Ravintola 931 eli Ysäri ja uudet ruokakujeet!
Moro!
Käytiin tuossa Ravintola 931 eli ysärissä, joka sijaitsee ihanalla paikalla Kehräsaaressa. Ysäristä on aina saanut aivan taivaallisia salaatteja ja nyt ruokapuoleen aletaan keskittyä entistäkin enemmän. Päästiin maistelemaan vähän Ysärin uusia tuulia ennen ku ne on ees listalle ehtiny. Maanantaista eteenpäin alkaa kuulemma saamaan näitä uusia salaatteja, mutta kokonaisuudessaan uusi menu lanseerataan vasta muutaman viikon kuluttua. Luvassa entistäkin herkullisempia salaatteja, quesadilloja ja päivän juustoja, jotka on vaihtuvia. Pullapuoleenkin aletaan keskittyyn ja jatkossa ysäristä tulee saamaan Pyynikin näkötornin munkkeja. NAM.
Ysäristähän saa siis todella hyviä kahveja myöskin (ja drinkkejä, ja viiniä…ja skumppaa…). Latet tässä framilla.
Ihanat näkymät ikkunasta.
Marokkolainen salaatti. MITÄ IHMETTÄ MEIDÄN SUUSSA TAPAHTUU! BILEET! Tää oli aivan sairaan hyvää. Kikherneitä, manteleita, couscousia, taateleita, korianteria, chiliä, appelsiinia. Aivan siis tajunnanräjäyttävää. Seuraavana päivänä Annukka haki tästä myös jonkun version kotiinvietäväksi ja yritti sitäseuraavana päivänä versioida myös kotona, mut ei tullu niin hyvää ku tää.
Perunarieskaa, jonka sisällä pulledporkia, punasipulia ja oisko juustookin vähäsen ollu. Aivan älyyttömän herkkuu oli tääkin. Ihanan sellanen vähän niinku makee ja pehmonen toi leipä ja sitten suolaisen makea sisus. Perunarieska oli Penttilän tilalta, joten lähiruokaa tuetaan vahvasti.
Ysärin fetasalaatti. Kommentoitiinkin, että on vaikeaa saada fetasalaatti maistumaan oikeesti kreikkalaiselta salaatilta, mutta tää maistu! Hyvää fetaa, salaattia, marinoituja paprikoita, hyvää öljyä, joka maistu vähän sitrukselle ja muille salaisille ainesosille (=tänkään kopioiminen kotona ei onnistunu). Sitten toi jogurtti tossa vieressä niin huhhuh. Tähän tulossa kuulemma vielä joku rapee juttu, ehkä pähkinää tai paahdettua leipää tai kumpaakin.
Annukka valmiina aterioimaan! Ysärin äijät siä keittiössä ideoimassa Chef Santerin kanssa.
Ahlmanin juustoo ja hilloo. Ihana päätös maistelulle.
Nää salaatit mitä maisteltiin, oli vielä kehittelyasteella ja ihan ekat versiot, mitä lautaselle on ajatuksista laitettu. Todella lupaavalta vaikuttaa! Maanantaina saa siis jo jotain, mutta ajatuksena herroilla oli se, että menu on vaihtuva ja liitutaululle kirjotetaan, mitä milloinkin on saatavilla. Jos kaikki tulee olemaan näin hyvää, niin suositellaankin aina kokeilemaan erilaisia juttuja eikä juurtumaan johonkin varmaan, niinkun esimerkiksi aina hyvään halloumisalaattiin, niinku me. Tästä eteenpäin meki luvataan kokeilla kaikkee! Ellei sit listalla oo toi marokkolainen salaatti, koska sillon otetaan aina vaan se…hehhe.
Chef Santeri, joka oli tuolla ideoimassa uutta menua, niin on myös Tampere Food Clubin takana. Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa ja seurata niin Facebookissa kun Instagramissakin tuota. Koko ajan kaikkia herkullisia uutisia Tampereelta. Kyllä pysyy kärryillä kuulkaas kulinaristisista must try -hommista ja muista kivoista jutuista.
Tulipa muuten nälkä taas.
Ihanaa lauantaita!
– Muijat