Parsamenun makusteluu Stefan´sissa

Moro!

Se on parsakausi parhaimmillaan ja muijat pääsi avaamaan sen Stefan’s Steakhousen parsamenua maistellen. Tää parsamenu on Tampereella Stefan’sin lisäksi myös Ristorante Comossa ja Bodega Saludissa hieman kunkin paikan omaa tyyliä mukaillen.

1461266354208.jpg

Menu näytti heti todella lupaavalta. Me päästiin maistelemaan kirjolohta, vasikkaa ja jälkkäriä, joten siika ja savustettu kananmuna jäivät vielä mysteereiksi meille.

1461266297347.jpg1461266417712.jpg

Hapokkaat ja raikkaan hedelmäiset viinit sopii kuulemma hyvin parsan seuraksi, mutta tanniiniset eivät niinkään.

1461266514129.jpg

Parsamenu oli Suomen kokkimaajoukkueen ja Chipsters-elintarvikeyhtiön yhdessä suunnittelema ja toteuttama. Kuvassa Jarkko Pulkkinen, Mats Sjöblom ja Susanna Paavilainen.

1461266710799.jpg

1461266745446.jpg

1461266871827.jpg

1461266943561.jpg

1461266985647.jpg

1461267039166.jpg

Tää menun esittely oli pressitilaisuus, jossa ruoka oli tollai buffetmaisesti esillä. Ollaan nähty kuitenkin muiden bloggaajien postauksista, että Stefan´sissa tarjoiltavat annokset on ihan reiluja ja sopivan kokoisia kolmea ruokalajia ajatellen.

1461267074793.jpg

Anna onnistui kyllä kasaamaan omalle lautaselleen nää ruoat aika nätisti, mutta ne näemmä on vieläkin nätimmin niissä oikeissa annoksissa esillä. Tästä nyt ei ihan oikeaa kuvaa siis annoksista saa, mutta mausta voidaan kertoa sen verran, että kaikki oli huippuhyvää. Parsa maistui, bearnaisekastike oli hyvää ja vasikka täydellisen kypsyistä. Todellinen yllättäjä oli kuitenkin maa-artisokkapyree, minkä vuoksi jo pelkästään voi valita tuon vasikkapääruoan. Ei missään ikinä koskaan oo ollu niin hyvää ja pehmeää maa-artisokkapyreetä ku tuolla.

1461267142894.jpg

Raparperijälkkäri oli mukavan pirtee ja raikas lopetus. Oikeessa annoksessa tuota jogurttikreemiä ja -jäätelöä sekä valkosuklaata on runsaasti enemmän, mikä onkin hyvä, koska se ois ollu meidän ehkä ainut moite tässä kun sitä oli niin niukasti.

stefan_mujat_kippis-768x512.jpg

Tässä kilistellään Savusuolaa-blogin Janican ottamassa kuvassa.

Parsa oli nyt kotoisin Keski-Euroopasta, mutta äitienpäivän tienoilla saadaan kuulemma kotimaista tavaraa pöytään.

Onko kukaan käynyt maistelemassa jo noiden muiden ravintoloiden parsamenuja? Mitä ootte ollut mieltä?

 

Nägyy,

-Muijat

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma