Ahlmanin Ravintola Anna
Moro!
Käytiin testaamassa Ahlmanin tilalla sijaitseva Ravintola Anna. Annukka ei ollu täällä aiemmin vielä ehtinytkään käymään ennen tätä visiittiä, mutta Annalle tää onkin jo aika tuttu paikka.
Ravintola Annan kehuttu kolmen ruokalajin lounas on nyt kesätauolla elokuun puoliväliin asti ja sillä välin ravintolassa on tarjolla herkkuja à la carte –listalta. Ravintola on auki tiistaista perjantaihin klo 11-19 ja lauantaisin brunssin merkeissä klo 11-14.
Käsin tekeminen, kotimaisuus, luomu sekä lähiruoka ovat Ravintolan Anna avainsanat. Eikä kauhean paljon lähempää voikaan ruoka tulla kun juustotkin saadaan tilameijeristä, joka sijaitsee samassa rakennuksessa. Ja maitohan meijeriin kärrätään maitokärryllä viereisestä navetasta.
Ravintolan ruokalista näytti heti lupaavalta. Otettiin alkuun Annan napostelulautanen kahdelle ja maalaislohkot. Olikin aika reilu setti alkuruoaksi, mitä ei ehkä ihan tajuttu miettiä loppuun asti koska meistä kumpikin on aika huono jättämään mitään ruokaa lautaselle…selvittiin kuitenki!
Alkuun otettin myös ihanan raikkaat mocktailit, jotka meille tilauksesta loihdittiin.
Keittiön tervehdyksenä saatiin superhyviä juureslastuja ja talon itse tekemää majoneesia. Voidaan kertoa, että vei nälkäisten muijien kielen mennessään!
Lohkot oli myös huippuhyvät ja rapsakat.
Tässä tämä napostelulautanen. Kuten kuvasta näkyy, se on aika iso vaikka kahdelle onkin tarkoitettu jaettavaksi. Laudalta löytyi palvattua Ahlmanin maatiaisnaudan paistia, Pyynikin KauppaIpalla glaseerattua Paijan tilan possunkylkeä, Tilameijerin Kytösavu Gabriel- ja Grillijuustoa, oman pihan villiyrttipestolla marinoitua perunasalaattia, pikkelöityjä kesävihanneksia, kuusenkerkkämajoneesia ja paprikahilloketta.
Voitais hyvin kuvitella tämä napostelulautanen, ravintolan uudella terassilla aurinko ja lasi hyvää valkkaria.
Annan nimikko-olut on Akaalta kotoisin olevan Hopping Brewsters Beer Companyn tekemää ja ihanan kesäisen makuista.
Anna söi savustettua kirjolohta, joka tarjoiltiin kauden sienistä valmistetun muhennoksen, grillattujen maitohorsman versojen ja kevätsipulivoissa haudutettujen uuden sadon perunoiden kanssa. Makua ei tästä savuisesta kalasta puuttunut!
Annukka söi Ahlmanin maatiaisnautaa, joka tarjoiltiin ketunleipä-maustevoin ja paahdettujen kesäkasvisten kera. Annos oli rustiikki ja kooltaan aika suuri. Tällä kerralla koko oli jopa liiankin iso, mutta toisaalta se olis miellyttänyt varmaan kovasti jos alla ei olisi ollut isoa alkuruokaa. Aika tutun ja turvallisen makuinen annos, joka on varmasti monien perinteisemmistä liha-annoksista pitävien makunystyröihin osuva.
Annukka otti jälkiruoaksi vaniljaliemessä haudutettua oman pihan raparperia. Annos sisälsi raparperin lisäksi myös tilajogurttimoussea, kauramurua ja pihasauniolla maustettua mansikkaa. Tämä annos oli ihan superherkku! Sopivasti kirpsakka, makea ja kermainen.
Anna puolestaan otti jälkkäriksi tilamaitojäätelöstä loihditun annoksen. Ihanan raikas minttujäätelö oli yksinkertaisesti täydellistä. Mahtava kesäjälkkäri jonka voisi syödä mielellään uudestaan vaikka ravintolan terassin lämmössä.
Ravintola Annan vastavalmistunut terassi. Tällä kerralla meitä ei valitettavasti sää suosinut ja päädyttiin syömään sisällä, mutta ens kerralla sitten!
Perjantaina 13.7. Ravintola Annassa on tarjolla heinäkuun sesonkimenu. Silloin noutopöydästä löytyy sesongin raaka-aineita tehtyjä herkkuja. Oman tilan ja puutarhan antimia hyödyntäen tietty!
Rakkaudesta lähiruokaan!
-Muijat