Sijoittamiseen liittyvät kirjat ja podcastit – vinkit viime viikoilta!

On hienoa että lukeminen on kuulunut aina elämääni, mutta jostain syystä minulle tuli siihen kuitenkin monen vuoden tauko ja lukemisen aloittaminen uudelleen on ollut vaikeaa. Ja vaikeaa siitä tekee myös ajanpuute, lapsiperheessä aika tuntuu välillä olevan kortilla, onneksi on äänikirjat, sekä podcastit ja työmatkapyöräily. Välillä olen havahtunut positiiviseen ongelmaan, että ahmin tietoa innoissani ja en millään malttaisi lopettaa kirjan lukemista tai podcastin kuuntelua. Uskon salaisuuden tähän piilevän siinä, että aihe on vaan niin kiinnostava. Tässä luku- ja kuuntelusuositukset sijoittamiseen liittyviin kirjoihin ja podcasteihin viimeiseltä parilta viikolta minulta teille:

Sijoittamiseen liittyvät kirjat

Noin viikko sitten ahmin muutamassa päivässä asuntosijoittamiseen liittyvän Sijoita asuntoihin! -kirjan, jonka on kirjoittanut Marko Kaarto. Kirja sisälsi paljon käytännön esimerkkejä, ohjeita muun muassa sijoitusstrategian ja laskelmien tekemiseen, onko joku asunto sijoittamisen arvoinen kohde. Jos asuntosijoittaminen kiinnostaa suosittelen!

Kuvalähde

Olen aikaisemmin lukenut kirjan Erilainen ote omaan talouteen. Vaikkei kuulukaan viimeisen parin viikon luettuihin, on tämä  pakko mainita vinkkinä niille, joista tuntuu ettei tiedä sijoittamisesta yhtään mitään, tai ylipäätänsä rahankäyttö on vähän hakusessa. Yritän myös bongailla kaiken aikaa kirjoja lukulistalleni ja varailla niitä kirjastosta, koska jonot on useimmiten aika pitkät ja harvoin mitään kirjaa saa samantien mukaansa. Ostan todella harvoin mitään kirjaa itselleni. Seuraavaksi lukulistallani on vuorossa Nainen ja rikastumisen taito, sekä Osta, vuokraa, vaurastu -kirja.

Sijoituspodcastit

Kuuntelen podcasteja Suplan, Yleareenan, Spotifyn ja Acastin kautta. Onko muuten olemassa jotain palvelua josta löytyisivät aivan kaikki podcastit ettei tarvitsisi aina sinkoilla apsista tai palvelusta toiseen? Olen podcastien kuuntelijana sellainen että jos teen hyvän löydön, kuuntelen kaikki jaksot lyhyen ajan sisällä ja sen jälkeen sitten milloin niitä jaksoja ikinä tuleekaan ulos, kuuntelen. Kuuntelen jaksoja esimerkiksi lenkillä, siivotessa ja työmatkoilla. Tällä hetkellä tällaisessa maratonikuuntelussa on Acastin kautta Rahamania. Muutama viikko sitten bongasin Suplasta uuden Taloudellinen mielenrauha -podcastin. Sitä on nyt tullut neljä jaksoa, ja jokainen jaksoista on ollut mielestäni tosi hyvä! Muita omalta kuuntelulistalta löytyviä ovat muun muassa Unelmaduunarit, Melkein kaikki rahasta ja #rahapodi.

Mitä luku/kuuntelu vinkkejä sulta löytyisi? Muista seurata blogia myös Bloglovinissa, Facessa ja tietty täällä Lilyssä!

-Emmi

Lue myös aikaisemmat blogikirjoitukset: Sijoittamisesta ei puhuta ja Arjen säästövinkit.

tyo-ja-raha podcastit raha tyo
Kommentit (4)
 1. Spotify on itse asiassa aika erinomainen paikka. Siellä ovat Ylen ja Radioplayhyn podcastit ja useimmat Suplassa soivat independent-podcastit. Käy kokeilee. Spotifyn tekoäly oppii myös mieltymyksesi nopeasti

  1. Kiitti vinkistä! Pitääpä tsekata löytyykö omia lemppareita Spotifyista. 😊

   -Emmi

 2. Kiitos vinkeistä!:) Aika aloittelija sijoittamisessa vielä olen, joten täytyypä tutustua tuohon erilainen ote omaan talouteen kirjaan. Paljon myös hyviä podcast-vinkkejä, kiitos myös niistä!

  Hyvää tätä viikkoa!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Moi!
   Tuo erilainen ote omaan talouteen kävi kattavasti läpi myös erilaisia sijoitusmuotoja, tykkäsin kyllä kirjasta 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *