Barmacia goes Taqueria

Mansen Muijat

Morjensta!

Barmacia-ravintolan Leon Aguilera kutsui meidät maistelemaan Barmacian uutta Taquieria-konseptia ja mehän mentiin! Barmacia on meille todella rakas paikka ja siellä tämä blogikin on aikoinaan saanut alkunsa.

 

 

Barmaciasta saa edelleen niitä erittäin herkullisia nachos-annoksia, joita me rakastetaan, mutta Taquierian myötä myös aitoja meksikolaisia tacoja. Meksikolaiset tacothan ei ole ollenkaan sellaisia kovia texmex tyyppisiä kuoria, joiden sisällä ois jotain jauhelihaa ja paljon erilaisia kastikkeita ja ranskankermaa. Muutenkin Suomessa tunnettu "meksikolainen" ruokahan on lähinnä sitä Amerikasta tulevaa texmexiä, joka on aika kaukana aidoista meksikolaisista mauista.

 

 

Meksikolaiset tacot on siis pehmoisia pieniä maissijauhoista tehtyjä tortillalättyjä, joissa on tuoretta salaattia, kasvis- tai lihatäyte ja sivussa kastikkeita, joita voi tacon sisälle laittaa. Barmaciassa tacoissa vaihtoehtoina on kasvis, jossa on perunaa ja kaktusta, mausteinen kana ja possu. Meidän lemppari oli kana, koska se oli niin ihanan mausteista.

 

 

Ruokajuomaksi meillä oli purkkidrinkit, eli Palomat. Oli älyttömän hyvät ja toimi tacojen kanssa hyvin. Myös mojito tai olut menee näiden kavereina loistavasti.

 

 

Kastikkeina tacoihin sai laittaa itse oman maun mukaan joko chilikastiketta tai korianteri-persiljakastiketta. Kumpikin oli älyttömän hyviä. Korianteri-persilja sopi parhaiten kanaan ja chili sitten kasvis- ja possutacoon.

 

 

Leon opetti meitä syömään tacoja niin kuin niitä kuuluu, eli pelkästään kolmea sormea käyttäen. Ruoan syöminenhän sotkee ja niin sen kuuluukin. Huulipunaa kannattaakin lisätä siis vasta ruokailun jälkeen! Taco taitetaan siis peukalolla ja etu- sekä keskisormella reunoista nostaen ääntä kohti.

 


Yksi taco maksaa 3,5 euroa ja kolmen tacon satsi 9,5 euroa. Tacot on meksikolaista pikaruokaa ja pehmeän tortillan vuoksi ne ei kauaa seisoskelua kestäkään, eli kun saat ruoan eteen, syö se. Tacoja saa ja nimenomaan kuuluu hakea myös mukaan. Leonilla on valmiina pahviastioita, joissa tacoja saa mukaan, jos on kiire vaikka bussiin tai kesällä haluaa hakea puistoon sapuskaa. Tacojen syöminen kiireessä ja matkan varrella onkin enemmän sääntö kuin poikkeus ja nopeaan syömiseen ne onkin erinomaisia. Aina ei tarvi käydä missään mäkissä!

 

 

Sitten syötiin lämmin maissikeitto, eli esquites. Esquitesin hinta oli vaivaiset 3,5 euroa ja tämä on meksikolaisten paikallinen herkku. Myös moni Meksikossa matkaillut saattaa kaivata aitoa maissikeittoa ja valmistaa sitä kotonaan (tällaista palautetta Leon on saanut), joten mahtavaa, että nyt sitä saa myös Barmaciasta. Keitto oli todella maukasta ja kermaista, jonne lisätty juusto suli hiljalleen ja chilijauhetta sai lisätä oman maun mukaan pöydässä itse. Keittoa saa myös mukaan ja Meksikossa tämäkin on sellainen ruoka, jonka paikalliset hakevat kotimatkallaan suoraan töistä ja syövät kävellessä pahvimukista.

 

 

Jälkkäriksi Anna otti vielä mojiton ja Annukka kokeili Leonin kehittelemää uutta chipotle-margaritaa. Chili-margarita olikin jo tuttu juttu ja sen tulisuus on koukuttanut meidät ikihyviksi, mutta savuinen jälkimaku oli ihan uusi juttu juomassa. Se vaatii ehkä jonkun liharuoan lisäksi, mikä sitten täydentää sitä savunmakua. Hyvää oli taas kaikki.

 

 

Voidaan edelleenkin erittäin lämpimästi suositella Barmacian ihanaa meksikolaista katuruokaa ja upeita drinkkejä. Rohkaistaan ihmisiä tilaamaan tacoja ja syömään käsin! Hyvän ruoan eteen kannattaa sotkea ja lets face it, lähes kaikki ruoka maistuu aina paremmalta käsin syötynä (ja nälkäsenä...vähän hotkimalla).

 

Muijat kuittaa.

Kommentit

Stian (Ei varmistettu)

Vähän ällöttäviä kuvia...

Kommentoi