Rivieran ankat

juliste_mere.jpg

Joidenkin kapeakatsanteisten äiti-ihmisten (minäkö?) saattaa olla vaikeaa sulattaa kotinsa paraatipaikoille suurilla teipinpalasilla ripustettavia monenkirjavia piirustuksia. Niitä, jotka raapustetaan häthätää koulussa, kerhossa tai muskarissa ja kuljetetaan kotiin vesisateessa tai reppuun rytättyinä, ja joiden kulmat ovat tuhannen mutrulla.

No well, mitä ei voi peittää, sitä korostettakoon.
 
Osoitin 5-vuotiaalle seinänpätkän paraatipaikalta. Annoin hänelle tussin, paperin ja vapaat kädet suunnitella seinälle tahtomansa julisteen.

Lapsi teki työtä käskettyä. Viidessä minuutissa Rivieran mitä ihastuttavimmat ankat olivat saanet omintakeisen ulkomuotonsa ja Etelä-Ranskalaisen kuuman sannan jalkainsa alle. Oh yes! Kertakaikkisen intressantti ja edukas taidepläjäys.
Herra Pippuri skannasi työn, lisäsi tekstit ja tulosti sen sitten vahvalle paperille.
(Näistä kuvista peitin teksteistä lapsukaisten nimet.)

juliste_ankat.jpg

juliste_ankat2.jpg

Esikoisen piirrosarkistoista kaivelin muutaman vuoden takaisen ’äidin muotokuvan’ (nyt vihdoin näette, miltä näytän). Kopioin hennon puukynätyön tussilla uudelle paperille (perinteisellä paperit-päällekkäin-ikkunaa-vasten -tekniikalla). Ja avot, toinen nykytaideteos oli valmis.

Ei pöllömpää!

juliste_mere2.jpg

juliste_mere3.jpg

Sopusointuista ja auvoisaa viikonloppua teille, ystävät!
-Pernilla-

Kommentit (2)
  1. Kiva kuulla! Mukavaa alkavaa viikkoa sulle 🙂

  2. Ihana idea!

    Voi nyt en malta odottaa, että kummipoikani kasvaa ja muuttuu samanlaiseksi pieneksi taitelijaksi! Laitan tämän idean ehdottomasti korvan taakse odottamaan. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *