassa ohi. On aika vastaanottaa valo, lämpö ja lempeys.
Täten katson, että on paikallaan listata menneen talven lumet eli kuluneiden kuukausien rasittavimmat ja ilahduttavimmat jutut.

Kummat ensin? Hyvät vai huonot? No, kerrotaan ensin huonot, niin lopputunnelma on positiivinen. Ehkä. Tässä ne ovat:

Huonot top 3

 1. Selfiefiltterit

Kautta talven Facebookin ja Instagramin kuvavirrat ovat täyttyneet mitä kummallisimmilla ’nättifiltterillä’ otetuilla omakuvilla. Näissä hämmästyttävissä otoksissa on useimmiten 30-50-vuotias nainen, joka näyttää tätinukelta. Silmät ovat kahta suuremmat, kasvot kahta kapeammat ja iho kuin vauvan peppuli. Kun kuva julkaistaan, ilmestyy sen alle ensimmäiset kommentit alta kahden minuutin. Niissä lukee:

”Oot kaunis! Ei ihme, jos Alkossa kysytään paperit!”
”Eikä, et oo vanhentunut päivääkään sitten eskariaikojen!”
”Ihan uskomaton iho sulla, rakas <3”
Ja kuvan henkilö vastaa:
”Kiitos ihanat <3”

I rest my case.

 1. Tasa-arvo

Kuluneena talvena tasa-arvo on saanut uudet ulottuvuudet. Tämä uustasa-arvo on sitä, että kaikkien on oltava samaa mieltä.

 1. Negaatioratas

Kurjuus myy. Kaikki tavoittelevat onnea aivan kaksin käsin, mutta samanaikaisesti olemme joutuneet jumiin median negaatiorattaaseen. Mitä kurjempi otsikko, sitä varmemmin juttu myy ja sitä enemmän ikäviä uutisia valmistuu. Ja tadaa, näin olemmekin kaikki kurjuuden ympäröiminä.

Kurjan uutisen aihe voi olla esimerkiksi: ”Edessä kauhun vuodet” tai ”Oletko aina kuorinut banaanisi väärin?” Kuinka vain, taatusti tulee luetuksi.

Se pahoista. Siirtykäämme nyt ilahduttavien asioiden äärelle.

Hyvät top 3:

 1. Väkisinmakuupussi

  Asiat, jotka saavat nauramaan, edistävät ihan kaikkea yksityistä ja yhteistä hyvää. Nyt ei siis puhuta pelkästä ilahtumisesta, vaan todellisesta hohotteluäänestä, joka kumpuaa ihmisen suusta vatsasta saakka saateltuna. Nauru pidentää ikää ja peittoaa alleen niin nättifiltterit kuin negaatiorattaatkin.

  Väkisinmakuupussi on nauruhermoja härnäävä Facebook-ryhmä kolmioyhdyssanoille. Vastaava vaikutus on saatavilla myös esim. Taidevandalismi –ryhmässä (tämäkin Facebookissa).
   

 2. Hyvän tekeminen

Hyvät teot ovat paras tapa parantaa elämänlaatua ja tulla itsekin hyvälle mielelle. Riittää, että avaat terveyskeskuksen oven kanssapotilaalle tai nostat naapurin mummon kädestä livenneen kolikon kaupan kassalla. Pienelläkin määrällä hyvää on suuret vaikutukset. Hyvänteko estää jopa masennusta.

 1. Fingerpori

  Katso kohta yksi. Hekottelua ei voi koskaan olla liikaa. Jokaisella pitäisi olla ystäväpiirissään Fingerporin ymmärtäjä, jonka kanssa voi hohotella yhdessä.

fingerpori.jpg

Siinäpä se!
Tunnistitko muuten ensimmäisen kuvan banaanimiehen? Katsohan tarkasti. Pitäisi olla tuttu 🙂

-Pernilla-

 

Kuva: vintag.es

Kommentit (4)
 1. Excellent article. Very interesting to read. I really love to read such a nice article.

 2. mozilla firefox
  15.6.2018, 06:30

  Most of the people are feared about using some browser but with the latest version of mozilla firefox is one of the best browser with great security features by which you can do safe and secure browsing.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *